60 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: amandelspijsappelbasterdsuikerboterbruine suikercitroencitroenraspcitroensapeifijne rietsuikergedroogde gistgekonfijte citrusschilkaneelmelkpatentbloempoedersuikerreuzelrumsuikersukadewaterwitte basterdsuikerwitte suikerzeezoutzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Scones (met gist)

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, eieren, gedroogde gist, gist, karnemelk, krenten, rozijnen, suiker en zout

Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch uit Brits bakboek:

Krenten- en saffraanbrood uit Cornwall

Ingrediënten:
boter, eigeel, gekonfijte citrusschil, gist, karwijzaad, krenten, melk, patentbloem, reuzel, ruwe rietsuiker, saffraandraadjes en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Koffiebroodjes

Ingrediënten:
abrikozenmoes, banketbakkersroom, witte basterdsuiker, bloem, ei, gist, krenten, melk, boter, rozijnen en waterglazuur

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Ontbijt / bij de koffie uit Oma's receptenboek:

Krentenmik

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, gist, kaneel, krenten, melk, sukade, water en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Lunch uit Zeeuwse pot:

Reuzelbollen

Ingrediënten:
bloem, ei, gele rozijnen, gist, krenten, melk, reuzel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / feestdagen
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Vetkoeken

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, ei, gele rozijnen, gist, krenten, melk, spekvet en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vlees / koek en gebak
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Vetkoek - lardy cake

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, droge gist, eigeel, gekonfijte citrusschil, kaneel, krenten, melk, patentbloem, reuzel, rozijn, water, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Drie in de pan

Ingrediënten:
bloem, citroensap, ei, gist, krenten, melk, poedersuiker, roomboter en rozijnen

Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Oliebollen

Ingrediënten:
appel, blauwe rozijnen, bloem, gele rozijnen, gist, goudreinet, krenten, melk, slaolie, sukade en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
zoete hapjes / frituur / feestdagen
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Heston Blumenthal thuis:

Lardy cake met butterschotchsaus

Ingrediënten:
appelsap, bloem, boter, bruine suiker, cognac, gekonfijte citrusschil, gist, golden syrup, krenten, reuzel, rietsuiker, volle room en zout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Oliebollen

Ingrediënten:
bloem, ei, gedroogde gist, kaneel, krenten, melk, olie, poedersuiker, rozijnen, sukadesnippers en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Oliebollen

Ingrediënten:
jonagold appel, bloem, citroenzest, ei, gist, krenten, melk, poedersuiker, boter, rozijnen en zonnebloemolie

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / lunch / bij de koffie uit Liever lokaal:

Krentgenwegge

Ingrediënten:
anijszaad, bloem, boter, droge gist, ei, gekonfijte sinaasappelschil, gemalen karwijzaad, gemalen komijnzaad, kaneel, krenten, melk, oranjesnippers, suiker, sukade en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / nagerecht uit Oma's receptenboek:

Drie in de pan

Ingrediënten:
appel, basterdsuiker, bloem, gist, kaneel, krenten, melk, poedersuiker, roomboter, rozijnen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Twelfth cake

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, boter, ei, fondantpasta, gemalen foelie, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, gist, krenten, marsepein, melk, nootmuskaat en witte suiker

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Krentenbrood uit Wales - bara brith

Ingrediënten:
bloem, boter, earl grey thee, ei, gekonfijte citrusschil, gist, golden syrup, koekkruiden, krenten, reuzel, rozijnen, witte suiker, zeezout en zwarte thee

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Oliebollen

Ingrediënten:
bloem, cranberry's, ei, gist, krenten, melk, plantaardige olie, poedersuiker, rozijnen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch / buffet uit Brits bakboek:

Yorkshire teacakes

Ingrediënten:
boter, ei, eigeel, fijne rietsuiker, fijne witte suiker, gist, krenten, melk, patentbloem en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Haal meer recepten op...