117 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercayennepepergehakthalf-om-halfgehaktknoflookmelkmosterdnootmuskaatolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterselierode paprikarundergehaktslasuikeruivetwaterzonnebloemoliezout
zout en peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gepaneerde tomaat

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, citroen, ei, frituurolie, lichte korianderpesto, paneermeel, tomaat, verse tomatensalsa, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gehaktballen met tomaten

Ingrediënten:
ei, extra vergine olijfolie, melk, nootmuskaat, paneermeel, parmezaanse kaas, peterselie, plantaardige olie, pruimtomaten in blik, rundergehakt, tomaten, ui, witbrood, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / lunch / buffet / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Verscholen eieren (met saus) - telor boengkoes (berkoeah)

Ingrediënten:
augurk, broodkruim, bruine basterdsuiker, chilisaus, citroensap, ei, goela djawa, ketjap benteng manis, ketoembar, knoflook, komkommer, koriander, mager rundergehakt, maïsolie, nootmuskaat, paneermeel, peper, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige pasta met plakken aubergine en tomaten

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, broodkruim, cayennepeper, chilivlokken, ei, elleboogjesmacaroni, kaneel, kefalotyri, kruidnagelpoeder, melk, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, parmezaanolie, penne, tomaten en ziti

Keuken:
Grieks
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Macaronicroquetten - Lisa Morgenstern, 1930

Ingrediënten:
bechamelsaus, eidooier, eiwit, frituurvet, gerookte ossentong, gruyère, macaroni, magere ham, paneermeel, parmezaanse kaas, peterselie, tomatenpuree en tomatensaus

Keuken:
Duits
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Lunch / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Spanje:

Albóndigas

Ingrediënten:
cayennepeper, diepvriesdoperwtjes, droge witte wijn, ei, gemalen koriander, half-om-halfgehakt, kalfsgehakt, kaneelpoeder, kippenbouillon, knoflook, komijn, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree en ui

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Sabine Koning

Recept van Oh my foodness:

Tomatengehaktbrood

Ingrediënten:
cherrytomaatjes, ei, gehakt, knoflook, oregano, paneermeel, paprikapoeder, peper, rode ui, tomatenpuree en zout

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Klops - Gehaktbrood

Ingrediënten:
ei, matsemeel, paneermeel, peper, peterselie, rundergehakt, tomatenpuree, tomatensaus, ui en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees
Een recept uit Marianne Breukers

Recept van Lovemyfood.nl:

Tomatensoep met lekker veel balletjes

Ingrediënten:
tomaat in blik, cayennepeper, ei, gedroogde rozemarijn, gedroogde tijm, gehakt, peterselie, laurierblaadjes, paneermeel, olijfolie, bleekselderij, knoflook, tomatenpuree, uien en wortels

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Seitanburger

Ingrediënten:
bloem, eiwitten, knoflook, paneermeel, peper, seitan, tomatenpuree, ui, vetstof en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Klopshamburgers

Ingrediënten:
ei, matsemeel, olie, paneermeel, peper, peterselie, rundergehakt, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees
Een recept uit Sabine Koning

Recept van Oh my foodness:

Mexicaans gehaktbrood

Ingrediënten:
chilisaus, ei, half-om-halfgehakt, honing, ketchup, koriander, paneermeel, paprikapoeder, peper, tabasco, tomatenpuree, verse knoflook en zout

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Gevulde rijstballetjes

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, ei, frituurolie, kipfilet, kippenbouillon, margarine, mozzarella, paneermeel, parmezaanse kaas, pijnboompitten, risottorijst, rozijnen, tomatenpuree, ui en witte wijn

Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Vegetarische linzenburgers

Ingrediënten:
ei, gemalen korianderzaad, kaas, groentebouillon, kerrie, ui, knoflookteen, laurierblad, linzen, paneermeel, peper en zout, tomaat, tomatenpuree en verse peterselie

Haal meer recepten op...