Siciliaans

Zoek naar Siciliaans in uw eigen kookboeken

Siciliaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Citroengranita

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, meyercitroenen en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Amandelengranita "Maria Grammatico"

Ingrediënten:
abrikozenpitten, amandel, amandelextract, kristalsuiker, perzikpitten en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / hoofdgerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Braciole di pescespada alle Messinese / Zwaardviskebab in de stijl van Messina

Ingrediënten:
gedroogd broodkruim, kappertjes, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, piacentinu ennese, ui, zout en zwaardvis

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Facce di Vecchia / Heksengezicht

Ingrediënten:
bloem, gist, olijfolie, oregano, peper, piacentinu ennese en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gevulde inktvis in tomatensaus - calamari ripieni variatie

Ingrediënten:
ansjovisfilet, broodkruim, calamari, citroensap, gedroogde oregano, inktvis, knoflook, olijfolie, pecorino, peper, prosciutto, tomatensaus, ui, venkelzaad, verse dille, verse munt, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gesmoorde albicore-tonijn - alalungo al ragù

Ingrediënten:
albacore-tonijn, droge witte wijn, kaneelpijpje, knoflook, olijfolie, rode spaanse peper, tomaat, ui, verse munt, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gevulde sardines - sarde a beccaficcu

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, kappertjes, knoflook, krenten, laurierblad, olijfolie, pecorino, pijnboompitten, sinaasappelsap, verse peterselie, verse sardines en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Stromboli

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfolie, patentbloem, pecorino, peper, pijnboompitten, rucola, gist, water en zeezout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / voorgerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Civu di carciofi / Gevulde artisjokken

Ingrediënten:
artisjokken, broodkruim, gezouten ansjovis, knoflooksap, olijfolie, peper, peterselie en uiezout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
groente / vis
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

"Sfinciuni" Corleonese / Pizza corleone stijl

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis, caciocavallo, griesmeel, guist, olie, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pecorino, peper en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pizza
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / hoofdgerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Cotolette al moscasto / Kalfskotelet met muscatel en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, bloem, broodkruim, caciocavallo, ei, mager kalfsvlees, muscatel, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Snack of tussendoortje uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Olivette di SAnt'Agata / Sint Agata's zoete olijven

Ingrediënten:
amandelen, groene voedingskleurstof, rum en suiker

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / hoofdgerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Taanu di Aragona - Gebakken pasta met vlees en kaas

Ingrediënten:
ei, kaneel, kippenbouillon, mager kalfsgehakt, olijfolie, pasta, pecorino, peper, peterselie, rigatoni, saffraan, tuma, varkensvet en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles / ovenschotel
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Pasta col pesto Trapanese / Pasta met tomaat en amandelsaus ut Trapani

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, broodkruim, knoflook, olijfolie, pasta, peper, tomaten en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / nagerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Cassatelle

Ingrediënten:
bloem, chocolade, gekonfijte pompoen, honing, kaneel, olijfolie, pijnappelpitten, reuzel, ricotta, spek en suiker

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Pane di Uova - Siciliaanse roereieren

Ingrediënten:
basilicum, bropod, olijfolie, peper, peterselie, tomaten en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / hoofdgerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Pasta Rustica / Pasta met broccoli en olijven

Ingrediënten:
ansjovisfilet, broccoli, chilipeper, knoflook, olijfolie, pasta naar keuze, peper, rode wijn, tomatenpuree, zout en zwarte olijven

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

"Mpanata"di anguilla / Palingtaart

Ingrediënten:
bakvet, bloem, broodkruim, gist, knoflook, laurier, olijfolie, paling, parmezaanse kaas, peper, peterselie, piacentinu ennese en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
hartige taart / vis
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Affuca Parrinu / Priesterwurger

Ingrediënten:
anijszaad, bakvet, bloem, citroen, ei en suiker

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

"Sfinci" di patate / Aardappeldoughnuts

Ingrediënten:
aardappelen, bloem, citroen, ei, gist, kaneel, melk, olijfolie en suiker

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / hoofdgerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Tonno alle mandorle / Tonijn met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, kappertjes, olijfolie, peper, peterselie, tonijnsteak, ui en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gestoofde paprika's - peperonata

Ingrediënten:
amandel, gele paprika, groene paprika, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, rodewijnazijn, rozijn, spaanse peper, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Cassata alla Siciliana / Siciliaanse cassata

Ingrediënten:
bloem, ei, gekonfijt fruit, kaneel, poedersuiker, ricotta, rosolio, suiker en vanille

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / chocolade
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Cannoli / Deegrolletjes met ricottavullingq

Ingrediënten:
azijn, bloemen, ei, gekonfijt fruit, honing, kaneel, margarine, olie, poedersuiker, pure chocolade, ricotta, rode wijn en suiker

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gelaagde ricottataart - cassata alla siciliana

Ingrediënten:
boter, bruine rum, cointreau, crème de cacao, crème de cassis, ei, fijne tafelsuiker, gekonfijte vruchten, gemalen kaneel, pure chocolade, ricotta, sinaasappelrasp, slagroom, sterke koffie, vanille-essence, zelfrijzend bakmeel, zoete marsala en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Citroensorbet - granita di limone

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, suiker, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch / sorbet