16 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroensapfruitketjapketjap manisknoflookkorianderpoederkruidnagellaoslombokoliepeperrode lomboksalamblaadjessantensjalotsuikertrassiuiwijn
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Rauwe salade & zuringdressing

Ingrediënten:
citroen, gember, klaverzuring, knoflook, koolrabi, koolzuurhoudend water, koriander, lichtbruine basterdsuiker, maanzaad, mineraalwater, molsla, olijfolie, sint-jakobsschelp, sjalot, suiker, witte banyulsazijn, zout, peper en zout en zuring

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Choco Coco*

Ingrediënten:
amandelmeel, basterdsuiker, bawang goreng, bosui, boter, cake, chocolade, citroensap, djahé, eidooier, eieren, eiwit, fruit, boter, ui, gula djawa, kentjur, ketjap, ketjap asin, korianderpoeder, knoflook, water, kokosmelk, kunyit, lichte basterdsuiker, limoenen, limoenrasp, limoensap, lombok, olie, paksoi, selderij, suiker, knoflook, tomaat, trassi, ui, vis, visbouillon, wortel, zeevis, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sayur Lodeh

Ingrediënten:
asem, djahé, fruit, garnalenpasta, spitskool, groenten, gula djawa, juruk purut, kemirinootjes, ketjap, ketjap manis, korianderpoeder, knoflook, kool, kunyit, laos, lombok, lomboks, olie, pasta, peper, petehbonen, rawits, rode lombok, runderlappen, rundvlees, salamblaadjes, santen, sereh, sjalotten, sperziebonen, spitskool, taugé, tempeh, knoflook, tomaten, trassi, vlees, water, wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Tum Ayam

Ingrediënten:
bananenblad, bananenbladeren, djahé, fruit, gehakt, ui, gula djawa, kemirinootjes, kentjur, kipgehakt, kippengehakt, knoflook, kokosmelk, kunyit, laos, lombok, olie, peper, rijst, salamblaadje, salamblaadjes, santen, knoflook, trassi, ui, water, water, witte rijst, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Ayam Boemboe Bali

Ingrediënten:
asem, djahé, djinten, fruit, gemalen kokos, water, gula djawa, ketjap, korianderpoeder, kip, knoflook, kokos, laos, laoswortel, lombok, olie, tomaat, rode lombok, salamblaadjes, serehstengels, sjalot, sjalotjes, sjalotten, knoflook, tomaten, trassi, water, wijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sambal Goreng Telor

Ingrediënten:
asem, djahé, eieren, fruit, gula djawa, juruk purut, knoflook, kunyit, laos, lombok, olie, rode lombok, salamblaadjes, santen, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, water, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Nasi Putih

Ingrediënten:
asem, citroen, citroensap, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, gula djawa, juruk purut, korianderpoeder, knoflook, kruiden, kruidnagel, kunyit, laos, lomboks, olie, pure chocolade, rijst, runderlappen, salamblaadjes, santen, sereh, knoflook, uien, vlees, water, wijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Babi Ketjap

Ingrediënten:
asem, azijn, citroensap, djahé, fruit, gembersiroop, gula djawa, ketjap, ketjap asin, ketjap manis, knoflook, komkommer, lombok, lomboks, mirin, olie, peper, peper en zout, rawit, rode lombok, rode wijn, sjalot, sjalotje, sjalotjes, sjalotten, speklapjes, knoflook, knoflook, varkenshaas, varkensvlees, vlees, water, wijn, witte azijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sambal Goreng Hati

Ingrediënten:
asem, djahé, fruit, spitskool, gula djawa, juruk purut, ketjap, ketjap manis, korianderpoeder, kippenlever, kippenlevers, kippenlevertjes, knoflook, laos, limoen, lomboks, olie, salamblaadjes, santen, sereh, serehstengels, sjalotten, sperziebonen, spitskool, tamarinde, knoflook, trassi, ui, water, wijn, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Ontbijt / bij de koffie uit Rijst en risotto:

Calas

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroenrasp, crème fraîche, ei, frituurolie, gemalen kaneel, gemberpoeder, jam, kortkorrelige rijst, melk, nootmuskaat, poedersuiker, suiker, water en zout

Keuken:
Creools / Noord-Amerikaans
Soort:
rijst / koek en gebak / frituur
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Recept uit Bonen!:

Boerenmuffin met appel & grauwe erwt

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroen, ei, friszure appels, gember, grauwe erwten, honing, kaneel, kurkuma, rozijnen, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Soort:
zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

sour vinegar pickles,

Ingrediënten:
azijn, citroenzest, gember, korianderzaad, pectinemethylesterase, steranijs, suiker, water, witte peperkorrels en zout

Soort:
pekel en marinades
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Gans in witte wijn

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gans, gelatine, gemberpoeder, laurier, peperkorrels, peterseliewortel, suiker, tomaat, water, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte / azijn
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Worcestershiresauce

Ingrediënten:
ansjovisfilet, brandewijnazijn, chilivlokken, citroenrasp, donkere suikerbietensiroop, gember, kaneelstokje, kardamompeulen, kerriepoeder, knoflook, kruidnagel, lichte chinese sojasaus, lichte thaise sojasaus, limoensap, melasse, suiker, tamarindepasta, ui, water, wit mosterdzaad, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Brits / Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / saus