Spaans

Zoek naar Spaans in uw eigen kookboeken

Spaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's dinners:

Superlekkere spaanse gebraden kip

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, citroen, ei, kip, knoflook en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Bunyols de bacalla: zoutevisbeignets met peterselie en knoflook

Ingrediënten:
aardappel, aioli, bloem, ei, gedroogde zoutevis, knoflook, laurierblad, olijfolie en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria España:

sardinevulling voor empanada de sardinas

Ingrediënten:
groene paprika, olijfolie, peper, sardines, ui, vleestomaat en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / quiche
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Zwezerik met champignons en sjalotten

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, citroensap, eierdooier, koffieroom, laurierblad, olijfolie, prei, sjalot, ui, water, witte wijn, wortel, zout en zwezerik

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Bechamel met bouillon

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, kippenbouillon, melk, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
warme sauzen / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Gegratineerde kardoeen met kaas

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloem, bouquet garni, citroen, kardoen, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Gefrituurde uienringen als bijgerecht - tweede versie

Ingrediënten:
bloem, sodawater, ui, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Stoofsla in vleesjus

Ingrediënten:
bloem, olijfolie, slaharten, vleesextract, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gestoofde ossenstaart

Ingrediënten:
kruidnagel, laurierblad, ossenstaart, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gezouten rundvlees

Ingrediënten:
laurierblad, mergpijp, nitraat, prei, stoofvlees, verse tijm, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Aardappelen in tomatensaus uit de oven

Ingrediënten:
aardappel, boter, buikspek, gruyère, tomatensaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Confit van gemarineerd varkensvlees

Ingrediënten:
gedroogde oregano, knoflook, paprikapoeder, reuzel, varkensfilet, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / inmaak / pekel en marinades
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Bijgerecht uit Culinaria España:

In de schil gekookte aardapelen - papas arrugadas

Ingrediënten:
grof zeezout en vastkokende aardappel

Keuken:
Spaans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / nagerecht uit Culinaria España:

Sinaasappelijs

Ingrediënten:
citroensap, sinaasappelsap, slagroom en suiker

Keuken:
Spaans
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Varkensmedaillons met mosterd, wijn en sinaasappelsap

Ingrediënten:
bloem, dijonmosterd, olijfolie, sinaasappels, ui, varkensmedaillon, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Lamsschouder met sherry

Ingrediënten:
bloem, droge sherry, knoflook, lamsschouder, olijfolie, paprikapoeder, rozemarijn, saffraan, sherry-azijn, tijm en ui

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Gevulde pijlinktvis - calamares rellenos

Ingrediënten:
bloem, citroensap, ei, gerookte ham, knoflook, mild paprikapoeder, olijfolie, paneermeel, peper, pijlinktvis, tomaat, ui, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Roqueforsaus met yoghurt

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, peper, roquefort, yoghurt en zout

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Knolselderij

Ingrediënten:
mayonaise, mosterd, peper, selderijknol en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Basisrecept uit 1080 recepten:

Basisrecept hardgekookte eieren

Ingrediënten:
eieren, water, zout en zuivel

Keuken:
Spaans
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Salade van rauwe paddestoelen

Ingrediënten:
citroensap, paddestoelen, peper, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit 1080 recepten:

Melkzwammen

Ingrediënten:
knoflook, melkzwam, olijfolie, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gestoofde kalfsschouder

Ingrediënten:
aardappelmeel, bouquet garni, kalfsschouder, paprikapoeder, tomaat, ui, vleesextract, water, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / nagerecht uit 1080 recepten:

Geflambeerde perziken

Ingrediënten:
perziken op sap, poedersuiker, rode bessenjam, rum en zacht broodje

Keuken:
Spaans
Soort:
fruit
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / nagerecht uit 1080 recepten:

Geflambeerde perziken emt vanille-ijs

Ingrediënten:
perziken op sap, rum, vanille-ijs en zacht broodje

Keuken:
Spaans
Soort:
fruit / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / nagerecht uit Casa Moro:

Pruimenijs met oloroso sherry

Ingrediënten:
blanke amandelen, eidooier, fijne kristalsuiker, gedroogde pruim, kaneelstokje, melk, oloroso sherry, slagroom en vanillestokje

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta