47 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebotercitroengrascitroensapdunne kokosmelkeikerriepoederknoflookkorianderkurkumalaoslimoensapoliepepersambal oeleksuikeruiwortelzonnebloemolie
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gestoofde eieren - goelai telor

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, djahé, dunne kokosmelk, ei, gemberwortelpoeder, goela djawa, knoflook, koenjit, kurkuma, laos, limoensap, sambal oelek, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide Balinese kip - ajam panggang Bali

Ingrediënten:
braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, gemberwortel, goela djawa, kemirienoten, ketjap benteng manis, knoflook, limoensap, maïsolie, sambal oelek, ui, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gebakken vis in kokossaus - ikan boemboe santen

Ingrediënten:
arachideolie, asemvocht, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, gemberwortel, goela djawa, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, makreelfilet, mulfilet, rode poonfilet, rode spaanse peper, sambal oelek, sambal trassi, ui, verse garnalen, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Eend in gekruide kokossaus - goelai itik

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, djahé, dunne kokosmelk, gedroogde kokos, gemberwortelpoeder, goela djawa, groene spaanse peper, kerrie, kerrie djawa, klapper, knoflook, limoensap, rode spaanse peper, sambal oelek, tamme eend, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis met bananen - pilitode

Ingrediënten:
arachideolie, banaan, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, gemberwortel, goela djawa, kerrie djawa, koenjit, komkommer, kurkuma, laos, limoensap, makreelfilets, rode spaanse peper, sambal oelek en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Macalcal of masala chicken - Kip in kokossaus

Ingrediënten:
amandelen, cashewnoten, gemberwortel, kipfilet, kippendijen, knoflook, kokosmelk, kurkuma, nieuwe aardappel, rozijnen, santen, sesamolie, suiker, ui, witte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gevulde brinjal - Indiase gevulde aubergines

Ingrediënten:
aubergines, cayennepeper, chilipoeder, donkerbruine basterdsuiker, gemalen kokos, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, koriander, santen, tamarindepasta, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Paneer-broccolimasala

Ingrediënten:
broccoliroosjes, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kerrieblaadjes, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, paneer, plantaardige olie, rode chilipeper, suiker, tamarindepasta, tomatenpuree, ui, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Creative chef:

Indonesische rijsttafel

Ingrediënten:
gember, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, komkommer, kurkuma, kwartelei, peper, rijst, rode paprika, runderfond, runderwang, serehpoeder, suiker, tomatenpuree, ui, witte kool, wittewijnazijn, zoete ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Kipcurry

Ingrediënten:
aardappel, boter, boter van buffelmelk, curryblaadjes, gedroogde pepers, gember, kaneelstokjes, kip, knoflook, kokosmelk, sjalot, steranijs, suiker, vleescurrypoeder en zout

Keuken:
Indiaas / Maleisisch
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Ayam Percik - Pittige barbecuekip

Ingrediënten:
asam gelugur, bakolie, citroengras, dikke kokosmelk, gedroogde pepers, gember, kemirinoten, kippenpoten, knoflook, marinade, rode pepers, sjalot, suiker, tamarindepulp, water en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:

Kürbissuppe mit Zimtcroûtons / Pompoensoep met kaneelcroutons

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, gedroogde chilipeper, gember, gembersiroop, gevogeltefond, groentefond, kaneelcroutons, kerrie, knoflook, kokosmelk, muskaatpompoen, paprikapoeder edelsusz, peper, rode paprika, room, suiker, tomatenketchup, witte ui, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Diner / hoofdgerecht uit Vegan Genial:

Weißes Chili non Carne / Witte chili zonder vlees

Ingrediënten:
citroengras, citroensap, galanga, gember, groene chilipeper, groentebouillon, knoflook, kokosmelk, komijn, koriander, Maïs uit blik, olie, stevige tofu, suiker, ui, witte bonen uit blik, witte puntpaprika, witte wijn en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Gulai kambing - Gestoofd lams- of geitenvlees

Ingrediënten:
citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, geelwortel, gemberwortel, kaneelstokjes, kardemompeulen, kokosmelk, kruidnagels, laoswortel, limoen, olie, sambal oelek, suiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
lamsvlees / geitenvlees
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Bijgerecht uit Baru Belanda:

Kleefrijstrolletjes

Ingrediënten:
arboriorijst, bananenblad, bumbu voor ayam tuturuga, citroenblaadjes, citroengras, gemberwortel, kleefrijst, kokosmelk, pandanblad, sjalot, suiker, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Maleisische Laksa Met Eend En Noedels

Ingrediënten:
citroengras, eendenborsten, gebakken uitjes, gember, haricots verts, kerriepoeder, kokosmelk, komijnpoeder, limoensap, kippenbouillon, maïskolf, bakolie, pindakaas, rawits, rijstnoedels, suiker, knoflook, kaneel, verse koriander, vijfkruidenpoeder, vissaus, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Lisette

Recept van Onze Franse keuken:

Thaise Kalkoengehaktballetjes

Ingrediënten:
chilivlokken, gember, courgette, grof zeezout, halfvolle melk, franse sperzieboontjes, kalkoenfilet, kalkoengehakt, kippenbouillon, kokosmelk, korianderpoeder, limoen, pasta, suiker, knoflook, vissaus en zonnebloemolie

Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Sajoer boontjes

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gemberwortel, ui, knoflooktenen, kokosmelk, sambal oelek, sperziebonen, trassi, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

New: Thai Green Curry So Fine + Korting

Ingrediënten:
aubergine, azijn, bamboe, bloemkool, chili, curry, eiwitten, groenten, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, meel, paprika, pepers, pepertje, rijst, rijstebloem, specerijen, spinazie, suiker, tofu, tofublokjes, ui, vet, water, wortel, zout en zout