Spaans

Zoek naar Spaans in uw eigen kookboeken

Spaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's dinners:

Superlekkere spaanse gebraden kip

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, citroen, ei, kip, knoflook en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Bunyols de bacalla: zoutevisbeignets met peterselie en knoflook

Ingrediënten:
aardappel, aioli, bloem, ei, gedroogde zoutevis, knoflook, laurierblad, olijfolie en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Basisrecept uit 1080 recepten:

Basisbereiding een

Ingrediënten:
eend, olie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Langoustines met Amerikaanse saus en rijst

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, cognac, droge witte wijn, koffieroom, langoustine, peper, rijst, rode voedingskleurstof, sjalot, tomaatjes, verse peterselie, verse tuinkruiden, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit 1080 recepten:

Empanada met tonijn - empanada de hojaldre con bonito en escabeche

Ingrediënten:
bladerdeeg, rode paprika uit pot, tomatensaus en tonijn uit blik

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / quiche
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Amandelsaus met sherryazijn

Ingrediënten:
amandelen, kappertjes, knoflook, sherryazijn, witbrood, zeezout en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Groente uit de oven - escalivada - escalibada

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, groene paprika, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, tomaat, ui, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Salade van vis en garnalen

Ingrediënten:
chilipeper, citroensap, garnaal, krab, kropsla, olijfolie, verse munt, zeepalingfilet en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Gebakken courgettes als bijgerecht

Ingrediënten:
bier, bloem, courgette, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / nagerecht uit 1080 recepten:

Frambozen- of aardbeienbavarois

Ingrediënten:
aardbeien, bladgelatine, eiwit, frambozen, gekonfijte kersen, kristalsuiker, maïzena, melk, rode bessenjam, slagroom en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Lever met uien en paprika´s

Ingrediënten:
groene paprika, kalfslever, olijfolie, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / buffet / voorgerecht uit 1080 recepten:

Preimousse

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, eieren, melk, paneermeel, prei, slagroom, spinazie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Aardappelen met chorizo en spek

Ingrediënten:
aardappel, buikspek, chorizo, knoflook, reuzel, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / aardappelgerecht
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

eend met sinaasappel

Ingrediënten:
aardappelmeel, bouillon, curaçao, jonge eend, sinaasappel, sinaasappellikeur, sinaasappelsap, sinaasappelschil, sjalot, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit  - Rezepte aus 40 jahren

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Rezepte aus 40 jahren:

Im weissem Ton gegarte Kartoffeln mit gegrillten Chipirones und Tintenfischcreme / In witte klei gegaarde aadappelen met gegrilde inktvisjes in inktviscrème

Keuken:
Spaans
Soort:
aardappelgerecht / vis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Heek in knoflooksaus

Ingrediënten:
aardappel, heek, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Saladefantasie

Ingrediënten:
aardappel, avocado, mayonaise en waterkers

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Lunch uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Spaans spiegelei

Ingrediënten:
gefruite uitjes, gegrilde tomaten en ei

Keuken:
Spaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Tongfilets met spinazie, bechamel en langoustines

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, gruyère, kerrie, langoustine, laurierblad, melk, spinazie, tong, ui, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht / basisrecept uit 1080 recepten:

Witte rijst

Ingrediënten:
boter, kortkorrelige rijst en zout

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Tandbaars in saus

Ingrediënten:
bloem, doperwten, knoflook, laurierblad, saffraandraadjes, tandbaars, ui, verse peterselie, visbouillon, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Bijgerecht / basisrecept uit Het tapas boekje:

Alioli

Ingrediënten:
citroensap, ei, eidooier, knoflook, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
koude sauzen en bouillons / vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Ansjovis-sinaasappel-peterseliesaus

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bladpeterselie, extra vergine olijfolie, pijnboompitjes, sinaasappelrasp en sinaasappelsap

Keuken:
Spaans
Soort:
saus
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Alioli met aardappelen

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, nieuwe aardappels en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Gezouten amandelen almendras saladas

Ingrediënten:
blanke amandelen, olijfolie, zeezout en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Ham-kipkroketten croquetas de jamón

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, ei, kipfilet, laurierblad, melk, nootmuskaat, olie, peperkorrels, serranoham, ui, verse tijm en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / frituur