171 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebruine basterdsuikercitroengrascitroensapeigemberketjap benteng maniskomkommerkorianderkratiemnam plaoliepepersambal oeleksjalotthaise vissaustomaatuivissauswaterwortelzoete indonesische sojasauszonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Limoen Chilidressing

Ingrediënten:
chiliolie, knoflook, koriander, lichte sojasaus, limoensap, palmsuiker, plantaardige olie en rawitpeper

Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Pittige, geurige forel

Ingrediënten:
forel, groene peper, kaffir-limoenblaadjes, knoflook, knoflookbieslook, limoensap, palmsuiker, sjalot en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
vis
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thailand, een culinaire reis:

Geroosterde inktvis - pla muk yang

Ingrediënten:
bai pak chee, inktvis, knoflook, kratiem, limoensap, nam pla, nam taan peep, palmsuiker, sojasaus, thaise vissaus, ui en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Makreel met garnalenpastasaus - nam prik pla too

Ingrediënten:
frituurolie, gapi, garnalenpasta, gedroogde garnalenpasta, gele chilipeper, groene thaise chilipeper, knoflook, kousenband, kratiem, limoensap, ma-khue puang, makreel, nam pla, nam taan peep, palmsuiker, prik chee fa daeng, prik khee noo, rode chilipeper, thaise aubergine, thaise vissaus en zout

Keuken:
Thais
Soort:
frituur / vis
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thailand, een culinaire reis:

Garnalenpasta dipsaus - nam prik goong siap

Ingrediënten:
broccoli, gapi, garnalenpasta, gedroogde garnalen, groene thaise chilipeper, knoflook, kousenband, kratiem, lente-ui, limoensap, nam pla, nam taan peep, palmsuiker, peultjes, prik khee noo, thaise vissaus en tomaat

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus / groente
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Tom Yum Broth

Ingrediënten:
bird's-eye chilipeper, citroengras, djeroek poeroet, galangal, garnalenfond, gember, knoflook, koriander, limoensap, palmsuiker, sjalot, tamarindepasta, trassi en vissaus

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Ketjapsaus

Ingrediënten:
citroenblaadjes, javaanse suiker, knoflook, limoensap, rode chilipepers, sjalot en zoete sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Thaise koolsla

Ingrediënten:
bosui, bruine basterdsuiker, knoflook, lichte sojasaus, limoensap, palmsuiker, pinda, pomodori, rode chilipeper, rodekool, sla, sperziebonen en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Thaise gamba's met citroengras

Ingrediënten:
citroengras, djeroek poeroet, gamba's, knoflook, koriander, lente-ui, limoensap, palmsuiker, plantaardige olie, sjalotjes, verse galanga en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Geroerbakte garnalen met mie

Ingrediënten:
chilivlokken, daikon, garnalen, knoflook, koriander, limoensap, palmsuiker, pinda, rijstmie, sesamolie, sjalot, sojasaus, taugé en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Pomelosalade

Ingrediënten:
garnaal, knoflook, kokos, krabvlees, lente ui, limoensap, palmsuiker, pinda, pomelo, rode pepers, sjalot, thaise vissaus, verse koriander en verse munt

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Dipsaus in Vietnamese stijl

Ingrediënten:
bruine suiker, chilipeper, chilivlokken, knoflook, limoen, limoensap, palmsuiker, sojasaus, thaise pepers, wortel en zeewier

Keuken:
Thais
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Kip-pindasalade

Ingrediënten:
birds-eye chilipeper, geroosterde en gezouten pindas, kipfilet, knoflook, limoensap, munt, palmsuiker, rode kool, vissaus, wortel en zout

Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kippeboutjes in mangosaus - ajam berkoeah mango

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, drumsticks, goela djawa, ketjap benteng manis, kippenbout, knoflookpoeder, laos, limoensap, mango, sambal oelek, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tam konijn met mangosaus - kelintji berkoeah mango

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, jong konijn, ketjap benteng manis, knoflook, limoensap, mango, sambal oelek, tam konijn, verse bladselderij, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Lichtgele kerrie - gaeng lueng

Ingrediënten:
bamboescheuten, gapi, garnalenpasta, geelwortel, groene thaise chilipeper, knoflook, kokossuiker, kratiem, limoensap, ma-kaam piag, makreel, nam pla, prik khee noo, sjalot, sperziebonen, tamarindesap, thaise vissaus en zout

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis in een pakje I - pepesan ikan I

Ingrediënten:
arachideolie, asemvocht, bananenblad, bruine suiker, citroensap, djahé, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, makreel, sambal oelek, verse haring, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Diner / voorgerecht uit Marie Claire Crispy:

Groene-papajasalade

Ingrediënten:
gebakken uitjes, groene papaja, javaanse suiker, knoflook, kropsla, limoensap, munt, rode chilipeper en vissaus

Soort:
salade
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Diner / voorgerecht uit Marie Claire Crispy:

Inktvis met Thaise dressing

Ingrediënten:
citroen, inktvisjes, knoflook, koriander, limoensap, olijfolie, palmsuiker, rijstwijnazijn, sla, spaanse peper, vissaus en wittewijnazijn

Soort:
salade
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Bonen met garnalenpasta - pad sa-taw

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gapi, garnalen, garnalenpasta, groene thaise chilipeper, knoflook, kokossuiker, kousenband, kratiem, limoensap, nam pla, olie, prik khee noo, sa-taw, thaise vissaus, varkensgehakt en zuidelijke bonen thais

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Thaise salade met gerookte zalm

Ingrediënten:
basilicum, gebakken sjalotjes, gerookte zalm, groene mango, groene papaja, knoflook, koriander, kwartelei, limoensap, munt, palmsuiker, pinda, rode peper, sjalot, vissaus en zalmeitjes

Soort:
salade
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Zoetzure tempé - tempe batjem

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, knoflook, limoensap, olie, sambal oelek, tempé en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Haal meer recepten op...