128 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterbouquet garnicitroencitroensapdragondroge witte wijnkippenbouillonknoflooklaurierlaurierbladolieolijfoliepeperpreisjalotslagroomtijmuiwitte uiwortelzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Varkenspootjes met Spaanse saus

Ingrediënten:
alcohol, bouquet garni, kalfsschenkel, knoflook, laurierblad, ui, varkenspoot, verse peterselie, verse tijm, vlees, water, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Beignets van varkenspootjes

Ingrediënten:
alcohol, bakpoeder, bloem, knoflook, laurierblad, melk, ui, varkenspoot, verse peterselie, verse tijm, water, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Varkenspootjes met tomatensaus

Ingrediënten:
alcohol, knoflook, kruidnagel, laurierblad, suiker, tomaat, ui, varkenspoot ontbeend, verse peterselie, verse tijm, water, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gepaneerde varkenspootjes

Ingrediënten:
alcohol, ei, knoflook, kruidnagel, laurierblad, paneermeel, saus naar keuze, ui, varkenspoot, verse peterselie, verse tijm, water, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Basisrecept uit 1080 recepten:

Basis bereiding varkenspootjes

Ingrediënten:
alcohol, knoflook, kruidnagel, laurierblad, ui, varkenspoot, verse peterselie, verse tijm, water, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Basisrecept uit 1080 recepten:

Kreeft en langoest klaarmaken

Ingrediënten:
droge witte wijn, kreeft, laurierblad, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

waterzooi

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge witte wijn, karper, laurierblad, paling, snoekbaars, tijm, ui, verse peterselie, visafval, water, witte peper, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Europees / Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

pilav van mosselen en rijst

Ingrediënten:
gedroogde oregano, gladde peterselie, knoflook, langkorrelige rijst, lente-uitjes, mosselen, olijfolie extra vierge, uien, verse dille, water, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
rijst
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kip met rijst - poule au riz

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, kippenorgaanvlees, langkorrelrijst, laurierblad, peper, plantaardige olie, poularde, ui, verse peterselie, verse tijm, water, witte bourgogne, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Bourride

Ingrediënten:
bot, bouquet garni, droge witte wijn, eierdooier, gedroogde venkel, kabeljauw, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, peterselie, pittige mosterd, prei, sinaasappelschil, stokbrood, tarbot, ui, verse tijm, water, witvis, wortel, zeebaars, zeeduivel, zonnevis en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gesmoord rundvlees met ansjovis - broufado

Ingrediënten:
ansjovis, arrowroot, bouquet garni, cognac, cornichons, droge witte wijn, kappers, knoflook, laurierblad, mager runderstoofvlees, olijfolie, peper, rode wijnazijn, ui, verse peterselie, verse tijm, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Zomerse groentestoofpot met tarwe

Ingrediënten:
basilicum, boterbonen, courgette, hele tarwekorrels, olijfolie, pattisons, peper, peterselie, prei, sperziebonen, tarwe, tomaten, water, witte wijn, zomerpompoen en zout

Keuken:
Europees
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Snelle tarwestoofpot met lentegroente

Ingrediënten:
boterbonen, doperwten, groene asperges, hele tarwekorrels, lente ui, munt, olijfolie, peper, peterselie, peultjes, sugarsnaps, tarwe, water, witte wijn en zout

Keuken:
Europees
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Risotto met kruiden

Ingrediënten:
arboriorijst, basilicum, boter, dille, groentebouillon, kervel, marjolein, munt, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rijst, rondkorrelige rijst, saffraan, water, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Zoete lampastei - sweet lamb pie

Ingrediënten:
artisjokhart, berberisbessen, bloem, boter, citroensap, druiven, ei, eigeel, gekonfijte citrusschil, gemalen foelie, gemalen kruidnagel, krenten, lamsbout, lamsgehakt, lamsvlees, melk, nootmuskaat, patentbloem, reuzel, verse peterselie, water, witte suiker, witte wijn, zeezout, zoete aardappel, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
lamsvlees / pastei
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Brunch / diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Yoghurt-platbrood met gort en paddestoelen

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, citroensap, gedroogde porcini, geklaarde boter, griekse yoghurt, ingemaakte citroenschil, kastanjechampignons, knoflook, koriander, olijfolie, parelgort, peterselie, shiitake, tijm, volkorenmeel, water, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Paddestoelenragout met gepocheerd eendenei

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, dragon, eendenei, gedroogde porcini, paddestoel, knoflook, olijfolie, peterselie, tijm, truffelolie, ui, water, witte wijn, wortel, zout, zure room, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Gevulde kool

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, fijne kristalsuiker, groentebouillon, knoflook, munt, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitten, ricotta, vermicellinoedels, water, witte kool, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zonnevisfilets in bechamel - filetti di san pietro

Ingrediënten:
bechamelsaus, bleekselderij, boter, droge witte wijn, eierdooier, gedroogde paddenstoelen, olijfolie, peper, sjalot, verse bladpeterselie, water, wortel, zonnevisfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Haal meer recepten op...