287 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelcitroensapeigaram masalagemalen komijnkaneelknoflookkokosmelkkomijnzaadkorianderlaosoliepeperplantaardige oliespecerijensuikertomaatuiwaterwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Goelai daging van tante Wies

Ingrediënten:
djahé, djeroek poeroet, djinten, kaneel, ketoembar, knoflook, koenjit, kokos, kokosmelk, lamsvlees, laos, nootmuskaat, peper, sambal oelek, serehpoeder, trassi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gevulde aardappelcakejes uit India

Ingrediënten:
ei, frituurolie, garam masala, gemberpoeder, kalfsgehakt, kip, kruimige aardappels, kurkuma, matsemeel, paneermeel, peper, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Vada Pav

Ingrediënten:
aardappelen, asafoetida, koriander, chilipoeder, citroen, frituurolie, gehakt, gember, groene pepers, kerrieblaadjes, kikkererwtenmeel, kokosnoot, kurkuma, munt, mosterdzaad, verse koriander en zonnebloemolie

Keuken:
Indiaas
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Bunny Chow

Ingrediënten:
aardappelen, kikkererwten, tomaat in blik, currypoeder, garam masala, gember, kerrieblaadjes, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, kaneel, ui, verse koriander en zonnebloemolie

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Noord-Afrikaanse stoofpot van pompoen en kikkererwten

Ingrediënten:
bleekselderij, dadels, gemberpoeder, groentebouillon, kaneel, kikkererwten, knoflook, koriander, kurkuma, laurier, peterselie, pompoen, rode linzen, saffraan, tomatensaus, ui, vermicelli, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Eten met z'n allen:

Tandoori-bloemkoolsoep

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, gemalen komijn, gemalen kruidnagel, gemalen kurkuma, gemalen peper, gemalen piment, gemberpoeder, kaneel, kardemomzaadjes, kipdrumsticks, knoflookpoeder, komijnzaad, korianderzaadjes, kruidenmengsel, naanbrood, bakolie, oregano, papadums, paprikapoeder, knoflook, tuinkruidenbouillon, uienpoeder, volle yoghurt en zonnebloemolie

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Zoet-hartige couscous met kip

Ingrediënten:
couscous, gember, gemberpoeder, kaneelpoeder, kip, knoflook, komijnpoeder, kurkumapoeder, olijfolie, peper, peterselie, rozijnen, saffraan, smen, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / gevogelte
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Curry van snijbiet en nieuwe aardappels

Ingrediënten:
amandelen, cashewnoten, garam masala, gember, groene chilipeper, kardemompeul, knoflook, koriander, kurkuma, nieuwe aardappel, pistachenoten, snijbiet, tomatenpuree, volle yoghurt en zonnebloemolie

Soort:
curry / vegetarisch / groente
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Dal (Indiase linzensoep)

Ingrediënten:
gember, groentebouillontablet, koriander, korianderzaad, kurkuma, mosterdzaad, rode linzen, tomaten, ui en zonnebloemolie

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Soto ajam

Ingrediënten:
arachideolie, citroengras, daoen salam, djeroek poeroet, garnituur voor soto ajam, gember, ketjap, knoflook, koenjit, laksa, laos, peper, soepkip, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Vegan bloemkoolcurry

Ingrediënten:
bloemkool, gemalen kokos, gemalen korianderzaad, gember, knoflook, kokosmelk, kruidnagel, kurkuma, paprikapoeder, tuinerwten, ui en zonnebloemolie

Soort:
curry / vegan
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Hargma met kikkererwten en tarwe

Ingrediënten:
gele rozijnen, gemberpoeder, gepelde tarwe, kalfspoot, kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, koriander, kurkumapoeder, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, ui, witte peper, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Stoofpotje van kikkererwt

Ingrediënten:
bleekselderij, chorizoworst, gele paprika, gemberpoeder, kikkererwten, knoflook, komijn, kurkuma, peterselie, gerookt paprikapoeder, plantaardige olie, tijm, tomato frito, ui en zout

Soort:
vlees
Haal meer recepten op...