Kippenvet

Kippenvet wordt beschouwd als dierlijk vet.

Alternatieve naam: sjmalts.

Zoek naar kippenvet in uw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met kippenvet in uw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoekt u door uw eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste kippenvet recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient kippenvet:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Brunch / lunch / snack of tussendoortje uit Jamie's Amerika:

Joodse penicilline

Ingrediënten:
bleekselderij, dille, ei, einoedels, kip, kippenvet, knoflook, laurier, matzemeel, peterselie, tijm, ui, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Boudin Blanc - Chicken

Ingrediënten:
bergamot, bergamot-melk, cognac, eidooier, eiwit, kippendij, kippenvet, madeira, pistache, pistacheolie, port, quatre épices en truffel

Soort:
worst
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Jus Gras

Ingrediënten:
bruine kippenfond, citroensap, kippenjus, kippenvet, olie, propyleenglycolalginaat, sherry, sjalot, vloeibare sojalecithine en witte port

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Cantonese Fried Rice

Ingrediënten:
rode thaise chilipeper, chinese varkensworst, doperwten, eendenei, kippenvet, knoflook, lente-ui, paddestoelen-sojasaus, jasmijnrijst, sesamolie, shiitake, donkere sojasaus en witte sojasaus

Soort:
rijst
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gebakken kippenlever met uien

Ingrediënten:
kippenlever, kippenvet, paprikapoeder, peper, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Joods
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Jonas Cramby, Roland Persson en Tove Nilsson - Ramen

Recept uit Ramen:

Shio Ramen

Ingrediënten:
bosui, bouillon, buikspek, ei, gedroogde paddenstoelen, kippenvet, noodles, sojasaus en taugé

Keuken:
Japans
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Gekonfijte kalkoen

Ingrediënten:
eendenvet, kalkoen, kippenvet, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vlees
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Gekonfijt varkensvlees

Ingrediënten:
eendenvet, kippenvet, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, tijm, varkensschouder, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Gerst

Ingrediënten:
boter, kippenvet, parelgerst, plantaardige olie, water, zout en zure room

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Gekonfijte eend

Ingrediënten:
eend, eendenvet, kippenvet, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vlees
Een recept uit Jonas Cramby, Roland Persson en Tove Nilsson - Ramen

Recept uit Ramen:

Shoyu Ramen

Ingrediënten:
bamboescheuten, bosui, bouillon, buikspek, ei, kippenvet, mirin, noodles, rijstazijn, sojasaus en taugé