400 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebotercitroencitroensapdillegemalen komijngemberkaneelknoflookkomkommerkorianderzaadkruidenlimoenmuntolijfoliepaprikapoederpeperrode uitomaatuiwaterwortelzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Salade van peterselie & parelgort

Ingrediënten:
bladpeterselie, bosui, cashewnoten, citroen, feta, gemalen komijn, gemalen piment, groene paprika, knoflook, korianderzaad, olijfolie, parelgort, za'atar, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gegrilde visspiezen met hawayej & peterselie

Ingrediënten:
chilivlokken, citroen, geelwortelpoeder, gemalen kardemom, heilbot, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, olijfolie, peterselie, witte vis, zeeduivel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Okra met tomaten, citroen en koriander

Ingrediënten:
citroensap, fijne kristalsuiker, ingemaakte citroen, koriander, korianderzaad, mild paprikapoeder, munt, okra, olijfolie, peterselieblad, rode chilipeper, rode paprika, tomaat, ui, water, zout en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Elandfilet met rood fruit

Ingrediënten:
00-bloem, aalbes, appelbalsamico, bessen, biet, boter, bramen, citroensap, citroentijm, druivenpitolie, elandfilet, engelwortelzaad, framboos, hooias, jeneverbessenolie, kippenglacé, korianderzaad, lavaszaad, lievevrouwebedstro, peterseliestelen, roggemeel, tijmolie, wittewijnazijn en zoutwatervisfilet

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vlees / fruit
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Recept uit De dikke vegetariër:

Brood en kruidenvulling met gedroogd fruit

Ingrediënten:
bieslook, boter, broodkruim, croutons, dille, dragon, gedroogd fruit, kervel, knoflook, koriander, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rozemarijn, salie, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groentevulling / vegetarisch
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Salade van parelgort en gebakken wortel

Ingrediënten:
amandelen, avocado, bladpeterselie, feta, gehakt, granaatappel, harissa, komijnpoeder, koriander, limoen, olijfolie, parelgort, pistachenoten, sinaasappel, sinaasappelsap, sumak, knoflook, wortels en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Salade van radijs en tuinbonen

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, gemalen komijnzaad, ingemaakte citroenschil, koriander, olijfolie, pitabroodjes, radijsjes, rode ui, tahinsaus, tuinbonen, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Bkoula à la Saida

Ingrediënten:
bladspinazie, boerenkool, citroen, gekonfijte citroen, knoflook, komijnpoeder, koriander, marokkaanse olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Kathy Kimbell, Martin Nordin en Li Söderberg - Groene burgers

Bijgerecht uit Groene burgers:

Groene-bananenguacamole

Ingrediënten:
banaan, crème fraîche, knoflook, koriander, limoen, peterselie, pistachenoten, rietsuiker, sjalot, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Haal meer recepten op...