263 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bruine basterdsuikercitroengrascitroensapeigemalen komijngemberkorianderkurkumalaoslimoenlimoensapoliepeperpindakaasplantaardige olierode chilipepersambal oeleksjalotsperziebonensuikertaugéuiwaterzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Ajam paneki

Ingrediënten:
citroen, daon salam, djeroek poeroet, gember, kemirinoten, kip, knoflook, kokosmelk, sambal oelek, sereh, trassi, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Sambal goreng telor

Ingrediënten:
bruine suiker, citroensap, gezeefde tomaat, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, laos, sambal oelek, sereh, tomaten, trassi, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Goelai daging van tante Wies

Ingrediënten:
djahé, djeroek poeroet, djinten, kaneel, ketoembar, knoflook, koenjit, kokos, kokosmelk, lamsvlees, laos, nootmuskaat, peper, sambal oelek, serehpoeder, trassi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Sayur terung daging Sumatera

Ingrediënten:
aubergine, bamboescheuten, biefstuk, chinese kool, citroensap, gemalen komijn, kemiripasta, knoflook, kokosmelk, koriander, laoswortel, rode peper, salamblaadjes, sjalot, sperziebonen, suiker, trassi, ui, vleesbouillon en zonnebloemolie

Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / bijgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Sambal goreng boontjes

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, citroenschil, daoen salam, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, sambal oelek, sereh, seroendeng, sperziebonen, tomaten, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het insectenkookboek:

Dim sum

Ingrediënten:
bleekselderij, buffalo's, eiwit, gemalen komijn, groentebouillon, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, lente ui, meelwormen, notenolie, risottorijst, sambal oelek, sesamolie, sherry, shiitake, sjalot, sojasaus, sprinkhanen, witte peper, wontonvel, zonnebloemolie en zout

Soort:
insecten
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het insectenkookboek:

Miniloempia's

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, chilisaus, citroen, gember, knoflook, kokosmelk, loempiavellen, rijstnoedels, rode peper, sprinkhanen, taugé, ui, vissaus, winterwortel, witte kool en zonnebloemolie

Soort:
insecten
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Eieren in kerriesaus - kari telor

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, daoen salam, dikke kokosmelk, djahé, djinten, dunne kokosmelk, ei, gemberwortelpoeder, goela djawa, kemirinoot, ketoembar, knoflook, koenjit, komijn, koriander, kurkuma, laos, maïsolie, sambal oelek, ui, voorjaarsui en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip in gekruide klappersaus - opor ajam

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, djahé, djinten, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketoembar, knoflook, komijn, koriander, laos, peper, pijpkaneel, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Javaanse gebraden kip - ajam goreng djawa

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroengras, daoen salam, dikke kokosmelk, djahé, djinten, drumsticks, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketoembar, knoflook, koenjit, komijn, koriander, kurkuma, laos, sambal oelek, serehstengel, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip met garnalen op Balinese wijze - opor ajam dan oedang

Ingrediënten:
citroensap, dikke kokosmelk, djahé, dunne kokosmelk, garnalen, gemberwortelpoeder, kemirienoten, ketoembar, kippenborstfilet, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, limoensap, maïsolie, noorse garnalen, sambal oelek, ui, verse bieslook, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Rendang van rode kool

Ingrediënten:
gember, kerrie, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, peper, rode kool, sambal, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Pittige Thaise lamscurry met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, chilipoeder, citroengras, gemberwortel, knoflook, kokosmelk, koriander, kurkuma, lamsbouillon, lamsfilet, limoen, rode peper, sjalot, suiker, thaise vissaus en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
lamsvlees / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide lever - hati boemboe Bali

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, gefruite uitjes, goela djawa, kemirienoten, knoflook, koenjit, kurkuma, lever, limoensap, maïsolie, sambal oelek, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gevulde brinjal - Indiase gevulde aubergines

Ingrediënten:
aubergines, cayennepeper, chilipoeder, donkerbruine basterdsuiker, gemalen kokos, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, koriander, santen, tamarindepasta, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Samuel Levie en Dick Bruna - eten met nijntje

Recept uit eten met nijntje:

Spinazie-doperwtencurry

Ingrediënten:
aardappelen, diepvriesdoperwtjes, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, kurkuma, mosterdzaad, tomaten, ui, spinazie, water, zonnebloemolie en zwarte peper

Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel, Mirjam Rijst, Martien Holtzappel en Nawal Batoun - Un Buku

Diner / lunch / hoofdgerecht van Un Buku:

Soep van fleskalebas (Lauki of poe-soep)

Ingrediënten:
azijn, citroensap, fleskalabas, kipfilet, kippenbouillonblokje, kippenpoot, knoflook, kokosmelk, maïsolie, massala, selderij, ui, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Maïskoekjes

Ingrediënten:
bladselderij, boter, ei, knoflook, kokosmelk, mais in blik, maïsolie, prei, rode peper, sjalot, tarwebloem, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Macalcal of masala chicken - Kip in kokossaus

Ingrediënten:
amandelen, cashewnoten, gemberwortel, kipfilet, kippendijen, knoflook, kokosmelk, kurkuma, nieuwe aardappel, rozijnen, santen, sesamolie, suiker, ui, witte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Poon in bananenblad uit de oven met ananas-chilisambal

Ingrediënten:
ananas, bananenbladeren, bird's-eye chilipeper, citroenblaadjes, citroengras, fijne kristalsuiker, garnalenpasta, geelwortel, geelwortelpoeder, gemalen komijn, gember, grof zeezout, kardemompoeder, knoflook, kokosmelk, kokosroom, komkommer, koriander, korianderzaad, limoen, limoensap, limoenschil, maanzaad, minicress, poon, rawits, rode chilipeper, sjalot, vissaus, witvis en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...