bijgerecht

Zoek naar bijgerecht in uw eigen kookboeken

De lekkerste bijgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Wortel

Ingrediënten:
boter, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Bijgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Gefrituurde aardappelen & artisjokbodems

Ingrediënten:
aardappel, artisjok, citroen en salie

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Bijgerecht uit Culinaria Italia:

Puree van dikke bonen - purea di fave

Ingrediënten:
aardappel, dikke bonen, extra vergine olijfolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Bijgerecht uit Simpel Sushi:

Ingemaakte gember

Ingrediënten:
gember, japanse rijstazijn en suiker

Keuken:
Japans
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Bijgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Bloemkooltimbalen met peterseliesaus

Ingrediënten:
bloemkool, boter, ei, groentebouillon, nootmuskaat, peterseliesaus en room

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Bijgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Lamsoren

Ingrediënten:
boter, lamsoren, peper, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Bijgerecht uit Comptoir Libanais:

Tahinsaus

Ingrediënten:
citroensap, water, zout en tahin

Keuken:
Libanees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Nico-Stanitzok - Sous-Vide

Bijgerecht uit Nico-Stanitzok - Sous-Vide:

Bataat

Ingrediënten:
ahornsiroop, bataat, crème fraîche, kokosmelk en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
sous-vide / vegetarisch / groente / boter en olie
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Selderij in bechamel - sedano alla besciamella

Ingrediënten:
bechamelsaus, bleekselderij, boter, parmezaanse kaas en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Bijgerecht uit Made in Sicily :

Peperoni ripieni - Gevulde paprika met kaas

Ingrediënten:
basilicum, broodkruim, caciocavallo, gele paprika, gezouten ansjovis, gezouten kappertjes, olijfolie, oud brood, pecorino, pruimtomaat, rode paprika, rode ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Sonja Bakker - Bereik je ideale gewicht !

Bijgerecht uit Bereik je ideale gewicht !:

Kruidenboter

Ingrediënten:
citroensap, halvarine, nootmuskaat, peper, peterselie, sjalot en zout

Soort:
samengestelde boter
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Meirapen met bacon - rape al bacon

Ingrediënten:
bacon, bloem, boter, meiraapjes, melk, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Bijgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Risotto met truffel

Ingrediënten:
bouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, risottorijst, room, ui, witte truffel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Bijgerecht uit Vegeterranean:

Aubergine 'alla Siciliana'

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bleekselderij, boter, extra vergine olijfolie, pijnboompitjes, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijn, suiker en tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Bijgerecht uit Allerhande kerstclassics 2012:

Kerst-boter

Ingrediënten:
boter, cranberry, mandarijn, rozemarijn, salie en tijm

Soort:
vegetarisch / feestdagen / samengestelde boter
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Bijgerecht uit Uit de oven van Van Boven:

Stoofperen in kruidige witte wijn-karamelsaus

Ingrediënten:
citroen, gember, honing, kaneelstokjes, kardemompeulen, laurier, stoofperen, suiker, witte dessertwijn en witte port

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit / zoet / vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Bijgerecht uit Raapsteeltje:

Gestoofde sint-jansui met hazelnoot

Ingrediënten:
boter, hazelnoten, nootmuskaat, sint-jansui en witte broodkruimels

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Bijgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Limoensaus

Ingrediënten:
crème fraîche, limoen, peper, sjalot, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Bijgerecht uit Plenty:

Gepocheerde minigroenten met kappertjesmayonaise

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, citroensap, dijonmosterd, dille, eidooier, kappertjes, knoflook, laurier, minigourgette, miniprei, minivenkel, miniwortel, olijfolie, plantaardige olie, thaise asperges, ui, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Bijgerecht uit Raapsteeltje:

Lamsoor of zeekraal in kruiden

Ingrediënten:
lamsoor, peper en zeekraal

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Bijgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Salade van witte bonen

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde witte bonen, olijfolie, peterselie, scherp paprikapoeder, ui en zwarte olijven

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Allerkerst

Bijgerecht uit Allerkerst:

Groene groente met salieboter

Ingrediënten:
bieslook, broccoli, peper, roomboter, rucola, salie, sugar snaps en zout

Soort:
vegetarisch / groente / feestdagen
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Bijgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Ansjovis inleggen

Ingrediënten:
ansjovis, grof zeezout en olijfolie

Keuken:
Nederlands / Zweeds
Soort:
inmaak / vis / pekel en marinades
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Spinaci saltati (gesauteerde spinazie)

Ingrediënten:
geweekte rozijnen, spinazie, knoflook, olijfolie, peper, pijnboompitten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Verrassende groentegerechten

Bijgerecht uit Verrassende groentegerechten:

Soufflé-aardappelen

Ingrediënten:
bieslook, eierdooier, eiwit, kaas, kruimige aardappel, paprikapoeder, peterselie en zure room