130 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideolieeigemberketjap benteng manisketjap manisknoflookkomkommerkorianderlaoslimoensapoliepeperpindakaasplantaardige oliesambal oeleksambal trassisperziebonensuikertaugétomaattrassiuiwaterzoete indonesische sojasauszout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Lempers

Ingrediënten:
citroensap, gemalen kokos, gemberwortel, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, koenjit, kokosmelk, komijnpoeder, koriander, olie, serehpoeder, suiker, ui en witte kleefrijst

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Bijgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Groentesaté

Ingrediënten:
aubergine, champignons, citroensap, donkere basterdsuiker, gele paprika, ketjap manis, kippenbouillon, knoflook, koriander, limoensap, melk, olie, olijfolie, pindakaas, rode paprika, rode peper, sjalot, tomatenketchup en zilverui

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Sayur terung daging Sumatera

Ingrediënten:
aubergine, bamboescheuten, biefstuk, chinese kool, citroensap, gemalen komijn, kemiripasta, knoflook, kokosmelk, koriander, laoswortel, rode peper, salamblaadjes, sjalot, sperziebonen, suiker, trassi, ui, vleesbouillon en zonnebloemolie

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Gado-gado met warme pindasaus

Ingrediënten:
aardappel, bieflappen, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, gebakken emping, gefruite uitjes, ijsbergsla, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, komkommer, lente ui, pindakaas, sambal oelek, sesamzaad, sperziebonen, spitskool, taugé, ui en zonnebloemolie

Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Duivelse kip

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, crème fraîche, ketjap manis, kippenbouillon, kippenbout, knoflook, kokosmelk, laos, olie, sambal oelek, tomaat, ui en water

Soort:
gevogelte
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Rendang

Ingrediënten:
asem, bitter, citroensap, kokosnootvruchtvlees, groenten, juruk purut, kentjur, knoflook, kokos, komkommer, kool, limoen, lombok, olie, pasta, salamblaadjes, sjalotten, sperziebonen, spitskool, suiker, taugé, knoflook, trassi, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Kuping Gaja

Ingrediënten:
asem, bloem, bosui, bosuitjes, bouillon, cacao, citroensap, djinten, eieren, fruit, gehakt, gula djawa, juruk purut, kaneel, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, koekjes, water, lombok, olie, peper, pinda’s, prei, prei, runderbouillon, runderlever, selderij, soepvlees, suiker, tarwebloem, taugé, knoflook, trassi, ui, vanillestokje, vanillesuiker, vlees, water, witte kool, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Choco Coco*

Ingrediënten:
amandelmeel, basterdsuiker, bawang goreng, bosui, boter, cake, chocolade, citroensap, djahé, eidooier, eieren, eiwit, fruit, boter, ui, gula djawa, kentjur, ketjap, ketjap asin, korianderpoeder, knoflook, water, kokosmelk, kunyit, lichte basterdsuiker, limoenen, limoenrasp, limoensap, lombok, olie, paksoi, selderij, suiker, knoflook, tomaat, trassi, ui, vis, visbouillon, wortel, zeevis, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Rijst en risotto:

Peruviaanse salade

Ingrediënten:
avocado, babymaiskolf, citroensap, gevulde olijven, kappertjes, knoflook, kwartelei, langkorrelrijst, mosterd, olijfolie, rode paprika, sla, spaanse ham, sperziebonen, suiker, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, yoghurt, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Peruaans
Soort:
salade / vlees / rijst / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Zoete rijst met heet-zure kikkererwten

Ingrediënten:
basmatirijst, citroensap, gedroogde kikkererwten, geklaarde boter, gemalen fenegriek, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen koriander, groene spaanse peper, kardemompeul, kruidnagel, plantaardige olie, saffraandraadjes, suiker, tomaat, ui, gember, verse koriander, peper, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / rijst / vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Kip boemboe bali

Ingrediënten:
citroensap, djahé, ketjap manis, kip, knoflook, kokos, olie, sambal oelek, serehpoeder, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Bamyali barbunya - Gebakken rode poon met okra

Ingrediënten:
bloem, citroen, citroensap, groene tomaat, knoflook, okra, olijfolie, plantaardige olie, rode paprika, rode poon, sjalotjes, suiker, verjus, witte peper en wortels

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Avondmaal uit Lekker vegetarisch:

Wokgroente Met Pindasaus

Ingrediënten:
chilisaus, citroensap, gemberpoeder, groenten, lichte sojasaus, look, olie, pindakaas, pindasaus, rijst, rode paprika, rode ui, shiitakes, suiker, water en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Hartige insectenschijven

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, bruine basterdsuiker, chilisaus, citroensap, ei, gember, sla, knoflook, lente ui, limoensap, maïskorrels, meelwormen, oestersaus, paneermeel, rijstazijn, sesamolie, sjalot, vissaus, winterwortel, witte peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
insecten
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Warme salade van eend, sperziebonen en geroosterde paprika met rijststokjes

Ingrediënten:
ansjovis, bacon, chilipoeder, citroensap, eendenborstfilet, gember, knoflook, lichte sojasaus, olijfolie, paprika, peterselie, rijststokjes, sjalot, sperziebonen, suiker, tomaat, witte-wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vlees / wild en gevogelte / pasta/noodles
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Sambal goreng boontjes

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, knoflook, laospoeder, olie, rode spaanse peper, sambal oelek, santen, sereh, serehpoeder, sjalot, sperziebonen en water

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Gevulde komkommers

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, broodkruim, citroensap, droge witte wijn, ham, komkommer, paddestoelen, peper, suiker, tomaat, ui, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Lamspootjes met tomatensaus

Ingrediënten:
alcohol, bloem, citroensap, knoflook, kruidnagel, lamspoot ontbeend, laurierblad, suiker, tomaat, ui, verse peterselie, verse tijm, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Bonen!:

Dal: klassieker uit de Indiase keuken

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipeper, citroensap, gemberwortel, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, linzen, mosterdzaad, plantaardige olie, suiker, tomaten, ui, wortel en zout

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...