143 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbotercitroensapgroenteknoflookkruidenlaurierolieolijfoliepeperpeterseliepreiroomrozemarijnsuikertomaattomatenpureeuivetwortelzonnebloemoliezout
zout en peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Traaggebakken selderij en truffelsaus

Ingrediënten:
boter, ciderazijn, citroentijm, druivenpitolie, geitenboter, intvisseninkt, kippenglacé, miniselderijknol, paddenstoelenbouillon, raapzaadolie, rozemarijn, salieblaadjes, truffel, truffelolie, water, waterkersstelen, zout en zuringstelen

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Knolselderij en linzen met hazelnoten en munt

Ingrediënten:
hazelnootolie, hazelnoten, laurier, munt, olijfolie, puy-linzen, rode wijnazijn, selderijknol, tijm, water, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / voorgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

In gerookt water gekookte linzen met perzik en geitenkaas

Ingrediënten:
arachideolie, balsamicoazijn, druivenpitolie, fructose, fruitsuiker, gedeïoniseerd water, geitenkaas, geklaarde boter, gerookt zout, houtsnippers, kruidnagel, laurierblad, mosterdvinaigrette, peperkorrel, perzik, puylinzen, radijs, selderij, sjalot, sla, verse bieslook, verse tijm en wortel

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Laura Emmelkamp en Scato van Opstall - Keet smakelijk

Recept uit Keet smakelijk:

knolselderijsoep

Ingrediënten:
blauwe kaas, knolselderij, pastinaak, peer, roomboter, tijm, walnoten, water en witte druivensap

Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Herfstsoep met haas

Ingrediënten:
boter, foelie, gemalen kruidnagel, ui, haas, jeneverbessen, knolselderij, water, nootmuskaat, pastinaak, salie, bleekselderij, tijm, worcestersaus en wortel

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / wild
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Broodsoep

Ingrediënten:
eiwit, gebruinde boter, gerookte champignons, gerookt eekhoorntjesbrood, gevogeltefond, ijsblokjes, jeneverbessen, knolselderij, korianderkorrels, laurier, peperkorrels, peterselie, runderschenkel, tijm en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Basisrecept uit Twentse Smaakmakers:

Runderfond

Ingrediënten:
knolselderij, laurier, peperkorrels, prei, soepvlees, tijm, ui, water, winterpeen en zout

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Gemüsefond - Groentefond

Ingrediënten:
bleekselderij, gedroogde shiitake, knoflook, knolselderij, laurier, olijfolie, pastinaak, peterseliestelen, prei, raapolie, tijm, ui, water, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / bouillon
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Ingelegde groente

Ingrediënten:
appelbalsamico, bier, bruine boter, dragon, druivenpitolie, engelwortelzaad, gele biet, honing, koolrabi, laurierblad, merg, peterselieblad, peterseliestelen, peterseliewortel, rodebietensap, rode klaverzuring, roomse kervel, rozenbottelazijn, selderij, selderijknol, sjalot, sparrenazijn, tijm, ui, varkensrib, vlierazijn, water, wittewijnazijn, wortel, zeesla en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / lunch / voorgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Humkessoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, knolselderij, laurier, peterselie, prei, procureur, rijst, rookworst, snijboon, tijm, ui, verse worst, water, winterpeen, witte bonen en zout

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Schweinefond - Varkensfond

Ingrediënten:
knoflook, knolselderij, laurier, pastinaak, tijm, ui, varkensschenkel, water, witte peperkorrels en wortel

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / bouillon
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Heller Kalbsfond - Heldere kalfsfond

Ingrediënten:
kalfsbotten, knolselderij, laurier, prei, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte peperkorrels en wortel

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / bouillon
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Bijgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Prei à la Grecque

Ingrediënten:
aardbeiblad, citroensap, knolselderij, koriander, olijfolie, peperkorrels, prei, tijm, venkel, water en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
vegan
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Dunkler Hühnerfond - Donkere kippensoep

Ingrediënten:
hanenrug, kippenrug, knoflook, knolselderij, laurier, tijm, tomatenpuree, ui, water, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / bouillon
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Dunkler Rinderfond - Donkere runderfond

Ingrediënten:
knolselderij, laurier, prei, rode wijn, runderbotten, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte peperkorrels en wortel

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / bouillon
Een recept uit  - Feestelijk tafelen met wild en pluimvee

Diner / voorgerecht uit Feestelijk tafelen met wild en pluimvee:

Hazenbouillon met port

Ingrediënten:
bouillonblokje, hazenbout, jeneverbessen, knoflook, knolselderij, laurier, peper, peperkorrels, prei, rode port, rookspek, selderijblad, tijm, ui, water, wortel en zout

Soort:
soep/bouillon / wild en gevogelte / wild
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Tarbot met vroege lentekruiden

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, bloem, boter, daslookbladeren, daslookscheuten, dijonmosterd, druivenpitolie, knolselderij, room, sleutelbloem, tarbot, tijm, water, waterkers en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Fischfond - Visfond

Ingrediënten:
droge witte wijn, laurier, peterseliestelen, selderij, tijm, visgraten, vissenhuid, vissenkoppen, water, witte peperkorrels, witte wijnazijn en wortel

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / bouillon / kruiden
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Wildfond

Ingrediënten:
appel, elandbotten, hertenbotten, knolselderij, laurier, pastinaak, peterseliestengels, prei, reebotten, rozemarijn, tijm, ui, water, witte peperkorrels en wortel

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / bouillon
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Anti-dip vitaminesoep

Ingrediënten:
boter, bouillon, knolselderij, kruimige aardappelen, nootmuskaat, pastinaak, prei, rozemarijn, tijm, water en winterwortel

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Gepekelde lamsborst en komkommersaus

Ingrediënten:
berkenwijn, bot, bruine boter, druivenpitolie, engelwortelzaad, hooi, jeneverbes, kippenglacé, komkommer, korianderzaad, lamsborst, selderijknol, tijm, tijmolie, water en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vlees / lamsvlees
Haal meer recepten op...