Balkan

Zoek naar Balkan in uw eigen kookboeken

Balkan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Djuvec

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, lamslappen, olie, paprikapoeder edelsusz, pompoen, rijst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Djuvec

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, lamslappen, olie, paprikapoeder edelsusz, pompoen, rijst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Servische bonensoep

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, gerookt mager spek, knoflook, olie, paddenstoelenbouillonblokje, paprikapoeder, puntpaprika, scherp paprikapoeder, tomaten uit blik, witte bonen uit blik en zwarte bonen uit blik

Keuken:
Balkan
Soort:
soep/bouillon / aardappelgerecht
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Cevapcici kruidenmix

Keuken:
Balkan
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Dalmatiner vissalade

Ingrediënten:
champignons uit blik, garnalen, grapefruit, komkommer, mayonaise, slibovitch, tuinkruiden, vis, witte wijnazijn, yoghurt en zachtzure appel

Keuken:
Balkan
Soort:
salade
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Pasta met hüttenkäse

Ingrediënten:
hüttenkäse, olijfolie, ontbijtspek, penne, rode ui, verse peterselie en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gerookte paprika

Ingrediënten:
boter, citroensap, gerookt paprikapoeder, knoflook, olijfolie, paprika, pruimtomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Hongaars
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / nagerecht uit De Smaakbijbel:

Hongaarse kersensoep

Ingrediënten:
bordeauxwijn, citroensap, citroenschil, fruitige rosé, kaneelstokje, kersenpitten, maïzena, riesling, zout, zure kers en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch / suikerwerk
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Hongaarse goulash

Ingrediënten:
boter, gemalen gedroogde chilipeper, karwijzaad, knoflook, magere runderlappen, paprika, paprikapoeder, tomatenpuree en ui

Keuken:
Hongaars
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Zemiakové halusky s bryndzou - Aardappelnoedels met kaas

Ingrediënten:
bieslook, bloem, bryndze, dille, nieuwe aardappelen, rookspek en zout

Keuken:
Sloveens
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Ungarische sauerkraut mit blutwurst oder leber - Hongaarse zuurkool met bloedworst of lever

Ingrediënten:
boter, boudin noir, citroensap, groente, kalfslever, knoflook, konijnenlever, room, scherpe paprika, ui, witte peper, zout, zure room en zuurkool

Keuken:
Hongaars
Soort:
worst / orgaanvlees
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise Too:

Hongaarse goulash

Keuken:
Hongaars
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Ungarische sauerkraut mit Fisch - Hongaarse zuurkool met vis

Ingrediënten:
boter, citroensap, groente, knoflook, room, scherpe paprika, snoekbaarsfilet, snoekfilet, ui, witte peper, zout, zure room en zuurkool

Keuken:
Hongaars
Soort:
vis
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Goulashkruiden

Keuken:
Hongaars
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Dranken / drinken uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Frambozendrank

Ingrediënten:
frambozensap, sodawater, suiker en water

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegan
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Bij de koffie uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Lekváos szelet - Marmeladegebak

Ingrediënten:
aardbeienmarmelade en zandtaartdeeg

Keuken:
Hongaars
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Basisrecept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Chocoladebiscuitdeeg

Ingrediënten:
bloem, cacao, eidooier, eiwit en poedersuiker

Keuken:
Hongaars
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Snack of tussendoortje uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Túrós Pogácsa - Kwark-pogácsa

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, eidooier, kwark, plantaardig vet, reuzel en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Rántott karfiol - Gepaneerde bloemkool

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, ei, olie, paneermeel en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Rántott sertésborda - Gepaneerde varkenskoteletten

Ingrediënten:
bloem, ei, olie, paneermeel, varkenskotelet en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Bij de koffie uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Püspökkenyér - Bisschopsbrood

Ingrediënten:
amandelstukjes, gekonfijt fruit, noten, roerdeeg en rozijnen

Keuken:
Hongaars
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Töltött kaposzta - Gevulde zuurkoolrolletjes

Ingrediënten:
bloem, boter, dillezaad, ei, groene kool, knoflook, kummelzaad, ontbijtspek, paprikapoeder, peper, rijst, ui, varkensgehakt, witte kool, zout, zure room en zuurkool

Keuken:
Hongaars
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Stufat de miel - Lamsstoofpot met honing

Ingrediënten:
azijn, bloem, knoflook, lamslappen, lente-ui, peper, peterselie, tomatenpuree, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Roemeens
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Kapros türós rétes - Kwarkstrudel met dille

Ingrediënten:
dille, ei, griesmeel, kwark, poedersuiker en strudeldeeg

Keuken:
Hongaars
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Szarvasgulyás - Hertengoulash

Ingrediënten:
aardappelen, hertenbout, hertenschouder, karwijzaad, knoflook, marjolein, paprikapoeder, peper, peterseliewortel, plantaardig vet, reuzel, ui, wild, wortel en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / voorgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Marhahúsleves velőscsonttal - Rundvleesbouillon met merg

Ingrediënten:
bloemkool, groene kool, knoflook, knolselderij, koolrabi, magere runderbout, paddenstoelhoedjes, paprika, paprikapoeder, peperkorrels, peterseliewortel, runderborst, runderbotten, rundermergpijp, runderschouder, toast, tomaat, vermicelli, wortel en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
soep/bouillon