Amerikaanse venusschelp

Amerikaanse venusschelp wordt beschouwd als venusschelp.

Alternatieve naam: quahog.

Zoek naar amerikaanse venusschelp in uw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met amerikaanse venusschelp in uw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoekt u door uw eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste amerikaanse venusschelp recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient amerikaanse venusschelp:

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Stuffed Clams

Ingrediënten:
amerikaanse venusschelp, boter, champignons, knoflook, knoflookconfit, laurier, paneermeel, peterselie, sjalot, tijm en witte wijn

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Schaaldierenbouillon

Ingrediënten:
amerikaanse venusschelp, knoflook, olijfolie, rode chilipeper, tomatenpasta en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Recept uit California Dreamin':

Vissoep met kimchi

Ingrediënten:
beukenzwam, enoki, groentebouillon, jasmijnrijst, kimchi, maaltijdsoep, meiknol, venusschelp, witvis en zijdentofu

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Shellfish Risoto with Fruits of the Forest - Schaaldierenrisotto met vruchten uit het bos

Ingrediënten:
akkerchampignons, arboriorijst, cantharellen, carnarolirijst, cayennepeper, eekhoorntjesbrood, garnalen, inktvis, kastanjeboleet, kervel, kippenbouillon, mosselen, oesterzwam, olijfolie, oranje-groene melkzwam, paarse schijnridderzwam, peterselie, quahog, selderijzout, tapijtschelpen, trompets de mort, truffel, truffelolie, ui, venusschelpen, witte wijn en zwavelzwam

Keuken:
Brits
Soort:
risotto / schaal- en schelpdieren / paddenstoelen
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Geroosterde langoustines

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, gamba, knoflook, langoustine, peper, pipis, scampi, sint-jakobsschelp, venusschelp, verse basilicum, verse rozemarijn, vongole en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
barbecue/grill / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Avondmaal uit Fresh en light:

Visstoofpotje met gremolata

Ingrediënten:
bladpeterselie, cherrytomaten, chilivlokken, citroenrasp, knoflook, olijfolie, sjalot, venusschelp, visbouillon, vongole en witvisfilet

Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

vissoep

Ingrediënten:
bladpeterselie, droge witte wijn, garnaal, kerstomaat, kippenbouillon, langoustines, laurierblaadjes, mosselen, olijfolie, rode chilipeper, scampi, uien, venusschelpen, vongole en zeebrasems

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Spaghetti marinara

Ingrediënten:
bladpeterselie, garnaal, knoflook, olijfolie, poon, pruimtomaat, schorpioenvis, spaghetti en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles