Spaans

Zoek naar Spaans in uw eigen kookboeken

Spaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's dinners:

Superlekkere spaanse gebraden kip

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, citroen, ei, kip, knoflook en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Bunyols de bacalla: zoutevisbeignets met peterselie en knoflook

Ingrediënten:
aardappel, aioli, bloem, ei, gedroogde zoutevis, knoflook, laurierblad, olijfolie en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Kastanjesoep met chorizo - sopa de castañas

Ingrediënten:
bakchorizo, bleekselderij, gedroogde rode spaanse peper, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, spaanse ui, tamme kastanje, tomaat, verse tijm, water, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Patrijzen in roomsaus

Ingrediënten:
aardappelmeel, bouquet garni, citroensap, koffieroom, olijfolie, patrijs, peper, ui, vleesextract, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / wild en gevogelte
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Brindisa:

Empanada de castañas con perdiz - Pastei met patrijs en kastanjes

Ingrediënten:
bakkersmeel, boter, fazanten, gist, kastanjemeel, olijfolie, patrijs, suiker, tijm, tomaat, trompettes de la mort, ui, wortel, zeezout en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte / pastei
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / hoofdgerecht uit Brindisa:

Pollo en cazuela de barro - Kip bereid in een aardewerken pot

Ingrediënten:
blanke amandelen, brood, cognac, groene paprika, kip, knoflook, olijfolie, peterselie, rode paprika, ui en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Revuelto de setas - Roerei met wilde paddenstoelen

Ingrediënten:
ei, bospaddestoel, knoflook, olijfolie, peterselie, sjalot en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Spaans kookboek:

Knoflookgarnalen - gambas al allioli

Ingrediënten:
chilipeper, gamba, knoflook, olijfolie, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / hoofdgerecht uit Brindisa:

Conejo al ajillo con patatas a lo pobre - Konijn in knoflook en wijn met armeluisaardappels

Ingrediënten:
bouquet garni, citroensap, droge witte wijn, groene paprika, kippenbouillon, knoflook, konijn, konijnenlever, laurier, olijfolie, peterselie, tijm, vastkokende aardappel, zeezout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
wild
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Lunch uit Brindisa:

Ensalada de queso de cabra "luna negra" con frutas secos - Salade met geitenkaas, gedroogde vruchten nen noten

Ingrediënten:
amandelen, cherry-tomaat, hazelnoten, knoflook, milde olijfolie, minislablaadjes, pijnboompitten, px-sherry-azijn, rozijnen en zachte geitenkaas

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / lunch / voorgerecht uit Brindisa:

Remojón - Carpaccio van zoutevis en sinaasappelsalade met kappertjes

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, kappertjes, oregano, rode ui, sinaasappel, sjalot, zeezout, zoutevis, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gefrituurde heek

Ingrediënten:
bloem, citroen, ei, jonge heek, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / buffet / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Mosselen in vinaigrettesaus - mejillones a la vinagreta

Ingrediënten:
azijn, ei, mosselen, mosterd, olijfolie, rode paprika, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Gambas in een jasja - gambas rebozadas

Ingrediënten:
bakpoeder, bier, citroen, gamba, jumbogarnalen, olijfolie, pils, pilsener, saffraan en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren / frituur
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Berberechos aliñados - Kokkelsalade

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, citroensap, inmaakvocht van kokkels, kokkels uit blik, mild paprikapoeder, moscatelazijn en sherryazijn

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tapas van visconserven 2, gemarineerde ansjovis met olijven

Ingrediënten:
azijn, gemarineerde ansjovisfilets, knoflook, manzanilla-olijven, milde olijfolie en peterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / hoofdgerecht uit Brindisa:

Pato con peras calabaza - Eend met peren en flespompoen

Ingrediënten:
amandelen, anijsster, eendenborst, eendenbout, eendenvleugel, flespompoen, hazelnoten, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, peren, peterselie, rode port, suiker, toast, tomaat, witte ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Recept uit Brindisa:

Albóndigas - Gehaktballetjes

Ingrediënten:
bloem, ei, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, oud brood, peterselie, pijnboompitten, rundergehakt, varkensgehakt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

cecinasalade met granaatappels en witlof

Ingrediënten:
cecina, granaatappel, moscatelazijn, olijfolie, oranjebloesemhoning, verse peterselie, witlof, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / nagerecht uit Brindisa:

Naranja fresca con menta - Sinaasappelcarpaccio met verse munt

Ingrediënten:
munt, pijnboompitten, sinaasappels en vloeibare honing

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Groene mayonaise

Ingrediënten:
augurk, citroensap, ei, groene voedingskleurstof, kappertjes, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Woedende heekjes

Ingrediënten:
bloem, citroen, jonge heek, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Eend met olijven

Ingrediënten:
aardappelmeel, bouillon, brood, jonge eend, olijfolie, olijven, peper, tomaat, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Empanadillas de txangurro - Spinkrabpakketjes

Ingrediënten:
bloem, bosui, ei, fino sherry, knoflook, laurier, olijfolie, prei, roomboterbladerdeeg, sjalot, tomaten, wit krabvlees, wortel en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gebraden zuiglam

Ingrediënten:
knoflook, reuzel, witte wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zuiglam

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Kwartels in witte-wijnsaus

Ingrediënten:
bouillon, kaneel, kwartel, mosterdpoeder, nootmuskaat, olijfolie, peper, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
wild en gevogelte