20 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bieslookbleekselderijbloemboterbouquet garnichampignoncitroensapcrème fraîchedroge witte wijneidooiereiwitkerriepoederknoflookkruidnagellaurierlaurierbladmelknootmuskaatpeterseliepreiroomtijmui
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Marion Flipo - Quiche & Hartige taart

Recept uit Quiche & Hartige taart:

Quiche glutenvrije wortel feta

Ingrediënten:
amandelmeel, boter, ei, emmental geraspt, feta, geroosterde geschaafde amandelen, kikkererwtenmeel, peper, rijstmeel, room, sinaasappel, sinaasappelschil, water, wit maismeel, wortels en zout

Keuken:
Joods
Soort:
quiche / hartige taart
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gratin van rivierkreeft - gratin de queues d'écrevisses

Ingrediënten:
boter, broodkruim, champignon, crème fraîche, eierdooier, gruyère, knoflook, kruidnagel, laurierblad, maïzena, peper, peperkorrel, rivierkreeftjes, selderijstengel, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
crumble/gratin / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfsvlees in witte saus - blanquette de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouquet garni, champignon, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, kalfsborst, kalfsschenkel, kalfsschouder, kalfsvlees, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, prei, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Snack of tussendoortje uit Rijksmuseum kookboek:

Kalfskroketten

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, eidooier, eiwit, gelatine, kalfsvlees, lavas, maggi, mosterd, nootmuskaat, paneermeel, peperkorrel, peterselie, prei, roomboter, slagroom, water, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / kalfsvlees / frituur
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Koude romige soep met sint-jakobsschelpen

Ingrediënten:
bieslook, bloem, droge witte vermouth, droge witte wijn, eidooier, kerriepoeder, kervel, knoflook, laurier, melk, peperkorrels, peterselie, room, sint-jakobsschelpen, slagroom, tijm, ui, venkelzaad, water, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Velouté de Saint-Jaques - Romige soep met sint-jakobsschelpen

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, droge witte vermouth, droge witte wijn, eidooier, kerriepoeder, kervel, knoflook, laurier, melk, peperkorrels, peterselie, sint-jakobsschelpen, slagroom, tijm, ui, venkelzaad, water, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren

Recept van Mijn Recepten:

Aspergetaart

Ingrediënten:
asperge, bloem, crème fraîche, ei, water, margarine, parmezaanse kaas, peper, slagroom, suiker, waspeen en zout

Een recept uit  - Patisserieboek

Snack of tussendoortje uit Patisserieboek:

Bitterballen

Ingrediënten:
boter, eidooier, eiwit, kruiden, paneermeel, patentbloem, peperkorrels, room, selderij, water, wortel en zout

Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Langouste "Grand Chef"

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, ei, gevulde groene olijven, kerriepoeder, langoest, laurier, mayonaise, peperkorrels, peterselie, room, tijm, tomaten, truffel uit blik, water, witte wijn, wortel, zout en zwarte olijven

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Oosterscheldekreeft en dashi

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, bonito, bronzen venkel, cayennepeper, chilipeper, court-bouillon, dashi, dashi-azijn, eierdooier, fleur de sel, gastrique, geklaarde boter, gerookte boter, gezouten boter, jonge wortel, kaffirblad, kippenbouillon, kippenfond, klaverzuring, knoflook, kombu, koriander, korianderbloempjes, kreeft, limoen, melk, munt, olijfolie, palmsuiker, peper, radijs, radijsbloemetjes, room, shiso-bladen, sjalot, spinazie, sushi azijn, ui, venkel, vintage sojasaus, vissaus, water, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

The Green House: Utrechtse urban farm

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bieslook, bietensalade, boerenkaas, cherrytomaatjes, chocolade, cress, daikon, deeg, ei, groente, groenten, hart, ijs, kruiden, mede, mosterdblad, munt, oregano, peper, radijsjes, room, sorbet, kruiden, vis, vlees, water, witte asperges, worteltjes, zeekraal en zout

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan Monday: Japanse curry

Ingrediënten:
aubergine, banaan, bloem, bouillon, chilipoeder, courgette, curry, currysaus, eieren, garam masala, groentebouillon, groenten, ingelegde ui, kerriepoeder, knoflook, kokosolie, maïzena, paneermeel, paprika, pasta, peper, radijs, rode paprika, rode ui, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, specerijen, sushirijst, tomatenpuree, vlees, water, waterkers, wortel, zeezout, 
zout en peper en zuivel

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan monday: ingelegde ui

Ingrediënten:
appelciderazijn, chilivlokken, eieren, gedroogde oregano, groenten, ingelegde ui, kaneelstokje, komijnzaad, kruidnagels, limoenen, peperkorrels, rode uien, vruchtensap, sinaasappelschil, sla, suiker, zout, ui, vlees, water en zuivel