Balkan

Zoek naar Balkan in uw eigen kookboeken

Balkan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Djuvec

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, lamslappen, olie, paprikapoeder edelsusz, pompoen, rijst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Djuvec

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, lamslappen, olie, paprikapoeder edelsusz, pompoen, rijst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Balkan
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Cevapcici kruidenmix

Keuken:
Balkan
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Servische bonensoep

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, gerookt mager spek, knoflook, olie, paddenstoelenbouillonblokje, paprikapoeder, puntpaprika, scherp paprikapoeder, tomaten uit blik, witte bonen uit blik en zwarte bonen uit blik

Keuken:
Balkan
Soort:
soep/bouillon / aardappelgerecht
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Dalmatiner vissalade

Ingrediënten:
champignons uit blik, garnalen, grapefruit, komkommer, mayonaise, slibovitch, tuinkruiden, vis, witte wijnazijn, yoghurt en zachtzure appel

Keuken:
Balkan
Soort:
salade
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Özgerine vörösborban - Reerug in rode wijn

Ingrediënten:
aalbessengelei, aardappelen, bloem, jeneverbessen, olie, prei, reerug, rode wijn, rozemarijn, slagroom, tijm en wild

Keuken:
Hongaars
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Káposztás kocka - Koolvlekjes

Ingrediënten:
lintpasta, plantaardig vet, reuzel, suiker, witte kool, zout en zwarte peper

Keuken:
Hongaars
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Zoete griesmeelpasta

Ingrediënten:
griesmeelpasta en warme marmelade

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Gulyàsleves - Goulashsoep

Ingrediënten:
aardappelen, bladselderij, karwijzaad, knoflook, paprika, paprikapoeder edelsusz, pasta, peterseliewortel, rundernek, runderschouder, tomaat, vet, wortel en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Borjúpaprikás

Ingrediënten:
bloem, kalfsschouder, paprika, plantaardig vet, reuzel, rozenpaprika, tomaat, ui, zout en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
stoofgerecht / kalfsvlees
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Pörkölt esirke - Kipstoofschotel

Ingrediënten:
kip, milde paprikapoeder, paprika, paprikapoeder edelsusz, plantaardig vet, reuzel, tomaat, ui en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Vissoep volgens de visser

Ingrediënten:
forel, karper, paling, paprika, paprikapoeder, rivierbaars, snoekbaars, tomaat, ui, voorn, water en zeelt

Keuken:
Hongaars
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Halászlé vegyes halból - Vissoep van verschillende soorten vis

Keuken:
Hongaars
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Téjfölös fácánleves - Fazantensoep met zure room

Ingrediënten:
bloem, fazant, koolrabi, peper, peterselie, peterseliewortel, voorgerecht, wortel, zout en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / boter en olie
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Fogolypecsenye szalonnában - Patrijs in een spekmanteltje

Ingrediënten:
doorregen gerookt spek, majoraan, patrijzen, plantaardig vet, reuzel en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
gevogelte
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Goulash met rijst

Ingrediënten:
bak en braad, bloem, bouillon, goulashkruiden, knoflook, magere runderpoulet, paprikapoeder, peper, peterselie, rijst, rode paprika, tomatenpuree, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Szallonás fürj - Gelardeerde kwartels

Ingrediënten:
bloem, champignons, gerookt spek, knoflook, kwartels, peterselie, slagroom, ui, zout en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
gevogelte
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Dobos-torta háziasan - Zelfgemaakte Dobos taart

Ingrediënten:
amandelschilfers, biscuitkruim, bloem, boter, cacaopoeder, citroenrasp, citroensap, ei, gemalen amandelen, noten, poedersuiker, rum, suiker, suikerklontjes en vanillesuiker

Keuken:
Hongaars
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / voorgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Tüdós táska - Deegpakketjes met longvulling voor in de soep

Ingrediënten:
bloem, ei, kalfslong, laurier, marjolein, paneermeel, peper, peterselie, plantaardig vet, reuzel, ui, vleesbouillon en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Kolozsvári fakott káposzta - Zuurkoollaagjes uit Klausenburg

Ingrediënten:
debricziner worst, ei, paprikapoeder edelsusz, peper, plantaardig vet, reuzel, ui, varkensgehakt, zout, zure room en zuurkool

Keuken:
Hongaars
Soort:
rijst / ovenschotel
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Korhelyleves - Nachtbrakerssoep

Ingrediënten:
bloem, debrecziner worst, gerookte varkenribben, gerookte varkenspoot, paprikapoeder edelsusz, peper, plantaardig vet, reuzel, zout, zure room, zuurkool en zuurkoolsap

Keuken:
Hongaars
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Diótorta - Notentaart

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, poedersuiker, rum, vanillesuiker en walnoten

Keuken:
Hongaars
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Biscuittaart met mokkacrème

Ingrediënten:
biscuitbodem, bloem, boter, melk, poedersuiker, sterke koffie en vanillesuiker

Keuken:
Hongaars
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Bijgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Paprikaschotel

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, gele paprika, groene paprika, rode paprika, suiker, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Biscuittaart met kastanjecrème

Ingrediënten:
biscuitbodem, boter, kastanjepuree, poedersuiker, rum en vanillesuiker

Keuken:
Hongaars
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Szabolesi töltött káposzta - Gevulde koolrolletjes uit Szabolcs

Ingrediënten:
ei, peper, plantaardig vet, reuzel, rijst, suiker, tomatenpuree, ui, varkensgehakt, witte kool en zout

Keuken:
Hongaars