342 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroengrascitroensapeigemalen komijnkaneelknoflookkokosmelkkorianderpoederkurkumalente-uilimoenoliepeperplantaardige olierode chilipepersjalotsojasaussuikertomaatwaterwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Gegrilde saté met zelfgemaakte satésaus

Ingrediënten:
arachideolie, gemalen laos, gemberpoeder, ketjap manis, ketoembar, knoflook, rode ui, sambal manis, satésaus en schouderkarbonade

Keuken:
Indonesisch
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Recept uit De Smaakbijbel:

Aloo gobi

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, gember, groene chilipeper, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kurkuma, tomaten, ui en water

Keuken:
Indiaas
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Eiernoedels met kip em shii-takes

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, fijne eiernoedels, gember, kipfilet, knoflook, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, mihoen, mirin, pindaolie, plantaardige olie, sake, sesamolie, shii-take, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Recept uit Vis en schaaldieren:

Kreeft in kokosmelk

Ingrediënten:
arachideolie, citroengras, gemberwortel, knoflook, koriander, kreeft, kokosmelk, pimentbessen, rode radijs, rode ui, romanesco en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Bijgerecht uit Indonesisch koken:

Grote garnalen met pinda's

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, citroenschil, garnalen, gember, ketoembar, knoflook, kurkuma, lente ui, ongezouten pindas en sambal oelek

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Kleine saté's van varkensvlees - saté babi ketjil

Ingrediënten:
arachideolie, bloemen, citroensap, djahé, djinten, gemberwortelpoeder, goudsbloem, ketjap benteng manis, ketoembar, knoflookpoeder, komijnzaad, koriander, limoensap, magere varkenslappen, olie, Oost-Indische kers bloemen, rode peperolie, sambal oelek, uitjes en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Beef rendang

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, gebakken uitjes, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, knoflook, kokosmelk, kurkuma, limoen, runderriblappen, sambal badjak, santen, sereh en sjalot

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Pittige Dahl

Ingrediënten:
agavesiroop, arachideolie, baksoda, gember, ghee, groentebouillon, honing, knoflook, komijnzaad, koriander, kurkuma, mosterdzaad, mung dal, sjalot en spaanse peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / eenpansgerecht
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Kipsaté

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, bosui, currypoeder, gemberwortel, kip, komijn, koriander, kurkuma, lente ui, limoen, pinda, pindakaas, sojasaus, spaanse peper en watermeloen

Keuken:
Aziatisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella bijt:

Platte vogels

Ingrediënten:
arachideolie, citroen, gember, knoflook, koriander, korianderzaad, lente-ui, limoen, maldonzout, olijfolie, peterselie, plantaardige olie, rijstazijn, sesamolie, sojasaus, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Quinoasalade met tempé

Ingrediënten:
arachideolie, druivenpitolie, gember, knoflook, koriander, lente-ui, maïsolie, quinoa, rijstwijnazijn, sesamolie, sojasaus, taugé, tempeh, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Gevulde kippenvleugeltjes - sewiwie isi

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, djahé, djinten, gemalen komijn, gemalen koriander, gemberwortelpoeder, groene spaanse peper, ketjap benteng manis, ketoembar, kippenvleugel, knoflookpoeder, koenjit, kurkuma, limoensap, maïzena, olie, prei, rode spaanse peper, varkensgehakt, voorjaarsui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Andamaanse inktvis met ananas

Ingrediënten:
arachideolie, lente-uitjes, pijlstaartinktvis, knoflook, verse ananas, gember, verse koriander, verse rode chilipeper, versgemalen zwarte peper, vissaus en zeezout

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Andamaanse inktvis met ananas

Ingrediënten:
arachideolie, lente-uitjes, pijlstaartinktvis, knoflook, verse ananas, gember, verse koriander, verse rode chilipeper, versgemalen zwarte peper, vissaus en zeezout

Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / hoofdgerecht uit Noedels:

Balinese eendensaté op gebakken noedels

Ingrediënten:
chilipoeder, citroengras, citroensap, eendenborsten, galanga, gember, kaneelpoeder, kardemomzaadjes, karwijzaad, knoflook, koenjit, korianderzaadjes, kruidnagel, noedels, nootmuskaat, pindaolie, sjalot, tamarindewater en zeezout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
wild en gevogelte / pasta/noodles
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Rundvlees met rode pepers 1 - gangsa 1

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, djinten, gemberwortelpoeder, goela djawa, groene spaanse peper, ketoembar, knoflook, limoensap, rode spaanse peper, runderlappen, trassi, verse komijn, verse koriander, voorjaarsui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Rode currypasta

Ingrediënten:
arachideolie, chilipeper, citroengras, galanga, gemberwortel, kaffirlimoenblad, knoflook, komijnzaad, koriandersteeltjes, korianderwortel, korianderzaad, sjalotjes en thaise chilipeper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Babi ketjap

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, goela djawa, hamlappen, kemirinoten, ketjap manis, ketoembar, kippenbouillonblokje, knoflook, laos, salam, speklappen, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Haal meer recepten op...