bijgerecht

Zoek naar bijgerecht in uw eigen kookboeken

De lekkerste bijgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Wortel

Ingrediënten:
boter, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Bijgerecht uit Keukenlab:

Kimchi

Ingrediënten:
chilipoeder, chinese kool, gember, knoflook, koreaans chilipoeder, lente ui, lichte sojasaus, paprikapoeder, rijstebloem, suiker, trassi, vissaus, water en zout

Keuken:
Koreaans
Soort:
groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Hua chuan - Gestoomde broodbloemen

Ingrediënten:
bloem, gist, vruchtensuiker, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Rode kool

Ingrediënten:
aardappel, appel, ganzenvet, jeneverbes, kaneelstokje, kruidnagel, laurier, piment, rode kool, rode wijn, rode wijnazijn, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker, ui, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Ovengebakken seitan met knoflook

Ingrediënten:
knoflook, neutrale olie, peper, seitan en zout

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Pruimenmousse

Ingrediënten:
citroenschil, kaneelpoeder, kruidnagelpoeder, pruimen en suiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gebakken abrikozen

Ingrediënten:
abrikozen, boter, citroenschil, gedroogde abrikozen, gember en sinaasappelschil

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
fruit
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Bijgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Gebakken okra's - fried okra

Ingrediënten:
bloem, maïskiemolie, maïsmeel, okra, peper en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Kathy Kimbell, Martin Nordin en Li Söderberg - Groene burgers

Bijgerecht uit Groene burgers:

Gerookte tomaten

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, pruimtomaat, rozemarijn, tijm, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Gevulde frambozen

Ingrediënten:
frambozen, gember, kaneel, sinaasappelsap en wortelen

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide tomaten met garnalen - sajoer asem tomat spesial

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, goela djawa, kippenbouillon, knoflook, laos, sambal trassi, sojabonenkaas, tomaatjes, ui en verse garnalen

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Bijgerecht uit De complete keuken van Italie:

Gegratineerde aardappelen en pompoen

Ingrediënten:
aardappel, boter, knoflook, peper, pompoen, rozemarijn, slagroom, tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groenten en aardappels / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Bijgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Warme aardappelsalade met kaas

Ingrediënten:
aardappel, leerdammer, olijfolie, ontbijtspek, rucola en witte wijnazijn

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Bijgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Groentesalade met fetakaas en kruidendressing

Ingrediënten:
bacon, balsamicoazijn, basilicum, deense feta, eikenbladsla, gegrilde paprika, groene krulsla, kerstomaat, knoflook, majoraan, mosterd, olijfolie, peterselie, radicchio, romeinse sla, rozemarijnnaaldjes en tijm

Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Lente-uitjes pesto

Ingrediënten:
knoflook, lente-ui, olijfolie, oude hollandse kaas, parmezaanse kaas, pecannoten, peper, pijnboompitten, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Pesto alla Genovese - Pesto uit Genua

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, pijnboompitten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Bijgerecht uit Culinaria Italia:

Courgette met tomaat en basilicum - zucchini al pomodoro e basilico

Ingrediënten:
courgette, knoflook, olijfolie, tomaat, verse basilicum en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Bijgerecht uit Eten in Italie:

Witlof met zwarte truffel

Ingrediënten:
balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, peper, truffelolie, witlof, zomertruffel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Bijgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Kokosrijst - khao man

Ingrediënten:
jasmijnrijst, kokosmelk, suiker, water en zout

Keuken:
Thais
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Bijgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Gekruid brood van aardappeldeeg

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, dille, dragon, gedroogde gist, gedroogde tomaten, margarine, melk, olie, witte basterdsuiker en zwarte olijven

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Bijgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Kruidig eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
gedroogd eekhoorntjesbrood, gedroogde tomaten, gist, groene olijven, olijfolie, rozemarijnnaaldjes, tijm en volkoren tarwemeel

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Korianderaardappelen

Ingrediënten:
bakzout, bruine boter, gedroogde rode peper, korianderzaad, laurier, mild chilizout en vastkokende aardappels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Muhammara

Ingrediënten:
boterhammen, citroensap, granaatappel, knoflook, koriander, olijfolie, peper, rode paprika, rode puntpaprika, walnoten en zout

Keuken:
Syrisch
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Appelmoes

Ingrediënten:
appel, boter, calvados, citroensap, citroenschil en suiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Bijgerecht uit Uit de oven van Van Boven:

Geroosterde worteltjes met tahin-amandelcréme

Ingrediënten:
amandelen, bospeen, honing, olijfolie, peper, regenboogworteltjes, sesamzaadjes, tahin, wittewijnazijn en zeezout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch