Spaans

Zoek naar Spaans in uw eigen kookboeken

Spaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's dinners:

Superlekkere spaanse gebraden kip

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, citroen, ei, kip, knoflook en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Bunyols de bacalla: zoutevisbeignets met peterselie en knoflook

Ingrediënten:
aardappel, aioli, bloem, ei, gedroogde zoutevis, knoflook, laurierblad, olijfolie en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Zeebrasem met witte wijn en broodkruim uit de oven

Ingrediënten:
boter, broodkruim, citroensap, olijfolie, rode zeebrasem, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Andalusisch rogge vloerbrood

Ingrediënten:
droge gist, inlegzuur, roggemeel, tarwebloem, water en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Snack of tussendoortje uit Mediterraneo:

Kaasbeignets (mujabbana)

Ingrediënten:
bloem, durum tarwemeel, gist, honing, kaas, kaneel, melk, olie, rozensiroop, suiker en water

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Paella met kip en garnalen, artisjokken en chorizo

Ingrediënten:
arroz calasparra, artisjok, chorizo picante, doperwten, haricots verts, kip, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, garnaal, rozemarijn, saffraan, ui en vleestomaat

Keuken:
Spaans
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Basisrecept de lekkerste paella

Ingrediënten:
bonen, bouillon, groente, knoflook, kruiden, olijfolie, rijst, saffraan, schelpdieren, specerijen, tomaat, ui, vis, vlees, water en worst

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Lunch / lunchgerecht uit 1080 recepten:

Roereieren met frankfurters op toast

Ingrediënten:
boter, brood, ei, frankfurter worst, koffieroom, melk, tomatensaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / nagerecht uit 1080 recepten:

Appelcharlotte

Ingrediënten:
goudrenet, kristalsuiker, lange vingers en slagroom

Keuken:
Spaans
Soort:
schuim/mousse/gelei / fruit
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / nagerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Torrijas

Ingrediënten:
anisette, boter, ei, kaneel, likeur, melk, nootmuskaat, oud brood en suiker

Keuken:
Spaans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Spaghetti met doperwten en venusschelpen

Ingrediënten:
boter, doperwten, parmezaanse kaas, sjalot, spaghetti, venusschelpen, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Haan in rode wijn

Ingrediënten:
bloed, bloem, boter, bouquet garni, buikspek, champignon, cognac, haan, knoflook, peper, rode wijn, sjalot, suiker en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Rog in bruine boter met saus van kappertjes

Ingrediënten:
azijn, boter, kappertjes, laurierblad, rogvleugels, ui, wittewijnazijn, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / nagerecht uit 1080 recepten:

Peren met slagroom en chocolade

Ingrediënten:
boter, kaneelstokje, kristalsuiker, peer, pure chocolade en slagroom

Keuken:
Spaans
Soort:
fruit
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit 1080 recepten:

Gebakken tuinbonen met ham - habas salteadas con jamón

Ingrediënten:
jonge tuinbonen, knoflook, olijfolie, serranoham, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Basisrecept uit 1080 recepten:

Langoustines langostinos de bereiding

Ingrediënten:
langoustines, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Chanfaina

Ingrediënten:
broodkruim, kaneel, komijn, kruidnagel, munt, olijfolie, peper, peterselie, saffraan, spaanse peper, ui, varkenslever en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
varkensvlees / orgaanvlees
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Bijgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Alboronía

Ingrediënten:
aubergine, courgette, olijfolie, pompoen, saffraan, spaanse peper, tomaten en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vegan / groente
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De verse Spaanse keuken:

Octopus op Galicische wijze

Ingrediënten:
babyoctopus, citroen, laurierblad, olijfolie, zoet paprikapoeder, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De verse Spaanse keuken:

Zeeduivelspiesen banderillas en rape

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, gevulde groene olijven, kappers, olijfolie, versgemalen zwarte peper, zeeduivelfilet en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Ossenstaart met rioja en chorizo - rabo de toro con rioja

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipepervlokken, chorizo, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, ossestaart, peterselie, pikant paprikapoeder, rode rioja, tarwebloem, tomatenpuree, ui, venkelzaad, verse tijm, wortel, zeezout, zoet paprikapoeder, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De verse Spaanse keuken:

Zouteviskoekjes buñuelos de bacalao

Ingrediënten:
aardappelpuree, bladpeterselie, citroen, ei, gezouten kabeljauw, knoflook, lente-ui, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De verse Spaanse keuken:

Aardappelen met tomaten patatas bravas

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, knoflook, laurierblad, lichte basterdsuiker, olijfolie, rode ui, tomaatblokjes, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De verse Spaanse keuken:

Kippensoep met citroen en munt

Ingrediënten:
citroensap, groentebouillon, kip, laurierblad, paellarijst, verse munt, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De verse Spaanse keuken:

Pikante varkensspiezen pinchos morunos

Ingrediënten:
citroensap, komijnzaad, olijfolie, varkenshaas, verse tijm, versgemalen zwarte peper, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

rode mul met laurierblaadjes

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde peper, knoflook, laurierblad, olijfolie, rode mul, kruiden en verse peterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill