72 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumchilipepergemberkipfiletkippenbouillonknoflookkokosmelkkorianderzaadlente-uilimoenmuntnam plapalmsuikerrode chilipepersesamoliesjalotsojasaussuikerthaise vissausvissauswaterzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Thaise gamba's met citroengras

Ingrediënten:
citroengras, djeroek poeroet, gamba's, knoflook, koriander, lente-ui, limoensap, palmsuiker, plantaardige olie, sjalotjes, verse galanga en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Kokosnootsoep met kerrie en citroengras

Ingrediënten:
citroengras, druivenpitolie, gember, groentebouillon, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, lente-ui, limoensap, maïsolie, shiitake, sojasaus, thaise chilipeper, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Lichte maaltijd uit Marie Claire Crispy:

Garnalen met koriander en limoen

Ingrediënten:
gemberwortel, garnaal, knoflook, korianderblaadjes, korianderwortel, korianderzaad, limoensap, olijfolie, plantaardige olie, serehstengel en suiker

Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Recept uit Noedels:

Pikante Thaise dressing

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroengras, koriander, lente-ui, limoensap, palmsuiker, thaise pepers en vissaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Salade met clams - phla hoi

Ingrediënten:
bai ma-grood, bai pak chee, bergamotblad, citroengras, clams, groene chilipeper, lente-ui, limoensap, mosselen, nam pla, prik chee fa, sjalot, sla, ta krai, thaise vissaus, verse koriander en verse munt

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Kip-kokossoep - tom kha gai

Ingrediënten:
bai ma-grood, bai pak chee, bergamotblad, citroengras, groene thaise chilipeper, jonge galanga, kha orn, kipfilet, kokosmelk, limoensap, nam pla, nam prik pow, prik khee noo, suiker, ta krai, thaise vissaus, verse koriander en zwarte chilipasta

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Lunch / avondmaal uit Nigella bijt:

Thaise curry met pompoen en zeebanket

Ingrediënten:
citroengras, gepelde rauwe garnalen, javaanse suiker, kokosmelk, koriander, kurkuma, limoenblaadjes, limoensap, paksoi, pompoen, thaise currypasta, visbouillon en zalmfilet

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thailand, een culinaire reis:

Chiang mai worst - sai oua

Ingrediënten:
bai pak chee, citroengras, galangapoeder, gapi, garnalenpasta, groene peperkorrels, groene thaise chilipeper, kha pon, knoflook, kratiem, limoensap, prik khee noo, sjalot, ta krai, varkensgehakt, verse koriander, worstvel en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vlees
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Pikant-zure garnalensoep - tom yam goong

Ingrediënten:
bai ma-grood, bai pak chee, bergamotblad, citroengras, galanga, gepelde rauwe garnalen, groene thaise chilipeper, kha, knoflook, kratiem, limoensap, nam pla, nam prik pow, prik khee noo, sjalot, strochampignon, ta krai, thaise vissaus, verse koriander, water en zwarte chilipasta

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Noordoosterse garnalensalade - phla goong

Ingrediënten:
bai ma-grood, bai pak chee, bergamotblad, citroengraspuree, gemalen thaise chilipeper, gepelde rauwe garnalen, lente-ui, limoensap, nam pla, prik khee noo pon, ta krai, thaise vissaus, verse koriander, verse munt en water

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Sardinesalade - yam pla sardine

Ingrediënten:
bai pak chee, chinese sla, citroengras, groene thaise chilipeper, knoflook, kratiem, lente-ui, limoensap, nam pla, prik khee noo, sardines uit blik, sjalot, sla, ta krai, thaise vissaus, verse koriander en verse munt

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Larp uit Chiang Mai

Ingrediënten:
citroengras, kaffir-limoenblaadjes, kipgehakt, kleefrijst, lente ui, limoensap, rode pepers, sla, thaise vissaus, verse koriander en verse munt

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Zeevruchtencurry met kokosmelk

Ingrediënten:
basilicum, citroengras, gember, groene peper, kaffir-limoenblaadjes, kokosmelk, koriander, korianderstelen, lente ui, limoensap, pijlinktvis, thaise vissaus, tijgergarnalen en witvisfilet

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Vissoep met kokos

Ingrediënten:
citroengras, galangal, gamba's, gember, inktvis, kaffir-limoenblaadjes, knoflookbieslook, kokosmelk, limoensap, sjalot, thaise groene currypasta, thaise vissaus, verse koriander en visbouillon

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Tom Yum Broth

Ingrediënten:
bird's-eye chilipeper, citroengras, djeroek poeroet, galangal, garnalenfond, gember, knoflook, koriander, limoensap, palmsuiker, sjalot, tamarindepasta, trassi en vissaus

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Ontbijt / diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Groene curry

Ingrediënten:
citroengras, djeroek poeroet, gember, haricots verts, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, koriander, lente-ui, limoensap, rode spaanse peper, sesamolie en sojasaus

Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Mosselen met Thaise smaak

Ingrediënten:
bouillon, citroengras, gember, kaffir-limoenblaadjes, knoflook, koriander, limoensap, mirin, mosselen, sjalot, spaanse peper en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Thaise groentesoep

Ingrediënten:
citroengras, djeroek poeroet, groentebouillon, koriander, limoensap, oesterzwam, paddenstoelenbouillon, peultjes, sojasaus, stevige tofu, suiker, thaise chilipeper, wortel, zijdetofu en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Thaise groene currypasta

Ingrediënten:
citroengras, gember, komijnzaad, koriander, korianderzaad, limoenrasp, limoensap, rawit, sjalotten, knoflook en witte peper

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Thaise koude tomatensoep

Ingrediënten:
citroengras, knoflook, koriander, limoen, limoensap, oud brood, tomaat, tomaat uit blik, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Thaise Linzensoep

Ingrediënten:
citroengras, gebakken uitjes, gember, groentebouillon, knoflook, kokosmelk, lichte sojasaus, limoensap, bakolie, peultjes, rode currypasta, rode linzen, verse koriander en vissaus

Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...