97 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloembotercitroencitroenraspeifijne kristalsuikergemalen kaneelhoningkaneelstokjeknoflookkoriandermelknootmuskaatolijfoliepeperpoedersuikerslagroomuivanillesuikervruchtensapwaterzonnebloemoliezwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Linda Lomelino - Vruchtentaarten

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Vruchtentaarten:

Gefrituurde Appelhapjes Met Karamel

Ingrediënten:
appels, kristalsuiker, bloem, gemalen kaneel, gezouten boter, grof zeezout, water, maïsolie, plantaardige olie, maïzena en citroensap

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / frituur
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Worteltjestaart

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, bloemsuiker, boter, citroensap, eieren, foelie, noten, wortel, amandelschaafsel, griessuiker, kaneel, kirsch, marsepein, paneermeel, rode voedingskleurstof en zout

Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Apfel-Birnen-Chutney - Cutney van appels en peren

Ingrediënten:
appel, appelazijn, chilivlokken, citroenrasp, citroensap, gember, kaneel, knoflook, kruidnagelpoeder, peer, poedersuiker, rozijnen, witte mosterdzaadjes en zout

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / fruit / inmaak / chutney
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Christmas pudding

Ingrediënten:
amandelen, bruine suiker, citroenrasp, citroensap, cognac, ei, gekonfijte citroenschil, gekonfijte kersen, gekonfijte sinaasappelschil, gemalen kruidnagel, kaneel, krenten, meel, melk, paneermeel, piment, rozijnen, runderniervet, sinaasappelsap en zout

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
pudding / feestdagen
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Kofta bil karaz - Gehaktballetjes met morellensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, boterhammen, citroensap, gedroogde zure kersen, kaneel, kersencompote, kersen op siroop, mager lamsvlees, morellen, peper, pijnboompitten, piment, plantaardige olie, suiker, tamarindepasta, ui en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Linda Lomelino - Vruchtentaarten

Diner / buffet / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Vruchtentaarten:

Klassieke Zweedse Appeltaart

Ingrediënten:
appels, ei, bloem, kristalsuiker, maïzena, melk, bloem, gemalen kaneel, gezouten boter, grof zeezout, water, lichte basterdsuiker, ruwe rietsuiker, taartbodem, vanillepoeder en citroensap

Soort:
fruit / zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Desserts nieuwe stijl

Diner / nagerecht uit Desserts nieuwe stijl:

Warme nectarines

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroensap, ei, gemalen kaneel, halfvolle melk, lichtbruine basterdsuiker, nectarine, nootmuskaat, suiker, vanille-essence en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit
Een recept uit  - Desserts nieuwe stijl

Diner / nagerecht uit Desserts nieuwe stijl:

Bramen-perzik-kruimeltaart

Ingrediënten:
bakpoeder, bessen, boter, bramen, citroensap, ei, gemalen kaneel, perzik, suiker, volkorenbloem, zemelen en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Appelstroedel

Ingrediënten:
appel, banketbakkersroom, basterdsuiker, beschuitkruim, boter, citroensap, ei, gist, kaneel, kapselkruimels, melk, patentbloem, rozijnen, vanille en zout

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poulet aux coings - Kip met kweeperen

Ingrediënten:
abrikozen, amandelschaafsel, arachideolie, citroensap, gemberpoeder, honing, kaneel, kip, kweeperen, peper, pruimedanten, rozijnen, saffraan, sesamzaad, suiker, ui en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Lisette

Recept van Onze Franse keuken:

Evergreen-Liga koek

Ingrediënten:
baksoda, bloem, citroensap, gedroogde abrikozen, gemalen amandelen, gezouten roomboter, kaneel, lichtbruine basterdsuiker, rozijnen en zout

Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Gevuld vlechtbrood

Ingrediënten:
amandelschilfers, appels, bloem, boter, citroenrasp, citroensap, confituur, eieren, gist, griessuiker, kaneel, melk, nootmuskaat, oranjesnippers, parelsuiker, rozijnen en zout

Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Gebraden lamszadel met pruimensaus

Ingrediënten:
basterdsuiker, blauwe pruimen, bruine suiker, citroensap, extra vergine olijfolie, handappel, kippenbouillon, lamszadel, pijpkaneel, rode wijn, zout en zwarte peper

Soort:
lamsvlees / ovenschotel
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Honey & co:

Gepocheerde kweepeer met kwark en zoete hazelnoten

Ingrediënten:
babyspinazie, chilivlokken, ciderazijn, citroensap, hazelnoot, honing, kaneelstokje, kweeperen, lamsoor, munt, olijfolie, peper, single cream, slagroom, suiker, volle melk, yoghurt, zeezout en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Gevulde courgettes

Ingrediënten:
citroensap, courgette, gemalen piment, kaneel, krenten, kristalsuiker, kruidnagelpoeder, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, rondkorrelrijst, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Treacle-taart - treacle tart

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, citroenrasp, citroensap, ei, gemalen kaneel, gemberpoeder, golden syrup, pecannoten, poedersuiker, volvette room, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Apfelstrudel

Ingrediënten:
boter, citroensap, ei, kaneel, meel, noten, olie, paneermeel, poedersuiker, rozijnen, rum, suiker, zout en zure appels

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / nagerecht uit Feestelijk tafelen:

Bataatpuree

Ingrediënten:
bataat, boter, citroensap, citroenzest, ei, kaneelstokje, room, ruwe rietsuiker, sinaasappelsap, sinaasappelzest, water en zout

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / feestdagen
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Tomaten met rijstvulling en extra specerijen

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, dille, gemalen kruidnagel, kaneel, munt, olijfolie, peper, pijnboompitten, piment, risottorijst, rozijnen, suiker, ui, vleestomaten, water en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Haal meer recepten op...