161 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroensapeigemberketjap benteng manisketjap manisknoflooklichte sojasauslimoenlimoensapoliepeperplantaardige oliesambal oeleksesamoliesperziebonensuikertaugéuiwaterzoete indonesische sojasauszout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

Salade van garnalen en mihoen

Ingrediënten:
arachideolie, bosui, garnalen, gember, komkommer, koriander, lente ui, limoen, mihoen, munt, olie, rijstazijn, rode peper, sojasaus, spaanse peper en suiker

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Lunch / avondmaal uit Noedels:

Chow mein-garnalen uit Szechuan

Ingrediënten:
chilipoeder, chinese rijstwijn, droge sherry, eiernoedels, gemberwortel, knoflook, koriander, lente-ui, pindaolie, scampi, sjalot, sojasaus, suiker, szechuanpeper, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Eiernoedels met kip em shii-takes

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, fijne eiernoedels, gember, kipfilet, knoflook, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, mihoen, mirin, pindaolie, plantaardige olie, sake, sesamolie, shii-take, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Bijgerecht uit Noedels:

Basisrecept gebakken noedels

Ingrediënten:
champignons petits, eiernoedels, gember, kippenbouillon, knoflook, korianderzaad, lente-ui, lichte sojasaus, pindaolie, sjalot, tomatenpuree, ui, witte peper, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Avondmaal uit Noedels:

Vietnamese noedelsoep met gestoomde eend

Ingrediënten:
bleekselderij, chinese kool, citroensap, eendenpoten, groentebouillon, honing, kippenbouillon, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, maïsolie, paksoi, pindaolie, rijststokjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
wild en gevogelte / pasta/noodles
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Margriet kookboek:

Nasi goreng

Ingrediënten:
gemberpoeder, kerrie, ketjap manis, ketoembar, kipfilet, knoflook, olie, prei, rijst, sambal oelek, trassi, ui en vleesresten

Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Gado gado compleet met pittig gebakken tempeh

Ingrediënten:
bloemkool, boter, champignons, chinese kool, ei, gemalen koriander, ketjap asin, knoflook, komijn, komkommer, kroepoek, kurkuma, peper, pinda’s, plantaardige olie, prei, satésaus, sperziebonen, taugé, tempeh, ui, winterwortel, zilvervliesrijst, zoete chilisaus en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Oosterse gehaktballetjes voor bij de grauwe erwten

Ingrediënten:
ananas, augurk, boter, bouillon, gehakt, gemberpoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen laos, gember, gembersiroop, grauwe erwten, ketchup, ketjap manis, maïzena, plantaardige olie, ui en 
zout en peper

Soort:
vlees
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Bijgerecht uit Bonen!:

Tempeh curry

Ingrediënten:
azijn, chilipepervlokken, chilipoeder, gemalen koriander, gember, ketjap asin, knoflook, kokosmelk, komijn, kurkuma, plantaardige olie, suiker, tempeh, tomatenpuree, ui en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Groentebouillon

Ingrediënten:
arachideolie, bladpeterselie, foelie, jeneverbessen, knoflook, knolselderij, korianderzaad, kruidnagel, laurier, lavas, gedroogde paddestoelen, prei, rozemarijn, selderij, zoete sojasaus, tijm, ui, venkel en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Gebraden groenterijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bleekselderij, chilipeper, ei, gemalen kurkuma, gember, groentefond, kemirinoten, knoflook, korianderblaadjes, lente-ui, lichte sojasaus, limoensap, limoenzeste, olie, palmsuiker, sjalot, sperziebonen, tomaten, vegetarische oestersaus en wortel

Soort:
rijst / vegetarisch / groente
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Eirol met aziatische groente

Ingrediënten:
arachideolie, bladspinazie, bleekselderij, bloem, chilipeper, ei, gember, knoflook, korianderblaadjes, lente-ui, olie, rijstwijnazijn, sesamzaad, sojasaus, suiker, taugé, tofu, ui, witte kool, wortel en zoete thaise chilisaus

Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Gestoomde zeebaars met zwarte-bonensaus

Ingrediënten:
bosui, gefermenteerde zwarte bonen, gemberwortel, geroosterde sesamolie, medium sherry, paksoi, peper, plantaardige olie, rijstazijn, sesamzaad, sojasaus, verse koriander en zeebaars

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / stomen / feestdagen
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Tien groenten stoofpot - tom jabchai

Ingrediënten:
bai pak chee, bleekselderij, chinese broccoli, knoflook, kratiem, lente-ui, moeraskool, olie, paksoi, savooiekool, snijbiet, sojasaus, spinazie, suiker, varkenslapjes, verse koriander, water, witte kool, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Thais
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Varkensvlees met rijst - khao moo daeng

Ingrediënten:
bai pak chee, braadvocht, bruine basterdsuiker, ingemaakte chilipeper, jasmijnrijst, khao suay, knoflook, komkommer, kratiem, lente-ui, maïzena, olie, pinda, prik dong, rode kleurstof, sojasaus, varkensvlees, verse koriander, witte peper en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / pekel en marinades
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Mie met rundergehakt - guay teow nuea sab

Ingrediënten:
bai pak chee, brede rijstmie, knoflook, kratiem, maggi, maïzena, nam pla, oestersaus, olie, rundergehakt, sen yai, sla, suiker, thaise vissaus, tomaat, ui, verse koriander, witte peper en zoete ketjap

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Thaise noedelsalade met rundvlees

Ingrediënten:
bieflap, bosui, bruine suiker, citroensap, eiermie, gefruite uitjes, knoflook in olie, limoensap, lollo bionda, olie, rode spaanse peper, sla, sojasaus, thaise rode currypasta, thaise vissaus, verse koriander en verse munt

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vlees / pasta/noodles
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Roergebakken vietnamese kip in slablad

Ingrediënten:
bosui, gemberwortel, ijsbergsla, japanse sojasaus, kipfilet, knoflook, koekkruiden, olie, rode spaanse peper, sesamolie, sojasaus, verse koriander, vijfkruidenpoeder, vissaus en vloeibare honing

Keuken:
Vietnamees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Minimania:

Ducky rolls

Ingrediënten:
arachideolie, chilivlokken, chinese kool, eendenborst, eiwit, sesamzaad, koriander, lente-uitjes, lichte sojasaus, loempiavellen, peper, maïzena, vijfkruidenpoeder, wortels en zout

Soort:
wild en gevogelte / hartige hapjes
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Hash van tempé met kimchi

Ingrediënten:
arachideolie, donkere sesamolie, gemberwortel, kimchi, knoflook, koriander, paprika, peper, rijstazijn, sojasaus, suiker, tempé, ui, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Amerikaanse hash van tempé

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, chilipeper, chilivlokken, donkere sesamolie, gemberwortel, knoflook, koriander, paprika, peper, rijstazijn, sojasaus, suiker, tempé, ui, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Haal meer recepten op...