290 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotereigembergemberpoederhoningknoflookkorianderkruidenkruidnagelmelkolijfoliepeperrijstspecerijensuikeruivetvleeswaterwortelzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Jerk-kip met papaja-mangosalsa

Ingrediënten:
bosuitjes, gehakt, munt, gemalen piment, gerookt paprikapoeder, honing, kaneel, kippendijen, kokos, kokosolie, laurierblaadjes, limoensap, mango, nootmuskaat, papaja, limoen, rode spaanse peper, rode ui, tamari, knoflook, verse korianderblaadjes, verse tijmblaadjes en wittewijnazijn

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Kofta b'siniyah

Ingrediënten:
boter, citroen, gemalen piment, kalfsgehakt, kaneel, knoflook, lamsgehakt, mild paprikapoeder, nootmuskaat, peterselie, pijnboompitten, rode chilipeper, rundergehakt, tahinpasta, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Indiase tabyit - Indiaase kip met rijst

Ingrediënten:
gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, kurkuma, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, peterselie, piment, radijs, soepkip, tomaten, tomatenpuree, tomatensalade, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Tabyit - Kip met rijst

Ingrediënten:
gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, peterselie, piment, radijs, soepkip, tomaten, tomatenpuree, tomatensalade, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit  - Desserts nieuwe stijl

Diner / nagerecht uit Desserts nieuwe stijl:

Phyllo-deegrol met vruchten en noten

Ingrediënten:
ahornstroop, boter, citroenrasp, eiwit, gemalen kaneel, gemalen piment, kwark, nootmuskaat, pecannoten, phyllodeeg, ricotta, rozijnen, sinaasappel, stroop, suiker, volkorenbrood en zout

Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Jerk-vlees uit Bristol - krokante kaantjes - appelcompote

Ingrediënten:
cider, extra vierge olijfolie, gemalen kruidnagel, gemalen piment, gember, honing, kaneel, knoflook, koriander, laurier, lente-ui, limoen, madame jeanettes, nootmuskaat, olijfolie, peper, rozemarijn, tijm, varkensschouder en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack of tussendoortje / traktatie / bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Rozijnen- of dadelcake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, dadel, ei, gemberpoeder, honing, kaneel, koffie, kruidnagel, nootmuskaat, piment, roggemeel, rozijnen, sinaasappelschil, suiker, volkorenmeel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Urug patata - Aardappelchaps - Gevulde aardappelcakejes

Ingrediënten:
bladpeterselie, ei, frituurolie, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, matsemeel, nootmuskaat, paneermeel, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Marokkaanse gevulde aardappelcakejes

Ingrediënten:
amandelen, bladpeterselie, ei, frituurolie, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, nootmuskaat, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Shorba van tabyit - Dikke soep van kip met rijst

Ingrediënten:
gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, peterselie, piment, radijs, soepkip, tomaten, tomatenpuree, tomatensalade, ui, water en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Marokkaanse vegetarische gevulde aardappelcakejes

Ingrediënten:
amandelen, bladpeterselie, ei, frituurolie, gemalen kardemom, ei, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, nootmuskaat, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Ovenschotel met vleesvulling en aardappelpuree

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, ei, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, nootmuskaat, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Agnes Prus - Winterkoekjes bakken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Winterkoekjes bakken:

Gelukspaddenstoeltjes

Ingrediënten:
ahornsiroop, amandelen, amandelmeel, biologische citroen, ei, bloem, gemalen kardemom, gemalen kruidnagels, gemalen piment, gemberpoeder, poedersuiker, honing, koriander, nootmuskaat, peper, rode voedingskleurstof, ruwe rietsuiker, kaneel, vanillesuiker en zout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Birmese tabyit - Birmese kip met rijst

Ingrediënten:
gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, knoflook, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, peterselie, piment, radijs, soepkip, tomaten, tomatenpuree, tomatensalade, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Birmees
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gevulde aardappelcakejes met dikke korst

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, ei, frituurolie, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, matsemeel, nootmuskaat, paneermeel, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jeruzalem:

Kruidkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cacaopoeder, citroen, cognac, ei, fijne kristalsuiker, gekonfijte citroenschil, gemalen piment, gemberpoeder, kaneel, krenten, nootmuskaat, poedersuiker, pure chocolade, sinaasappel, vanille-extract, zout en zuiveringszout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Caribische kip met linzenrijst

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, boter, cayennepeper, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, langkorrelrijst, lente-ui, linzen uit pot, nootmuskaat, piment, rietsuiker, rode spaanse peper, tijm, ui en wortel

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Pittige gehakttaart

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, gedroogde chilivlokken, gedroogde munt, gemalen piment, kaneel, korstdeeg, mild paprikapoeder, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, plantaardige olie, rundergehakt, saucijzenvulling, suiker, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Hummus kawarma (lamsvlees) met citroensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, chilipeper, citroen, gemalen piment, hummus, kaneel, knoflook, lamshalsfilet, munt, nootmuskaat, olijfolie, oregano, pijnboompitten, witte peper, wittewijnazijn, za'atar, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Brunch / snack of tussendoortje / high tea / traktatie uit De dikke vegetariër:

Specerijenmuffins

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, dadel, ei, foelie, gedroogde vijgen, gemberpoeder, kaneel, krenten, melk, neutrale olie, nootmuskaat, pimentpoeder, rozijnen, suiker, volkorenmeel en zout

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Pittige gehakttaart

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, gedroogde chilivlokken, gedroogde munt, gemalen piment, kaneel, korstdeeg, mild paprikapoeder, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, plantaardige olie, rundergehakt, saucijzenvulling, suiker, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Soort:
vlees / quiche
Haal meer recepten op...