300 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botereikaneelstokjekikkererwtenknoflookkokosmelkkomijnkorianderkorianderzaadkruidenkruidnagelolijfoliepeperrijstspecerijensuikertomaatuivetvleeswaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / snack of tussendoortje uit Zout, vet, zuur, hitte:

Marokkaanse kofta

Ingrediënten:
chilipeper, gele ui, gember, kaneel, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, lamsgehakt, saffraan, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Gehaktballen in kruidige tomatensaus

Ingrediënten:
gember, kaneelstokje, kardemompeulen, lamsgehakt, laurierblad, olijfolie, rijst, rundergehakt, knoflook, gemalen komijn, korianderpoeder, kurkumapoeder, zout, tomaten, ui en versgemalen zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Sanne

Recept van Food en So Much More:

Snelle & Gezonde Kip Balti

Ingrediënten:
babyspinazie, chilipoeder, garam masala, gemalen kardemom, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, groene chilipeper, kaneelstokje, kipfilet, korianderpoeder, kurkuma, limoensap, olijfolie, paprikapoeder, passata di pommedori, rode peper, suiker, knoflook, ui en zwarte peper

Een recept uit Sanne

Recept van Food en So Much More:

Snelle & Gezonde Kip Balti

Ingrediënten:
babyspinazie, chilipoeder, garam masala, gemalen kardemom, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, groene chilipeper, kaneelstokje, kipfilet, korianderpoeder, kurkuma, limoensap, olijfolie, paprikapoeder, passata di pommedori, rode peper, suiker, knoflook, ui en zwarte peper

Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Vindaloo

Ingrediënten:
fenegriekzaad, geelwortel, gember, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, moutazijn, olie, peperkorrels, rode wijnazijn, spaanse peper, suiker, tomaat, ui en varken

Soort:
curry
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Bunny Chow

Ingrediënten:
aardappelen, kikkererwten, tomaat in blik, currypoeder, garam masala, gember, kerrieblaadjes, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, kaneel, ui, verse koriander en zonnebloemolie

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Zwarte dhal

Ingrediënten:
asafoetida, gedroogde zwarte urad dhal, geelwortelpoeder, geklaarde boter, gember, ghee, groene chilipeper, kaneelstokje, kerstomaat, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, sjalot, tomatenpuree, ui, yoghurt, zout en zwarte kardemompeulen

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / lunch / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Oosterse kippakketjes

Ingrediënten:
filodeeg, gember, kaneel, kipfilets, kippenbouillon, knoflook, komijn, koriander, korianderpoeder, kurkuma, rood pepertje, saffraan, sojasaus, spruitgroente en ui

Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Goelai daging van tante Wies

Ingrediënten:
djahé, djeroek poeroet, djinten, kaneel, ketoembar, knoflook, koenjit, kokos, kokosmelk, lamsvlees, laos, nootmuskaat, peper, sambal oelek, serehpoeder, trassi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Een recept uit Marianne Breukers

Recept van Lovemyfood.nl:

Rode linzensoep met kikkererwten

Ingrediënten:
tomaat in blik, kikkererwten, citroensap, gehakt, gember, groentebouillon, harissa, kaneel, kardemom, komijn, koriander, kurkuma, olijfolie, rode linzen, knoflook, ui en winterwortel

Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Rundvleesbiryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, boter, ei, gemalen fenegriek, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kurkuma, groene spaanse peper, kaneel, kippenbouillon, knoflook, runderstoofvlees, sultanarozijnen, ui, gember, verse koriander, water, yoghurt en zonnebloemolie

Keuken:
Indiaas
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

pasta met verse sardines

Ingrediënten:
ansjovisfilets, broodkruim, gemberpoeder, kaneel, komijn, krenten, kurkuma, olijfolie, peper, peterselie, pijnboompitten, rode ui, saffraan, venkel, verse marjolein, verse munt, verse sardines en zout

Keuken:
Siciliaans
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Gesmoorde kip met amandelen en kikkererwten

Ingrediënten:
citroensap, couscous, geblancheerde amandelen, gedroogde kikkererwten, gemberpoeder, kaneel, kip, kippenbouillon, knoflook, komijn, koudgeperste olijfolie, krenten, kurkuma, ui, versgemalen zwarte peper, volkorenmeel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte / couscous
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kwartel van de barbecue met mograbiahsalade

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, fregola, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, honing, kaneel, kardemompeulen, knoflook, koriander, kwartel, milde rode chilipeper, mograbiah, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, pimentkorrels en zout

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Haal meer recepten op...