Oost-Europees

Zoek naar Oost-Europees in uw eigen kookboeken

Oost Europees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Paddenstoelen en parelgortsoep

Ingrediënten:
champignons, gedroogde funghi porcini, laurier, olijfolie, paddenstoelenbouillon, parelgort, portobello, shiitake, sojasaus, wortel, zijdetofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Blini met kaas

Ingrediënten:
bloem, boter, cottage cheese, druivenpitolie, ei, kaneel, maïsolie, melk, suiker, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / voorgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Blinis met tonijn, roomkaas en dragon

Ingrediënten:
bieslook, blinis, dragon, mosterd, roomkaas, sjalot, slagroom en tonijn

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Griesmeelpudding

Ingrediënten:
abrikozencoulis, boter, eidooier, eiwit, frambozencoulis, griesmeel, melk, room, suiker en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Avondmaal uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Buikspek met radijs

Ingrediënten:
buikspek, karwijzaad, majoraan, peterselie, radijsjes, water, zout, zuurkool en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Recept uit Harmonie Op Je Bord:

Blinis

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, eiwit, gist, melk, roggemeel, suiker en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / beslag/deeg
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Palačinke

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, melk, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Recept uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Kasha

Ingrediënten:
boekweitgrutten, ei, margarine, ui, water en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / pap
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Recept uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Kasha (niet vegetarisch)

Ingrediënten:
boekweitgrutten, ei, kippenbouillon, margarine, ui en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pap
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde crèpes of blini's

Ingrediënten:
aardbeien, appel, banaan, blini's, bosbessen, boter, cottage cheese, crêpes, frambozen, peer, room, roomkaas, suiker en verse geitenkaas

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Blini met groente en kaas

Ingrediënten:
asperge, bloem, bloemkool, boter, broccoli, doperwten, druivenpitolie, ei, kaas, maïsolie, melk, paddenstoelen, spinazie, ui, kruiden en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Blini's met fruit

Ingrediënten:
appel, banaan, bessen, bloem, boter, crème fraîche, druivenpitolie, ei, kaneel, kersen, maïsolie, melk, peer, rum, zout en zure room

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Taart van groene kool

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, dille, ei, mayonaise, savooiekool, ui, witte kool, yoghurt, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappelpuree-blini's

Ingrediënten:
aardappelpuree, bloem, boter, druivenpitolie, ei, maïsolie, melk en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde crèpes of blini's met paddenstoelen

Ingrediënten:
blini's, boter, crêpes, fontina, gruyère, monterey jack kaas, paddenstoelen, zout en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aubergine en groentelaagjes

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, bloem, knoflook, olijfolie, peterselie, rode paprika, tomatensaus, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsoesters in kasha-korst

Ingrediënten:
boekweitgrutten, boter, citroensap, eiwit, extra vergine olijfolie, knoflook, lamsbout, peterselie, sjalot, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
lamsvlees
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Kachamak s orehov sos - Polentanoedels met walnotensaus

Ingrediënten:
grof maïsmeel, knoflook, olijfolie, walnoten, water, wijnazijn en zout

Keuken:
Bulgaars
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Tarator - Koude yoghurt-komkommersoep

Ingrediënten:
bulgaarse yoghurt, knoflook, komkommer, olijfolie, walnoten, water en zout

Keuken:
Bulgaars
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Liuta trahana - Trahana met kaas

Ingrediënten:
boter, paprikapoeder, sirene, trahana, ui, water en zout

Keuken:
Bulgaars
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Tchoomak hash with mushrooms - Giersthachee mety champignons

Ingrediënten:
boter, champignons, gerookt spek, gierst, kruizemunt, mager spek, reuzel, ui, water en zout

Keuken:
Oekraiens
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Aubergine met walnoot

Ingrediënten:
aubergines, knoflook, koriander, bakolie, peterselie, peper, walnoten, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Georgisch
Soort:
vegan / veganistisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

mikulášske pernicky

Ingrediënten:
bloem, cacao, eiwit, boter, gemberpoeder, honing, poedersuiker, speculaaskruiden en bakpoeder

Keuken:
Tsjechisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Strapacky

Ingrediënten:
aardappel, kaantjesreuzel, meel, melk, schapenkaas, ui, witte kool en zout

Keuken:
Europees / Tsjechisch
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch / kaas
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Kaasbrood uit Georgië

Ingrediënten:
bloem, boter, camembert, ei, eidooier, gist, jonge goudse kaas, kwark, melk, nootmuskaat, peterselie, schapenkaas, suiker, witte peper en zout

Keuken:
Georgisch
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s / vegetarisch