163 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnboterbruine basterdsuikercitroencitroensapeifijne kristalsuikerkaneelkippenbouillonknoflookkorianderzaadolieolijfoliepeperpeterseliespecerijentomaattomatenpureeuiwaterwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Lise Finckenhagen - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Courgettekoekjes Met Tomaten Gemberchutney

Ingrediënten:
boter, eieren, bloem, garam masala, gehakt, peterselie, gemberwortel, gerookt ontbijtspek, courgette, ei, kerriepoeder, lente-uitjes, lichtbruine suiker, limoen, melk, munt, olie, pannenkoeken, rode chilipeper, siroop, sjalot, suiker, tarwebloem, zout, tomaten, verse koriander, peper, volkorenmeel, water en zout

Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Lunch / avondmaal uit Noedels:

Chow mein-garnalen uit Szechuan

Ingrediënten:
chilipoeder, chinese rijstwijn, droge sherry, eiernoedels, gemberwortel, knoflook, koriander, lente-ui, pindaolie, scampi, sjalot, sojasaus, suiker, szechuanpeper, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht uit Noedels:

Glasnoedelsalade met garnalen en gerookte zalm

Ingrediënten:
cayennepeper, champignons petits, chilipuree, citroensap, fijne suiker, gerookte zalm, glasnoedels, komkommer, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, peper, scampi, sjalot, witlof en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Bijgerecht uit Eten en zo:

Kruidige pompoenpuree

Ingrediënten:
djiera, djinten, flespompoen, hindoestaanse kerrie masala, ketoembar, knoflook, peper, suiker, ui en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Soep van geroosterde pompoen met kaneel

Ingrediënten:
aardappel, boter, bouillon, chilipepervlokken, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, melk, olijfolie, pijnpitten, pompoen, suiker, ui, verse koriander, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Verrassende groentegerechten

Recept uit Verrassende groentegerechten:

Mosterduien

Ingrediënten:
bloemkool, bruine suiker, gemberpoeder, inmaakkruiden, komkommer, korianderzaad, mosterd, rozijnen, tomaat, ui, witte wijnazijn, zout en zwarte peper

Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Hertenragout met bessen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cranberries, hertebout, jeneverbessen, knoflook, korianderzaad, kruidnagels, olijfolie, peper, peterselie, poedersuiker, port, rodebessengelei, rode wijn, rodewijnazijn, rozemarijn, tijm, ui, veenbessen, wildfond, wortels, zout en zwarte bessen

Soort:
wild
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Boekweitpudding met vlees en groenten - kig-ha-farz

Ingrediënten:
basterdsuiker, bleekselderij, boekweitmeel, boter, bouquet garni, buikspek, crème fraîche, ei, groene kool, grof zeezout, klapstuk, korianderzaad, kruidnagel, laurierblad, meiknol, melk, peper, peperkorrel, prei, rozijnen, runderappel, runderstoofvlees, slagroom, sukadestuk, ui, verse peterselie, verse selderij, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Recept uit Minimania:

Hummuscups

Ingrediënten:
doperwten, gemalen komijn, boter, groente, harissa, honing, koriander, munt, olijfolie, peper, rijst, rode biet, sesamolie, sesampasta, sinaasappel, sojabonen, suiker, knoflook, knoflook, citroensap, zout, volkoren tarwemeel en wortels

Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gerookte en pikante salsa roja

Ingrediënten:
chipotlepeper in adobosaus, guajillo-pepers, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, peper, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Spaans / Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Amerikaanse hash van tempé

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, chilipeper, chilivlokken, donkere sesamolie, gemberwortel, knoflook, koriander, paprika, peper, rijstazijn, sojasaus, suiker, tempé, ui, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Hash van tempé met kimchi

Ingrediënten:
arachideolie, donkere sesamolie, gemberwortel, kimchi, knoflook, koriander, paprika, peper, rijstazijn, sojasaus, suiker, tempé, ui, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tofupannenkoekjes met rode mole

Ingrediënten:
all spice, amandelen, anchopeper, anijszaad, bruine suiker, cacaopoeder, druivenpitolie, gemalen komijn, tofu, groentebouillon, guajillopeper, hazelnoten, kaneelstokje, knoflook, koriander, laurier, lente-ui, limoen, maïsolie, maïstortillas, mulatopeper, new mexicopeper, pasillapeper, pecannoten, pijnappelpitten, pinda's, pruimtomaten, pure chocolade, rode ui, sesamzaad, tahini, tomaten uit blik, ui, walnoten, witbrood, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegan / vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Salsa roja

Ingrediënten:
guajillo-pepers, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, peper, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Spaans / Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Pikante Indiase tomatensaus

Ingrediënten:
boter, chilipeper, chilipoeder, garam masala, gemberwortel, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, mosterdzaad, neutrale olie, peper, room, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Salsa borracha

Ingrediënten:
bier, guajillo-pepers, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, peper, suiker, tequila, tomaten, ui en zout

Keuken:
Spaans / Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gevulde kaaspannenkoekjes met rode mole

Ingrediënten:
all spice, amandelen, anchopeper, anijszaad, bruine suiker, cacaopoeder, cotija kaas, druivenpitolie, gemalen komijn, groentebouillon, guajillopeper, hazelnoten, kaneelstokje, knoflook, koriander, laurier, lente-ui, limoen, maïsolie, maïstortillas, monterey jack kaas, mulatopeper, new mexicopeper, pasillapeper, pecannoten, pijnappelpitten, pinda's, pruimtomaten, pure chocolade, queso fresco, rode ui, sesamzaad, tahini, tomaten uit blik, ui, walnoten, witbrood, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gebakken hartige kruimelbodem

Ingrediënten:
basilicum, boter, brood, broodkruim, bruine suiker, kervel, koriander, marjolein, neutrale olie, oregano, peterselie, rozemarijn, sjalot, taart, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans / Internationaal
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Salsa roja

Ingrediënten:
guajillo-pepers, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, peper, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Spaans / Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Rode enchiladasaus

Ingrediënten:
guajillo-pepers, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, peper, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Spaans / Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kikkererwtensoep met gnocchi van kikkererwten en ricotta

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, chilipoeder, citroen, citroensap, garam masala, geleisuiker speciaal, gemberwortel, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, mosterdzaad, neutrale olie, nootmuskaat, oregano, peper, ricotta, room, tahin, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten / vegetarisch
Haal meer recepten op...