Terug naar Mirjam Bakker-van Dam.

Recepten van Mirjam Bakker-van Dam

Overzicht van de recepten

Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Omelet met bloedworst

Ingrediënten:
bakbloedworst, boter, ei, peper, slagroom, verse bieslook en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Cannelloni met salie en ricotta in paprikasaus

Ingrediënten:
azijn, champignon, rode paprika uit pot, groentebouillon, knoflook, lasagne, olijfolie, oude kaas, peper, pijnboompitten, ricotta, tijm, tomatenblokjes uit blik, ui, salie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Indiase wortelsoep

Ingrediënten:
creamed coconut, groentebouillontablet, madras currypasta, olie, pappadums, roerbakgroenten, roerbak-tofu-finesse, ui, wortelen en zure room

Keuken:
Indiaas
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Albondigas

Ingrediënten:
droge witte wijn, ei, gezeefde tomaten, half-om-halfgehakt, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, rode peper, sjalot, verse peterselie, witbrood en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Witlofsoep

Ingrediënten:
boter, gevogeltefond, kippenbouillontabletten, kruimige aardappel, peper, slagroom, ui, verse peterselie, witlof en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Picknick / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Mossel-chorizospiesjes

Ingrediënten:
chorizo, groene olijven met piment, limoen, mayonaise, zure mosselen en verse peterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Hazenpeper

Ingrediënten:
boter, gevogeltefond, hazenbout, jenever, knoflook, laurierblad, mager spek, peper, sjalot, suiker, trappistenbier, ui, verse tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Stiltonflan met walnoten en port

Ingrediënten:
boter, dijonmosterd, ei, melk, rode port, stilton, walnoten, witbrood, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Brits
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Manchego tostada

Ingrediënten:
ciabatta, knoflook, manchego, olijfolie, verse bieslook en zongedroogde tomaten in olie

Keuken:
Spaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch / kaas
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Gegrilde radicchiosalade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, flageolets, sla, kappertjes, mascarpone, olijfolie, peper, pijnboompitten, radicchio, verse bieslook, zongedroogde tomaten in olie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Picknick / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Paddestoelen-notenpaté

Ingrediënten:
belegen kaas, cashewnoten, ei, knoflook, olijfolie, paddestoelen, peper, rode ui, verse peterselie, verse rozemarijn, wortel en zout

Soort:
vegetarisch / paté/terrine
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Forel met spek en uien

Ingrediënten:
boter, dragon, droge witte wijn, forel, gerookt ontbijtspek, rode ui en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Waterzooi van roodbaars

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, koksroom, laurierblad, peper, prei, roodbaarsfilet, sjalot, verse tijm, visfond, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Kalkoenplakjes met alfalfa-ricotta

Ingrediënten:
alfalfa, gerookte kalkoenfilet, grove zaanse mosterd, mayonaise, mierikswortel, ricotta, selderiezout, verse bieslook en vierkornbrot

Soort:
brood en broodgerecht / gevogelte
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Bij de koffie uit Belgie:

Suikertaart met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, crème fraîche, ei, poedersuiker, roomboterbladerdeeg, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Belgisch
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Gevulde aardappels

Ingrediënten:
groene olijven, knoflook, olijfolie, pecorino, peper, provençaalse kruiden, vastkokende aardappel, zeezout en zongedroogde tomaten in olie

Soort:
barbecue/grill / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Crème brûlée van knolselderij

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, eierdooier, groentebouillontablet, knolselderij, melk, peper, poedersuiker, verse selderij en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / vegetarisch / groente
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Tortillawraps met Cubaanse kikkererwten

Ingrediënten:
bakgember, bloemtortilla, bosui, djinten, gezeefde tomaten, hot peppersauce, kerriepoeder, kikkererwten, knoflookbieslook, olie, paprika, oregano en zout

Soort:
tortilla / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Rucolasoufflé

Ingrediënten:
belegen kaas, bloem, boter, ei, italiaanse kruiden, melk, peper, rucola en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Bij de koffie uit Belgie:

Luikse wafels

Ingrediënten:
boter, bruine kandijsuiker, ei, melk, olie, suiker, vanillesuiker, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Bijgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Aardappelgoulash

Ingrediënten:
boter, champignon, karwijzaad, krieltjes, laurierblad, paprika, peper, prei, tomatenblokjes uit blik, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Europees
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Bijgerecht uit Belgie:

Spruitjes met beurre noisette

Ingrediënten:
boter, peper, spruitjes, verse bieslook, verse dille, verse dragon, verse kervel, verse tijm, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Varkenshaas met jenever

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, jeneverbessen, nootmuskaat, peper, varkenshaas en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Amuse americain

Ingrediënten:
filet americain, kappertjes, kwartelei, verse peterselie en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Auberginekaviaar met walnoten en feta

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, feta, groene paprika, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, rode-wijnazijn, verse peterselie, walnoten en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Gestoomde zalmflensjes

Ingrediënten:
eierdooier, melk, mosterd, pannenkoekmix, peper, slagroom, verse dille, visbouillontablet, witte wijn, zalm en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Canapés met rookvlees

Ingrediënten:
crème fraîche, peper, runderrookvlees, verse bieslook, vloeibare honing, walnoten, wit casinobrood en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Lunch / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Guacamolesoep

Ingrediënten:
avocado, avocadodip, bosui, groentebouillontablet, knoflook, komkommer, olijfolie, paprika, verse bieslook en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Belgie:

Rijsttaart

Ingrediënten:
boter, croissantdeeg, custard, dessertrijst, eierdooier, eiwit, melk, peulvruchten, suiker en vanillestokje

Keuken:
Belgisch
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Krokante spinazie-fillorolletjes

Ingrediënten:
ei, eierdooier, fillobladerdeeg, milde olijfolie, parmezaanse kaas, peper, sesamzaad, spinazie en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Pangsit met garnalen en gehakt

Ingrediënten:
bosui, eiwit, fillobladerdeeg, frituurolie, garnalen, ketjap manis, knoflook, rundergehakt, sambalsaus hot en verse selderij

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Thaise loempiaatjes

Ingrediënten:
chinese-soepgroente, fillobladerdeeg, gemberwortel, kip, olie, rode peper en thaise vissaus

Soort:
gevogelte / frituur
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Lunch / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Erwtensoep

Ingrediënten:
groentebouillontablet, knoflookcroutons, knolselderij, prei, rookkaas, spliterwten, verse selderij en winterwortel

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / picknick / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Clafoutis met venkel en tomaat

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloem, boter, cherrytomaten, ei, groene olijven, melk, oregano, peper, venkelknol, voorgeweekte stokvis en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / voorgerecht uit Belgie:

aardappelsoep met gerookte forel

Ingrediënten:
crème fraîche, gerookte forel, groentebouillontablet, knoflookbieslook, kruimige aardappel, leffe blond, peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Pizzatoast

Ingrediënten:
artisjokharten, parmezaanse kaas, rode pesto, tomato frito, wit casinobrood en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Italiaans
Soort:
barbecue/grill / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Spareribs uit Singapore

Ingrediënten:
chinese kruiden, gedroogde chilipeper, gemberwortel, knoflook, sesamzaad, sojasaus, spareribs en vloeibare honing

Keuken:
Aziatisch / Chinees
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pekel en marinades
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Haringtartaartje

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, haring, komkommer, peper, roggebroodrondjes, sjalot, verse bieslook en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Pastramitoast

Ingrediënten:
karwijzaad, old amsterdam, pastrami, schwarzbrot, thousand islands dressing en wijnzuurkool

Soort:
vlees / barbecue/grill / brood en broodgerecht
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Piroshki met gerookte zalm

Ingrediënten:
bladerdeeg, ei, eierdooier, gerookte zalm, sjalot en verse dille

Keuken:
Russisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Tomaten-kruidenbeignets

Ingrediënten:
crème fraîche, dyonnaise, ei, frituurolie, parmezaanse kaas, peper, provençaalse kruiden, sjalot, trostomaat, venkel, zelfrijzend bakmeel, zongedroogde tomaat en zout

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Chakchouka

Ingrediënten:
courgette, djinten, ei, groene paprika, knoflook, munt, olijfolie, peper, rode ui, sambal oelek, trostomaten en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch / groente
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Picknick / diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Hummus

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, griekse yoghurt, kikkererwten, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peper, sesamzaad, suiker, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Tournedos met béarnaisesaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge witte wijn, eierdooier, natuurazijn, peper, sjalot, tournedos, verse dragon, verse kervel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Potjesvlees

Ingrediënten:
bladgelatine, droge witte wijn, kalfspoulet, kippenbout, konijnenbout, kruidnagel, laurierblad, olie, peper, ui, verse tijm, winterwortel, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / vlees / schuim/mousse/gelei
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Belgie:

Frieten met tartarensaus

Ingrediënten:
aardappel, ei, frituurolie, mayonaise, verse bieslook, zout en zure augurken

Keuken:
Belgisch
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Paling in het groen

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, eierdooier, limoen, paling, peper, postelein, sjalot, spinazie, verse bieslook, verse dille, verse dragon, verse kervel, verse peterselie, verse selderij, zout en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Gemarineerde zalmfritters

Ingrediënten:
bloem, djinten, ei, hot peppersauce, knoflook, olie, paprikapoeder, polenta, sherryazijn, oregano, zalmfilet en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Drumsticks met ansjovis

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, drumsticks, peper, rode pesto en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Shii-take taartjes

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, bosui, boter, cayennepeper, ei, medium dry sherry, shii-take, sojasaus en verse roomkaas met kruiden

Keuken:
Europees
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Minestrone maaltijdsoep

Ingrediënten:
ciabatta, knoflook, kruidenbouillontablet, minimaiskolf, parmezaanse kaas, penne rigate, rode pesto, spinazie, tivall groenteballetjes en witte bonen uit blik

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Picknick / diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Crostini met vistapenade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, baguette, cayennepeper, groene olijven met knoflook, knoflook, olijfolie, provençaalse kruiden, sjalot, tomatenpuree en tonijn in olie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Paddestoelencrostini

Ingrediënten:
citroensap, grieks landbrood, groene pesto, olijfolie, paddestoelen, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Aubergine-pastasalade

Ingrediënten:
aubergine, azijn, cherrytomaten, gerookte amandelen, harde hollandse geitenkaas, kappertjes, knoflook, olijfolie, penne rigate, peper, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Vlaamse visserssalade met haring

Ingrediënten:
bonenkruid, boterbonen, citroen, franse mosterd, mayonaise, peper, rode biet, sjalot, vastkokende aardappel, verse peterselie, zoetzure augurk, zout en zoute haring

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Bijgerecht uit Belgie:

Gepofte aardappels met kwark

Ingrediënten:
ardenner ham, halfvolle kwark, kruimige aardappel, verse bieslook, verse bladselderij, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Cajun gumbo

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bosui, boter, cajunkruiden, hot peppersauce, kruidenbouillontablet, rode paprika, sugarsnaps, tivall chicken, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Cajun
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Wontondriekhoekjes

Ingrediënten:
fillobladerdeeg, half-om-halfgehakt, knoflook, olie, sesamolie, sesamzaad, sherry, sojasaus, spinazie, suiker en tabasco

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Belgie:

Met paté gevulde uien

Ingrediënten:
ardenner paté, salie en ui

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner / buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Mosselen met pijnboompittensaus

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, mosselen, olijfolie, pijnboompitten, suiker, verse dille, verse peterselie, witte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Tahoe in bierdeeg

Ingrediënten:
bier, bloem, crème fraîche, dille, droge witte wijn, frituurolie, grove mosterd, ketjap manis, peper, prei, tahoe, vloeibare honing en zout

Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Pesto-ricottataart

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, groene pesto, melbatoast, milde olijfolie, ricotta, verse basilicum, zonnebloempitten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Amerikaanse tortillapuntjes

Ingrediënten:
achterham, bruine basterdsuiker, dijonmosterd, frituurolie, knoflookbieslook, kruidnagelpoeder, tortilla, roomkaas en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
tortilla / vlees / frituur
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Bijgerecht uit Belgie:

Amandelkroketjes

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, ei, eierdooier, kruimige aardappel, nootmuskaat, olie, paneermeel, peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Asperges met foelie

Ingrediënten:
boter, ei, foelie, nootmuskaat, suiker, verse peterselie, witte asperge, zout en zwarte peper

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Mosselen met mosterdsaus

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, droge witte wijn, grove mosterd, laurierblad, mayonaise, mosselen, suiker, ui, verse peterselie, peper, winterwortel, zout en zure room

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Pasteitjes met gebakken slakjes

Ingrediënten:
ardenner ham, bladerdeegpasteitjes, boter, crème fraîche, droge witte wijn, knoflook, peper, sjalot, slakken, tijm, verse peterselie en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / nagerecht uit Belgie:

Vlaamse pannenkoekjes met ijs

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, pure chocolade, sinaasappellikeur, vanilleijs, vanillesuiker en verse munt

Keuken:
Belgisch
Soort:
pannenkoeken en flensjes / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Kletskop van kaas met mediterrane groenten

Ingrediënten:
balsamicoazijn, belegen kaas, cherrytomaten, courgette, frisee, olijfolie, rode pesto, verse basilicum en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente / kaas
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / lunch / buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Tahoekroketjes

Ingrediënten:
bloem, ei, jong belegen kaas, ketjap manis, knoflook, peper, sambal oelek, tahoe, ui, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Gestoofd konijn met stroop

Ingrediënten:
bloem, boter, gerookt spek, kaneelpoeder, konijnenbout, peper, appel-perenstroop, rode wijn, sjalot, tijm, wildfond en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Piroschki met kruidenricotta

Ingrediënten:
bladerdeeg, ei, peper, ricotta, verse kervel, verse peterselie, zout en zure room

Keuken:
Russisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Haringbonbons

Ingrediënten:
granny smith, olijfolie, peper, rode biet, roggebrood, verse bieslook, zout en zoute haring

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Bengaalse bloemkoolcurry

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloemkool, cashewnoten, gemberwortel, griekse yoghurt, knoflook, koekkruiden, koenjit, milde currypasta, olie, vastkokende aardappel en verse koriander

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vegetarisch / groente
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Belgie:

Garnalenkroketjes met gruyère

Ingrediënten:
bloem, boter, eierdooier, eiwit, frituurvet, gruyère, hollandse garnalen, melk, paneermeel, peper, visbouillontablet en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Vlaamse stoofkarbonades

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, grove mosterd, laurierblad, peper, rode wijnazijn, rundvlees, ui, verse tijm, volkorenbrood, westmalle trappist dubbel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Warme linzensalade met tomatenroom en tapenadetoast

Ingrediënten:
cream sherry, hazelnoten, kappertjes, knoflookbieslook, linzen uit pot, olijfolie, rode wijnazijn, sjalot, stokbrood, veldsla, versgemalen zwarte peper, zachte geitenkaas, zongedroogde tomaten op olie, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Canapés met gerookte kip

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cayennepeper, gerookte kipfilet, knoflookbieslook, stokbrood, trostomaat en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood en broodgerecht
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Spaanse kipkroketjes met rauwe ham

Ingrediënten:
belegen kaas, bloem, boter, citroensap, ei, frituurolie, kipfilet, knoflook, paneermeel, paprikapoeder, rauwe ham, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Lauwwarme salade Niçoise

Ingrediënten:
artisjokharten uit blik, azijn, bosui, cherrytomaten, feta op olie, haricots verts, italiaanse kruiden, krieltjes, kwartelei, little gem, mosterd, olie, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Sushi met garnalen

Ingrediënten:
bosui, cocktailgarnalen, dijonmosterd, gemberwortel, sojasaus en sushirijst

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Kip in brandewijn

Ingrediënten:
boter, brandewijn, gedroogde pruimen, ham, kip, kippenbouillontablet, knoflook, koksroom, peper en prei

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Vleesbordje met boerenbruin

Ingrediënten:
ardenner boterhamworst, ardenner ham, boter, gegrild gehakt, grove mosterd en pain de boulogne

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Belgie:

Zoete kaastaart

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, hüttenkäse, roomkaas, volle kwark, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / nagerecht uit Belgie:

Broodpuddinkjes

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, ei, jenever, kandijkoek, kaneel, melk, muesli-notenbrood, rozijnen, sinaasappelmarmelade en suiker

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding