bijgerecht

Zoek naar bijgerecht in uw eigen kookboeken

De lekkerste bijgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Wortel

Ingrediënten:
boter, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Bijgerecht uit Groot handboek sauzen:

Albertsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, engels mosterdpoeder, heldere kalfsfond, mierikswortel, room, wittebroodkruim en witte wijnazijn

Keuken:
Brits
Soort:
saus
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Bijgerecht uit Junges Gemüse:

Karamelisierter Chicorée mit Möhren-Orangen-Sauce / Gekarameliseerde witlof met wortel-sinaasappelsaus

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, champignons, citroensap, eekhoorntjesbrood, gember, kalfsjus, kastanjechampignons, peper, poedersuiker, port, sinaasappel, suikerklontjes, witlof, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Bijgerecht uit Junges Gemüse:

Spuitjespuree

Ingrediënten:
boter, gevogeltefond, nootmuskroom, peterselie, spruitjes en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Bijgerecht uit Kooktechnieken:

Groenteragout met morieljes

Ingrediënten:
boter, droge sherry, gedroogde morieljes, koolrabi, morieljes, peper, room, suiker en zout

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Bijgerecht uit Junges Gemüse:

Karamelisierter Chicorée mit Trüffeln / Gekarameliseerde witlof met truffel

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, champignons, citroensap, eekhoorntjesbrood, kalfsjus, kastanjechampignons, peper, poedersuiker, port, witlof, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte truffel

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Sambal Jane Siekh

Ingrediënten:
citroensap, groene spaanse peper, limoensap, rode spaanse peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide eieren - rendang telor

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroengras, daoen salam, djahé, dunne kokosmelk, ei, gemberwortelpoeder, goela djawa, knoflook, koenjit, kurkuma, laos, sambal oelek, sereh, serehpoeder, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Bijgerecht uit Baru Belanda:

Acar bij ode aan rendang

Ingrediënten:
geelwortelpoeder, javaanse suiker, kaneelstokje, laurierblad, water en witte wijnazijn

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Bijgerecht uit Groot handboek sauzen:

Risotto met morieljes

Ingrediënten:
boter, groentefond, peterselie, spaanse rondkorrelrijst, ui, verse morieljes en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
rijst
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Bijgerecht uit Groot handboek sauzen:

Knoflooksaus

Ingrediënten:
ansjovisfilet op zout, knoflooktenen, rozemarijn en witte wijnazijn

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Orak arik I (Gekruide en gemengde groenten met ei)

Ingrediënten:
ei, groene paprika, ketjap manis, knoflook, kool, olie, peper, prei, rode paprika, sambal oelek, taugé, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrild citrusfruit

Ingrediënten:
boter, chilipasta, chilipoeder, citrusfruit, citrusstrooisel, five-spicepoeder, gember, kaneel, kardemom en olie

Keuken:
Internationaal
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Pommes de terre Parisiennes - Aardappelballetjes in boter gebakken

Ingrediënten:
bieslook, boter, dragon, geklaarde boter, olie, peper, peterselie, tuinkruiden, uitgestoken aardappelballetjes en zout

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappel uit de oven met kokosrasp

Ingrediënten:
aardappel, kokosrasp, olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Bijgerecht uit Allerhande kerstclassics 2012:

Snelle spruitjes

Ingrediënten:
boter, citroen, knoflook, rode spaanse peper en tijm

Soort:
vegetarisch / groente / feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Bijgerecht uit Allerhande kerstclassics 2012:

Kazige prei a la Oliver

Ingrediënten:
boter, cheddar, knoflook, kookroom, olijfolie, parmezaanse kaas, prei, roombrie en tijm

Soort:
vegetarisch / groente / feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Bijgerecht uit Allerhande kerstclassics 2012:

Crostini

Ingrediënten:
ciabatta, parmezaanse kaas en rode spaanse peper

Soort:
vegetarisch / feestdagen
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Bijgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Gewürzte Reisbällchen (Onigiri) mit Shiitake Pilzen / Gekruide rijstballetjes met shiitake paddenstoelen

Keuken:
Japans
Soort:
rijst / paddenstoelen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Champignoncustard

Ingrediënten:
ei, eidooier, emmentaler, gedroogde paddenstoelen, halfvolle room, manchego, melk, paddenstoelen, parmezaanse kaas, room, rozemarijn, tijm en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
custard / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Chileense salsa

Ingrediënten:
habanero, jalapeños, knoflook, koriander, oregano, peper, rodewijnazijn, tomaat, witte ui en zout

Keuken:
Chileens
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Bijgerecht uit Veggie in 30 minuten:

Broccoli en asperges met misoboter

Ingrediënten:
broccoli, boter, groene asperges, lente-uitjes, olijfolie, rode spaanse peper en witte miso

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Bakbanaanbeignets

Ingrediënten:
bakbanaan, bakpoeder, bloem, druivenpitolie, ei, maïsolie, melk, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
beignets / vegetarisch / groente
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Lof op z'n Vlaams - endives à la flamande

Ingrediënten:
boter, citroensap, peper, suiker, witlof en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Bijgerecht uit Veggie in 30 minuten:

Bonenfriet met Parmezaanse kaas

Ingrediënten:
boterbonen, citroen, eieren, parmezaanse kaas, haricots verts, kikkererwtenmeel, maïsmeel, panko en tarwebloem

Soort:
vegetarisch