51 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: broodcurryeigranenkaneelkikkererwtenkippenvetknoflookkruidenkurkumaolieolijfoliepeperrijstspecerijensuikeruivetvleeswaterwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Basisrecept de lekkerste paella

Ingrediënten:
bonen, bouillon, groente, knoflook, kruiden, olijfolie, rijst, saffraan, schelpdieren, specerijen, tomaat, ui, vis, vlees, water en worst

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Een kleine bruine stoofpot van paddenstoelen en spelt

Ingrediënten:
abrikozen, chilivlokken, citroenrasp, couscous, gedroogde paddenstoelen, gemalen korianderzaad, gerst, boter, granen, haas, kaneelstokje, knoflook, water, komijnzaad, rozijnen, schenkel, specerijen, spelt, ui, uien, vijgen, vlees, weidechampignons en 
zout en peper

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Boeuf à la bourguignonne

Ingrediënten:
bloem, boter, doorregen spek, nootmuskaat, olijfolie, peper, rode wijn, runderstoofvlees, sjalot, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gesudderd rundvlees- boeuf à la gordienne

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, klapstuk, knoflook, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, ontbijtspek, peper, rode côte du rhône, rode wijn, rode wijnazijn, runderstoofvlees, sinaasappelschil, sukadestuk, ui, verse salieblaadjes, verse tijm, wortel, zout en zwoerd

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Corsicaanse stoofschotel met pasta - stufatu

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, corsicaanse schapekaas, droge witte wijn, gedroogde boleten, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rauwe ham, runderstoofvlees, schouderlappen, sukadelap, tomaat, ui, verse pasta, verse peterselie, verse rozemarijn, verse tijm en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / voorgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Timballo di maccheroni (timbaal van maccheroni)

Ingrediënten:
amandelmeel, bechamelsaus, bloem, boter, citroenzest, divers vlees, ei, eierdooier, gedroogde funghi porcini, gehakt, ham, kalfsfond, kaneel, kruidnagel, laurierblad, marsala, melk, nootmuskaat, paneermeel, parmezaanse kaas, pecorino, peper, ragu, rigatoni, suiker, ui, volle melk, ziti en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Blote billetjes in het gras

Ingrediënten:
azijn, boter, gehaktballen, kruimige aardappel, melk, nootmuskaat, peper, rookworst, vlees, witte bonen, zout en zoute snijbonen

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Worst, verse zelfgemaakt

Ingrediënten:
kinnebakspek, kruiden, lamsvlees, rundvet, specerijen, spek, varkensbuik, varkensschouder, vlees en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Marokkaanse dafina met zoete toevoegingen

Ingrediënten:
dadels, ei, foelie, honing, kalfshaks, kaneel, karamel, kikkererwten, kweeperenjam, mergpijp, nieuwe aardappels, nootmuskaat, peper, runderboegschenkel, runderborst, runderhaks, runderschenkel, ui, witte bonen en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Marokkaanse dafina

Ingrediënten:
ei, foelie, gemberpoeder, kalfshaks, kaneel, kikkererwten, kurkuma, mergpijp, nieuwe aardappels, nootmuskaat, peper, runderboegschenkel, runderborst, runderhaks, runderschenkel, saffraan, ui, witte bonen en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Prune Tzimmes - Tzimmes met prumedanten

Ingrediënten:
all spice, kaneel, kippenvet, nieuwe aardappel, nootmuskaat, olie, peper, pruimedanten, ribstuk, runderborst, runderrollade, suiker, ui en zout

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Couscous aux légumes verts - Couscous met voorjaarsgroente

Ingrediënten:
arachideolie, artisjokbodems, artisjokharten, bleekselderij, cayennepeper, citroensap, courgette, groene paprika, harissa, knoflook, lamsstoofvlees, munt, nieuwe aardappels, nootmuskaat, paprikapoeder, peper, runderstoofvlees, tuinbonen, venkelknol, venkelzaad, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Saffraan-sinas

Ingrediënten:
nootmuskaat, ras el hanout, saffraandraadjes, sinaasappelrasp, vlees, witte wijn, zout en zwarte peper

Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Piment d'Espelette

Ingrediënten:
knoflooktenen, nootmuskaat, piment d'espelette-pasta, venkelzaad, vlees, witte wijn, zout en zwarte peper

Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Chipolata

Ingrediënten:
gedroogde tijm, gemberpoeder, sjalot, kardemom, nootmuskaat, room, vlees, water, witte peper, zout en zwarte peper

Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Dragon-mosterd

Ingrediënten:
bouillon, gedroogde tijm, dragon, krulpeterselie, mosterdzaad, nootmuskaat, vlees, witte peper, witte wijn, zout en zwarte peper

Haal meer recepten op...