976 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bieslookbleekselderijbloembotercitroendroge witte wijneiknoflookkorianderlente-uimuntolieolijfoliepeperpeterselierode uisjalottijmtomaatwaterwitte wijnwortelzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Paticlan salata - Salade van gegrilde aubergine

Ingrediënten:
appelciderazijn, aubergines, bladpeterselie, citroensap, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, lente-uien, olijfolie en rode paprika

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Recept uit Sous-vide thuis:

Tartaarsaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, cornichons, dille, dragon, mayonaise, sjalot en zure room

Soort:
saus/dressing/jus / sous-vide / vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Bijgerecht uit Cocina Nueva:

Spinaziesalade

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, jonge spinazie, rode ui en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Bijgerecht uit Cocina Nueva:

Hazelnotenaioli

Ingrediënten:
aioli, bleekselderij, citroensap, hazelnoot, lente ui, sherryazijn, verse bladpeterselie en verse salieblaadjes

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Lunch / buffet / bijgerecht uit Polpo:

Warme octopussalade

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemige aardappel, chiliflakes, citroensap, extra vierge-olijfolie, knoflook, octopus, peterseliesteeltjes, selderijstelen, ui, venkel, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Blanquette de veau

Ingrediënten:
bladpeterselie, champignons, citroensap, eidooier, kalfsschouder, laurierblad, kippenbouillon, room, tijm, knoflook, ui, verse pasta, peper, wortels en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Recept uit Sous-vide thuis:

Olijvenvinaigrette

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroenrasp, citroensap, kalamata-olijven, knoflookconfit, marjolein, olijfolie, rode ui, rode wijnazijn en vinaigrette

Soort:
sous-vide / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Picknick / diner / buffet / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Koude kip met remouladedressing

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, cocktailaugurken, extra vierge-olijfolie, kappertjes, kipfilet, olie, verse bieslook, verse dille, verse dragon, worcestershiresaus en zilveruitjes

Soort:
gevogelte
Een recept uit Anne Wilson - Smakelijke salades

Recept uit Smakelijke salades:

Tabouli

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulghur, citroensap, lente ui, mintblaadjes, olijfolie, tomaten en water

Soort:
salade
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Pittige kisirsalade

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, bosuien, citroensap, fijne bulgur, granaatappelsiroop, groene chilipeper, munt, olijfolie, scherpe turkse rode chilipeperpasta, tomatenpuree, trostomaten en water

Keuken:
Turks
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Salade van witte bonen en tahin

Ingrediënten:
appelciderazijn, bladpeterselie, cherrytomaten, citroensap, gedroogde cannellinebonen, kwarteleitjes, lente-ui, olijfolie, rode ui, suiker, sumak en tahin

Keuken:
Turks
Soort:
salade
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht uit Noedels:

Met noedels en kruiden gevulde kwartel

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, citroensap, fijne eiernoedels, geklaarde boter, honing, knoflook, kwartels, lente-ui, lichte sojasaus en olijfolie

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Antep Ezme - Chili-paprikasalsa

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilivlokken, citroensap, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, groene puntpaprika, knoflook, olijfolie, paprikapuree, rode ui, tomaten en zeezout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Spaghetti met garnalen en artisjokken

Ingrediënten:
artisjok, bladpeterselie, bleekselderij, bottarga, citroensap, garnaal, olijfolie, sjalot, spaghetti, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Amber Albarda - Eet jezelf mooi, slank en gelukkig

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Eet jezelf mooi, slank en gelukkig:

Zomerse kruidencouscous

Ingrediënten:
bladpeterselie, bosui, citroensap, couscous, extra vergine olijfolie, gemalen zwarte peper, kaneelpoeder, knoflook, sinaasappelsap, verse koriander, verse munt, zeezout en zoete tomaat

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Brunch / diner / bijgerecht / voorgerecht uit Turquoise:

Gevulde wijnbladeren op Istanbulse manier

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, citroensap, dille, gedroogde munt, ingemaakte wijnbladeren, kaneel, kippenbouillon, kortkorrelige rijst, krenten, olijfolie, pijnboompitten, piment, trostomaat en ui

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Salade van linzen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bruine linzen, citroensap, extra vergine olijfolie, groene linzen, knoflook, komijn, rode ui en zwarte peper

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Moro:

Tabbouleh

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, fijne bulgur, kaneel, knoflook, lente-ui, olijfolie, piment, verse munt, zeezout, zoete tomaat en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Haal meer recepten op...