167 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbanaanbotercitroeneifijne kristalsuikergemalen kaneelgemberpoederhoningknoflookkruidnagelpoedermelknootmuskaatolijfoliepeperplantaardige oliepoedersuikerroomkaassuikeruiwalnotenwaterwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Wafels met kaneel

Ingrediënten:
bloem, boter, druivenpitolie, eidooier, eiwit, kaneel, karnemelk, maïsolie, melk, suiker, vanille-extract, yoghurt, zout, zuiveringszout en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Kaneel-chocoladekoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, grand marnier, kaneel, olijfolie, pure chocolade, sinaasappelschil, suiker en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Pastitsio: macaroni-gehaktschotel met kaneel, rode wijn en kefalotiri

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, ei, gemalen kruidnagel, griekse kefalotiri, kaneelstokje, knoflook, laurierblad, mager rundergehakt, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, rigatoni, rode wijn, tomaat in blik, tomatenpuree, tortigliono, tubetti, ui en witbroodkruim

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / nagerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Cannoli (cannoli)

Ingrediënten:
bittere cacao, bloem, ei, eiwit, fijne suiker, gekonfijt fruit, pistaches, kaneel, marsala fine, reuzel, ricotta, vanillemerg, witte wijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Appel-olijfolietaart met ahornglazuur

Ingrediënten:
ahornsiroop, bakpoeder, bloem, boter, ei, eiwit, fijne kristalsuiker, goudreinet, kaneel, lichte ruwe rietsuiker, olijfolie, poedersuiker, roomkaas, sultana's, vanillestokje, zout en zuiveringszout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Appel-olijfolietaart met ahornglazuur

Ingrediënten:
ahornsiroop, bakpoeder, bloem, boter, ei, eiwit, fijne kristalsuiker, goudreinet, kaneel, lichte ruwe rietsuiker, olijfolie, poedersuiker, roomkaas, sultana's, vanillestokje, zout en zuiveringszout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Ontbijt / bij de koffie uit De Spaanse keuken:

churros

Ingrediënten:
bloem, ei, kaneel, tafelsuiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / frituur
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Schaapsbitterballetjes met yoghurtsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, dikke yoghurt, eiwit, frituurolie, kaneel, knoflook, komijn, lamsbouillon, laurier, olie, paneermeel, peterselie, rozemarijn, schapenpoulet, tijm, tomato frito, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Ontbijt / snack of tussendoortje uit Fresh en light:

Ontbijtrepen

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bakpoeder, bruine basterdsuiker, ei, gedroogde cranberries, havermoutvlokken, kaneel, plantaardige olie, quinoavlokken, raapzaadolie, tarwekiemen, vanille-extract, volkorenbloem en zonnebloempitten

Soort:
zoet
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / nagerecht uit De Spaanse keuken:

leche frita met zwartevruchtensaus

Ingrediënten:
bloem, bramen, citroenschil, ei, eidooier, kaneel, kaneelstokje, kristalsuiker, maïzena, oud broodkruim, suiker, volle melk, zonnebloemolie en zwarte bessen

Keuken:
Spaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Gule Telor

Ingrediënten:
asem, basterdsuiker, bloem, boter, djahé, ei, eieren, ei, eigeel, eigelen, eiwit, eiwitten, boter, gula djawa, kaneel, kardemom, kardemomzaadjes, korianderpoeder, klei, kokosmelk, kruidenbouillon, kruidnagel, kunyit, laos, lombok, nootmuskaat, olie, roomboter, boter, salamblaadjes, santen, sjalotten, spekkoek, steranijs, knoflook, vanille, witte basterdsuiker, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Worteltaart

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, kaneel, koolzaadolie, natriumbicarbonaat, suiker en wortel

Soort:
brood en broodgerecht / sous-vide
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Recept uit Verrot lekker:

Herman cake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, hazelnoten, kaneel, rozijnen, suiker, zonnebloemolie en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Oliebollen

Ingrediënten:
bloem, ei, gedroogde gist, kaneel, krenten, melk, olie, poedersuiker, rozijnen, sukadesnippers en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Haal meer recepten op...