Spaans

Zoek naar Spaans in uw eigen kookboeken

Spaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's dinners:

Superlekkere spaanse gebraden kip

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, citroen, ei, kip, knoflook en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Bunyols de bacalla: zoutevisbeignets met peterselie en knoflook

Ingrediënten:
aardappel, aioli, bloem, ei, gedroogde zoutevis, knoflook, laurierblad, olijfolie en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro Londen:

Favabonensoep met morcilla

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, favabonen, knoflook, kruidnagel, laurierblad, morcilla, olijfolie, peper, prei, venkelzaad, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Roerei met garnalen en asperges

Ingrediënten:
ei, groene asperge, knoflook, noorse garnalen, olijfolie, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Roerei met gestoofde knoflooksprieten met garnalen of jamón serrano

Ingrediënten:
ei, garnalen, serranoham en wilde knoflook

Keuken:
Spaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

zeevruchtensalade

Ingrediënten:
citroensap, garnalen, gemalen zwarte peper, inktvis, kappertjes, komkommer, mosselen, olijfolie, sla, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

cochifrito

Ingrediënten:
citroensap, gemalen zwarte peper, knoflook, lamsvlees, olijfolie, paprikapoeder, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / hoofdgerecht uit Brindisa:

Arroz caldoso de alcachofa, guisantes, sepia y gambas - Vloeibare rijst met artisjokken, zeekat en garnalen

Ingrediënten:
artisjokken, bombarijst, carnarolirijst, citroensap, doperwten, garnalen, heldere visbouillon, knoflook, olijfolie, pijlinktvis, saffraandraadjes, sjalot, tomaten, tuinbonen, zeekat, zeekatlever en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / rijst / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Recept uit Brindisa:

Almogrote Brindisa - Canarische kaassaus

Ingrediënten:
choricero-paprika, geitenkaas, knoflook, olijfolie, pimenton de la vera dulce, schapenkaas en tomaten

Keuken:
Spaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Brindisa food room liesques 4, geroosterd boerenbrood met worst en paprika

Ingrediënten:
boerenbrood, ingelegde groene guindillapaprika, knoflook, salchichon en tomaten

Keuken:
Spaans
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Recept uit Brindisa:

Mojo rojo picón Brindisa - Pittige Canarische rode saus van Brindisa

Ingrediënten:
cabernet sauvignon-azijn, fijn zout, guindilla peper, ingemaakte geroosterde paprika, knoflook, komijnzaad, olijfolie en rode paprika

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan / saus
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Paddestoelensalade met sherryazijn en oregano - ensalada de setas

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, sherryazijn, verse bladpeterselie, oregano, wilde paddestoelen, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Gazpacho

Ingrediënten:
grof zout, knoflook, komkommer, olijfolie, rodewijnazijn, suiker, tomaat, ui, witbrood en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Recept uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Paella uit Valencia - paella valenciana

Ingrediënten:
artisjok, calamari, haan, knoflook, konijn, langoustine, olijfolie, paprika, rondkorrelrijst, saffraandraadjes, sperziebonen, tomaat, varkensfilet, visbouillon, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / groenten, aardappels en peulvruchten / rijst
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / nagerecht uit Moro Londen:

Gepocheerde perziken met cava granizado

Ingrediënten:
cava, citroenschil, kaneelstokje, kruidnagel, laurierblad, perziken, sinaasappelschil, suiker en water

Keuken:
Spaans
Soort:
fruit / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

cocido

Ingrediënten:
bloedworst, chorizo, hamschijf, kikkererwten, kip, knoflook, langkorrelrijst, laurierblad, nieuwe aardappelen, ontbijtspek, paprika, prei, runderborststuk, rundermergpijpjes, ui, varkenspoot, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

ropa vieja

Ingrediënten:
aubergines, cayennepeper, gaar vlees, gemalen komijn, gemalen kruidnagel, gemalen piment, gemalen zwarte peper, kikkererwten, knoflook, olijfolie, rode paprika, tomaten uit blik, ui, verse munt, vleesbouillon en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Lentejas salteadas - Gesauteerde linzen

Ingrediënten:
boter, citroensap, croutons, doorregen spek, ei, peterselie, puylinzen, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
peulvruchten / varkensvlees
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Tortilla española

Ingrediënten:
aardappel, grof zout, olijfolie, ui en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / nagerecht uit Moro Londen:

Basisrecept mato verse kaas

Ingrediënten:
citroenrasp, kaasstremsel, slagroom en volle melk

Keuken:
Spaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Pochas con morcilla y aceigas - Gebakken witte bonen met bloedworst en snijbiet

Ingrediënten:
bloedworst, botifarra negra, gedroogde witte bonen, knoflook, laurier, morcilla, olijfolie, peterselie, sjalot, snijbietblaadjes, witte bonen, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Amandel-venkelsoep met sint-jakobsschelpen

Ingrediënten:
amandelen, bladpeterselie, blanke amandelen, fino sherry, knoflook, laurierblad, olijfolie, sint-jakobsschelp, ui, venkelgroen, venkelknol, visbouillon en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Arroz murciano - Rijst met varkensvlees en groente

Ingrediënten:
knoflook, mager varkensvlees, olie, peper, peterselie, rijst, rode paprika, saffraanpoeder, tomaten, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
rijst / varkensvlees
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / hoofdgerecht uit Brindisa:

Arroz meloso de setas - Romige rijst met wilde paddenstoelen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bombarijst, broodstengels, carnarolirijst, groentebouillon, knoflook, norapaprikas, olijfolie, saffraandraadjes, wilde paddenstoelen, witbrood en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Pinchos kruidenmix

Keuken:
Spaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Snack of tussendoortje uit Spice Wise Too:

Pinchos met mango-pirisaus

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte