98 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelmeelarachideoliebloembotercitroensapeigembergroentekaneelknoflookkomkommerkoollente-uilichte sojasausnootmuskaatpeperplantaardige oliesperziebonenspitskooltaugéuiwaterwortelzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Avondmaal uit Lekker vegetarisch:

Aardappel Kikkererwtencurry

Ingrediënten:
citroensap, gele currypasta, groene paprika, groentebouillon, kikkererwten, kokosmelk, olie, rode ui, slagroom, suiker, vastkokende aardappelen en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Vindaloo van twee soorten aardappel

Ingrediënten:
appelazijn, bruin mosterdzaad, fenegriekzaad, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gember, kaneel, kardemompeul, kerrieblaadjes, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruidnagel, mild paprikapoeder, munt, plantaardige olie, rode chilipeper, rode paprika, sjalot, tomaat, vastkokende aardappel, water, zoete aardappel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Gevogelte Zo veelzijdig!

Recept uit Gevogelte Zo veelzijdig!:

Ganzenborstfilet met aardappel-tuinkerspuree en vlierbessensaus

Ingrediënten:
aardappelen, balsamicoazijn, boter, ganzenbotten, ganzenfond, gerookte ganzenborstfilets, jeneverbessen, komijnzaadjes, korianderzaadjes, kruidnagels, laurierbladeren, melk, nootmuskaat, olie, peper, peperkorrels, prei, rode wijn, room, rozemarijn, sausbinder, selderij, spitskool, suiker, tijm, tomatenpuree, tuinkers, uien, vlierbessen, vlierbessensap, witte wijn, wortelen en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gebackener Kabeljau auf orientalischem Kartoffel-Zitronen-Salat / Gebakken kabeljauw op aardappel-citroensalade

Ingrediënten:
ansjovisfilet uit blik, bruine boter, citroenrasp, dijonmosterd, dille, ei, gepekelde citroen, griekse yoghurt, groentebouillon, kabeljauwfilet, kappertjes, karwijzaad, kippenbouillon, knoflook, milde chilipoeder, olie, olijfolie, peterselie, ras-el-hanout, room, suiker, tarwegriesmeel, ui, vastkokende aardappel, wit broodkruim, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
salade / vis
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Kippenlever met Chinese bieslook

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, chilipoeder, chinese bieslook, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, kippenlever, lente-ui, lichte sojasaus, reuzel, sesamolie, shaoxingwijn en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Chao shi jian - Geroerbakte kipmengelmoes

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gember, kippenhart, kippenlever, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, reuzel, sesamolie, shaoxingwijn en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Vegetarische acht-schatten schotel

Ingrediënten:
aardappelmeel, tofu, gember, ginkgonoten uit blik, gouden naalden, groentebouillon, lente-uien, lichte sojasaus, maïsolie, mini-maïskolven uit blik, peultjes, rodebonen-pasta, sesamolie, sojaolie, so-oen, strochampignons uit blik, suiker, wolkenoren en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Flan van zijdentofu met bietjes, zeewiersalade & sesam-yuzudressing

Ingrediënten:
aardappel, agar-agar, anijs, bieten, bietjes, boerenkool, dressing, sesamzaad, gember, limoen, limoensap, macadamianoten, maïsolie, neutrale olie, olie, pasta, rode biet, vruchtensap, sesamolie, suiker, anijszaad, sesamolie, zout, wasabi, zeekraal, zeesla, zeewier, zeewiersalade, zijden tofu, zout en 
zout en peper

Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Bijgerecht uit De Shanghai-keuken:

Mian jin chao su - Tarwegluten met gemengde groenten

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, fijne kristalsuiker, gedroogde judasoren, tarwegluten, gekookte tarwegluten, gember, groene paprika, lente-ui, lichte sojasaus, rode paprika, sesamolie, vegetarische darmen, water, wortel en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan / bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

San ding bao - Gestoomde drie-blokjes-broodjes uit Yangzhou

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, bamboescheuten, deeg voor gestoomde broodjes, donkere sojasaus, fijne kristalsuiker, gedroogde shii-takes, gember, kipfilet, kippendij, lente-ui, lichte sojasaus, reuzel, sesamolie, shaoxingwijn, varkensbuik, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
bouillon
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Hartige insectenschijven

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, bruine basterdsuiker, chilisaus, citroensap, ei, gember, sla, knoflook, lente ui, limoensap, maïskorrels, meelwormen, oestersaus, paneermeel, rijstazijn, sesamolie, sjalot, vissaus, winterwortel, witte peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
insecten
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Macalcal of masala chicken - Kip in kokossaus

Ingrediënten:
amandelen, cashewnoten, gemberwortel, kipfilet, kippendijen, knoflook, kokosmelk, kurkuma, nieuwe aardappel, rozijnen, santen, sesamolie, suiker, ui, witte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Ontbijt uit De Shanghai-keuken:

San si juan - Boeddhistische vegetarische tofoerollen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, bakzout, bamboescheuten, bloem, chinkiangazijn, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gedroogde shii-takes, gedroogde tofuvellen, gekruide stevige tofu, gember, gerookte stevige tofu, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, sesamolie, shaoxingwijn, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan / soja
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Hete en zure soep uit Sichuan

Ingrediënten:
aardappelmeel, donkere sojasaus, ei, gedroogde chinese champignons, gouden naalden, heldere bouillon, koriander, lichte sojasaus, mager varkensvlees, marinade voor varkensvlees, olie, peterselie, rijstazijn, sesamolie, suiker, tahoe, water, witte wijnazijn, wolkenoren, zout en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...