97 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembouilloncitroencitroensapdroge witte wijngemberkruidnagellaurierbladnootmuskaatolijfolieoreganopeperpeterseliepreisjalotsuikertijmtomatenpureeuiwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit 1 groente in de hoofdrol:

Knoflook Wittebonensoep Met Gremolata

Ingrediënten:
bladpeterselie, bladspinazie, cannellinibonen, knoflook, gehakt, gezouten boter, groentebouillon, laurierblaadjes, limabonen, citroen, bleekselderij, tijm en witte wijn

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gebraden fazant met pancetta

Ingrediënten:
boter, fazant, groentebouillon, knoflook, laurier, pancetta, salie en vin santo

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Snijbietgroen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, doorregen spek, groentebouillon, knoflook, koolzaadolie, laurier, snijbietloof, tijm, zoete ui en wortel

Soort:
sous-vide / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Savooisoep

Ingrediënten:
bieslook, boter, groentebouillon, knoflook, laurier, savooiekool, sjalot en tijm

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht uit Een kookboek.:

Soep van Brusselse spruiten

Ingrediënten:
boter, fleur de sel, gerookt spak, groentebouillon, knoflook, laurier, nootmuskaat, peper, spinazie, spruiten, tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Kreeftsaus

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, jeneverbessen, knoflook, kreeftkarkassen, laurier, olijfolie, pastis, sjalot, tijm en tomaten

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Risotto van parelgort met waterkers en aspergesalade met pecorino

Ingrediënten:
banaansjalot, boter, citroensap, groene asperges, groentebouillon, grof zeezout, knoflook, laurier, olijfolie, parelgort, pecorino, portobello, prei, spinazie, tijm, waterkers en zwarte peper

Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / buffet / avondmaal uit Veg!:

Soep van cannellinibonen en prei met chiliolie

Ingrediënten:
boter, cannellinibonen, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, oregano, peterselie, prei, rode chilipeper, tijm, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Basisrecept pompoensoep

Ingrediënten:
boter, butternutpompoen, garam masala, groentebouillon, knoflook, laurier, peper, sinaasappel, tijm, ui en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Venkel uit de oven

Ingrediënten:
boter, broodkruim, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peper, tomaten, venkel, witte ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente / ovenschotel
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Leidse hutspot

Ingrediënten:
bonenkruid, boter, groentebouillon, knoflook, laurier, oude schapenkaas, pastinaak, peper, tijm, ui, witte bonen, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Soep van gegrilde uien

Ingrediënten:
armagnac, boter, brandy, cognac, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Uiensoep

Ingrediënten:
armagnac, boter, brandy, cognac, ei, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht uit Een kookboek.:

Uiencappuccino met witbier

Ingrediënten:
belgisch witbier, boter, groentebouillon, knoflook, knoflookolie, kruidnagel, laurier, melk, mosterd, peper, prei, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Bouillon van bospaddenstoelen en spruiten

Ingrediënten:
bladerdeeg, bospaddenstoelen, boter, eidooier, groentebouillon, knoflook, laurier, peper, piment d'espelette, prei, sesamzaad, sjalotten, spruiten, tijm, tomatenpuree en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Patrijs met kool in brandewijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, brandewijn, groentebouillon, knoflook, kool, laurier, nieuwe aardappelen, olijfolie, patrijs, piri piri poeder, presunto, prosciutto, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Spaanse uiensoep met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, armagnac, boter, brandy, cognac, gemalen komijn, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Paddestoelenragout

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, boter, cayennepeper, droge rode wijn, groentebouillon, knoflook, laurier, marsala, olijfolie, paddestoelen, rode ui, tijm, wilde paddestoelen en witte ui

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...