bijgerecht

Zoek naar bijgerecht in uw eigen kookboeken

De lekkerste bijgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Wortel

Ingrediënten:
boter, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Gado gado

Ingrediënten:
ei, groente, ijsbergsla, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, komkommer, olie, peper, pindakaas, sambal oelek, sjalot, snijboon, sperziebonen, taugé, witte kool, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Courgettesalade

Ingrediënten:
courgette, extra vergine olijfolie, knoflook, knoflookpuree, peper, trostomaat, verse basilicum, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Bijgerecht uit Groot handboek sauzen:

Puree van zoete aardappel

Ingrediënten:
boter, knolselderij, nootmuskaat, olie, peper, room, sjalot en zoete aardappel

Keuken:
Duits
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Kaasdip of -spread met chipotlepeper

Ingrediënten:
chipotlepeper, citroensap, lente-ui, roomkaas, salie, sjalot, zachte kaas, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef 1 notitie

Bijgerecht uit Happy Days met the Naked Chef:

Gestampte selderieknol

Ingrediënten:
bouillon, knoflook, olijfolie, knolselderij, tijm en zeezout

Een recept uit Kathy Kimbell, Martin Nordin en Li Söderberg - Groene burgers

Bijgerecht uit Groene burgers:

Geblakerde mais met knoflookboter, crème fraîche en parmezaanse kaas

Ingrediënten:
boter, citroen, crème fraîche, jalapeñopeper, knoflook, maiskolven, parmezaanse kaas en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Bijgerecht uit Indonesisch koken:

Groentesalade met pikante saus

Ingrediënten:
arachideolie, gember, knoflook, kokos, paprika, rijstazijn, rode peper, rode ui, sperziebonen, spinazie, suikererwtenkiemen, taugé en water

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Bijgerecht uit Indonesisch koken:

Groentecurry

Ingrediënten:
aardappels, arachideolie, aubergine, chinese kool, citroensap, citroenschil, garnalenpasta, gember, kerriepoeder, knoflook, santen, suikererwten, ui, water en wortel

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Geroosterde Spaanse aardappels

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, olijfolie, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappel gestoofd met sojasaus

Ingrediënten:
chilipeper, donkere sesamolie, druivenpitolie, koriander, lente-ui, maïsolie, sesamzaad, sojasaus, wasachtige aardappel, water en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gesmoorde aardappel met miso

Ingrediënten:
druivenpitolie, groentebouillon, lente-ui, maïsolie, miso, wasachtige aardappel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Kousenband met tomaat en sambal

Ingrediënten:
kousenband, olie, sambal oelek, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Surinaams
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Roergebakken broccoli

Ingrediënten:
broccoli, groene thaise currypasta, oestersaus, olie, suiker en ui

Keuken:
Thais
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Salade van rauwe groente

Ingrediënten:
bosui, carambola, komkommer, lollo bionda, lollo rosso, mango, papaja, taugé, verse koriander en verse munt

Keuken:
Vietnamees
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Groene saus

Ingrediënten:
aardappel, ansjovisfilet, augurk, ei, knoflook, olijfolie, peper, bladpeterselie, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Zilveren aardappelen

Ingrediënten:
aardappelen

Keuken:
Italiaans
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Kathy Kimbell, Martin Nordin en Li Söderberg - Groene burgers

Bijgerecht uit Groene burgers:

Gefrituurde aardappelkrullen met geraspte truffel en truffelmayonaise

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, frituurolie, rozemarijn, truffelmayonaise, zout, zwarte truffel en zwarte truffelolie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Kathy Kimbell, Martin Nordin en Li Söderberg - Groene burgers

Bijgerecht uit Groene burgers:

Ingemaakte radijsjes

Ingrediënten:
azijn, korianderzaad, radijsjes, rietsuiker, szechuanpeper, water en zwarte peperkorrels

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Bijgerecht uit Keukenlab:

Veganistische kimchi

Ingrediënten:
chilipoeder, chinese kool, gember, knoflook, koreaans chilipoeder, lente ui, lichte sojasaus, paprikapoeder, rijstebloem, rode misopasta, suiker, water en zout

Keuken:
Koreaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Bijgerecht uit Plenty more:

Zoete aardappels met sinaasappelbitter

Ingrediënten:
angosturabitter, bruine basterdsuiker, geitenkaas, knoflook, olijfolie, rode chilipeper, rode wijnazijn, salie, sinaasappels, tijm, zoete aardappels en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Kaasdip of -spread met paddenstoelen

Ingrediënten:
citroensap, lente-ui, paddenstoelen, roomkaas, salie, sjalot, zachte kaas, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Bijgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Basilicummayonaise

Ingrediënten:
mayonaise, peper, slagroom en verse basilicum

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Bijgerecht uit Jamie's dinners:

De beroemde gepofte aardappel - minipofjes met bietjes, kwark en mierikswortel

Ingrediënten:
azijn, basilicum, biet, kervel, knoflook, kwark, mierikswortel, peterselie, rozemarijn en zure room

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken aardappel met Parmezaanse kaas

Ingrediënten:
arachideolie, boter, druivenpitolie, maïsolie, olijfolie, parmezaanse kaas, vastkokende aardappel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch