165 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroensapeidooiergroene kruidenknoflookkorianderkruidenmelknootmuskaatolieolijfoliepeterselieroomspecerijensuikertuinkruidenuivetwaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Ei-kruidensaus

Ingrediënten:
azijn, ei, kruiden, kappertjes, mosterd, olie, peper, ui, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / lunch uit De dikke vegetariër:

Ei "Cocotte"

Ingrediënten:
boter, broodkruim, ei, kruiden, olijfolie, specerijenmengsel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Eieren in een groen jasje

Ingrediënten:
boter, ei, scherpe mosterd, selderijzout, tuinkruiden en witte peper

Keuken:
Indisch / Duits
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Eieren met groene kruiden

Ingrediënten:
boter, ei, mayonaise, paprika, peterselie, room, selderijzout, tuinkruiden en witte peper

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kruidige verse tuinbonen met ei en croutons

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, borlottibonen, brood, citroensap, dille, edamamebonen, ei, kervel, limabonen, munt, olijfolie, peper, pesto, peterselie, tuinboon, zout en zwartoogbonen

Keuken:
Aziatisch / Europees
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Eiersalade met verse kruiden

Ingrediënten:
augurk, bieslook, citroensap, dille, ei, kervel, koriander, mayonaise, munt, peterselie, veganaise, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Artisjokbodems met geplette tuinbonen

Ingrediënten:
artisjokken, citroen, dille, ei, extra vergine olijfolie, knoflook, maldon zeezout, munt, panko, tuinbonen en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappel "Nik" met kruiden

Ingrediënten:
broodkruim, dille, druivenpitolie, ei, kervel, kruimige aardappel, maïsolie, munt, peterselie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes met kruiden

Ingrediënten:
broodkruim, dille, druivenpitolie, ei, kervel, kruimige aardappel, maïsolie, munt, peterselie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappelnoedel met kruiden

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, dille, ei, kervel, kruimige aardappel, munt, peterselie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Kruiden-courgette omelet

Ingrediënten:
courgette, dille, ei, huttenkase, kerstomaat, komijnpoeder, lenteuien, melk, munt, olijfolie, peper, peterselie, pul biber, rucola en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Tav Sponaw - Spinazieomelet

Ingrediënten:
cottagecheese, dille, ei, kasseri, koriander, lente-ui, munt, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, piment, spinazie, walnoten, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Mucver - Courgettepannenkoekjes

Ingrediënten:
bloem, courgette, dille, ei, komijn, munt, olijfolie, ui, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Kruiden en kaassoufflé

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bloem, boter, cayennepeper, cheddar, dille, dragon, eidooier, eiwit, emmentaler, kervel, majoraan, melk, monterey jack kaas, mosterdpoeder, munt, oregano, parmezaanse kaas, peterselie, roquefort, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Kruidentaart

Ingrediënten:
anarikaas, bleekselderij, bosui, cheddar, citroen, dille, ei, feta, fijne kristalsuiker, filodeeg, goudse kaas, munt, olijfolie, peterselie, ricottakaas, rucola, snijbiet, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
quiche / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Ontbijt / diner / lunch / voorgerecht uit Jeruzalem:

Tuinbonenkuku

Ingrediënten:
bakpoeder, berberisbessen, bloem, dille, ei, fijne kristalsuiker, knoflook, munt, olijfolie, saffraandraadjes, slagroom, tuinbonen, ui, zout, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Rundergehaktballetjes met tuinbonen & citroen

Ingrediënten:
baharat, bosui, broodkruim, citroen, dille, ei, gemalen komijn, kappertjes, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, munt, olijfolie, peterselie, rundergehakt, tijm, tuinbonen, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Lamsgehaktballetjes met berberisbessen, yoghurt & kruiden

Ingrediënten:
banaansjalotten, berberisbessen, dille, dragon, ei, gedroogde vijgen, gemalen piment, griekse yoghurt, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, laurier, munt, peterselie, suiker, tijm, ui, witte wijn, zonnebloemolie, zout, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Haal meer recepten op...