555 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebotercitroencitroensapdilleeikaneelknoflookkorianderzaadkruidenmuntolieolijfoliepaprikapoedersuikertijmtomaatuiwaterwortelzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Gadra's aardappeltagine

Ingrediënten:
gele marokkaanse aardappel, gemberpoeder, kaneelpoeder, komijnpoeder, koriander, kurkumapoeder, olijfolie, peterselie, ui, vleestomaat, zoete paprikapoeder, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Tabouleh

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, kleine tomaten, komkommer, koriander, olijfolie, peper, peterselie en zout

Keuken:
Libanees / Syrisch
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Moules A L’escargot

Ingrediënten:
bieslook, knoflook, koriander, limoen, mossel, naan, peterselie, rijstolie, roomboter, sjalot, witte peper en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Hilbeh uit Calcutta

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, gemalen fenegriekzaad, gember, groene chilipeper, koriander, peper en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Couscoussalademet uien

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, couscous, koriander, munt, olijfolie, peper, bladpeterselie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Knoflook-pastasoep

Ingrediënten:
broodkruim, capellini, fideo, groentebouillon, knoflook, koriander, peterselie, gerookt paprikapoeder, welriekende ganzenvoet, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella bijt:

Platte vogels

Ingrediënten:
arachideolie, citroen, gember, knoflook, koriander, korianderzaad, lente-ui, limoen, maldonzout, olijfolie, peterselie, plantaardige olie, rijstazijn, sesamolie, sojasaus, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Salade van radijs en tuinbonen

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, gemalen komijnzaad, ingemaakte citroenschil, koriander, olijfolie, pitabroodjes, radijsjes, rode ui, tahinsaus, tuinbonen, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Avondmaal uit Smokey goodness:

Chili con bbq

Ingrediënten:
avocado, bruine basterdsuiker, cayennepeper, cheddar, chilipoeder, demi glace, gemalen komijn, groene jalapeñopeper, groene paprika, knoflook, koriander, laurier, nachochips, olijfolie, peterselie, pulled beef, pulled pork, pure chocolade, tabasco chipotle, tomaat, tomatenpuree, tomatensap, witte ui, zout, zure room, zwarte bonen en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Libanese moussaka

Ingrediënten:
baby-aubergines, granaatappelsiroop, kaneel, kikkererwten, knoflook, koriander, munt, olijfolie, peterselie, piment, tomaat, ui en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Kruidenpuree

Ingrediënten:
basilcum, dille, kervel, koriander, olijfolie, peper, peterselie, pimpernel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / bindmiddelen
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Noord-Afrikaanse stoofpot van pompoen en kikkererwten

Ingrediënten:
bleekselderij, dadels, gemberpoeder, groentebouillon, kaneel, kikkererwten, knoflook, koriander, kurkuma, laurier, peterselie, pompoen, rode linzen, saffraan, tomatensaus, ui, vermicelli, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Beignetjes van zwartoogbonen

Ingrediënten:
bakpoeder, bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, chilivlokken, citroensap, gemberwortel, knoflook, koriander, lente ui, neutrale olie, peper, zout en zwartoogbonen

Keuken:
Afrikaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / snack of tussendoortje uit Zout, vet, zuur, hitte:

Kofte-kebab

Ingrediënten:
gele ui, knoflook, koriander, kurkuma, lamsgehakt, munt, peterselie, saffraan, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Kibbeh met koriandersaus

Ingrediënten:
bulghur, citroensap, gemalen kaneel, gemalen koriander, gemalen piment, knoflook, koriander, lamsgehaktvulling met pijnboompitten, magere yoghurt, mager lamsgehakt, peterselie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Sesamfalafel

Ingrediënten:
bakpoeder, bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, kikkererwt, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, neutrale olie, peper, sesamzaad, tahin, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Falafel

Ingrediënten:
bakpoeder, bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, kikkererwt, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, neutrale olie, peper, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Eiersalade met verse kruiden

Ingrediënten:
augurk, bieslook, citroensap, dille, ei, kervel, koriander, mayonaise, munt, peterselie, veganaise, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kalkoengehaktballetjes met maïs en geroosterde-paprikasaus

Ingrediënten:
appelazijn, bosui, ei, gemalen komijnzaad, kalkoengehakt, knoflook, koriander, maïskorrels, milde chilipeper, olijfolie, peterselie, rode paprika, witbrood, wittewijnazijn, zoete chilisaus, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...