Braziliaans

Zoek naar Braziliaans in uw eigen kookboeken

Braziliaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Braziliaanse stoofpot van varkensvlees en rijst

Ingrediënten:
citroensap, dikke room, droge witte wijn, groene paprika, jeneverbes, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, mager varkensvlees, maïsolie, parmezaanse kaas, rode spaanse peper, ui, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst en zout

Keuken:
Braziliaans / Zuid Amerikaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Coxinhas encantadas

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, bloem, boter, broodkruim, ei, extra vergine olijfolie, groentebouillon, knoflook, melk, parmezaanse kaas, pecorino, plantaardige olie, tijm en ui

Keuken:
Braziliaans / Italiaans
Soort:
hartige hapjes / beslag/deeg
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Ingrediënten:

Braziliaanse koffiekaramels

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, koffie brazil santos, pecannoten, slagroom en sterke koffie

Keuken:
Braziliaans
Soort:
snoep
Een recept uit Jamie Oliver - Super food voor familie en vrienden

Avondmaal uit Super food voor familie en vrienden:

Braziliaanse visschotel, paprika, peper, tomaat & paprikapoeder

Ingrediënten:
bruine rijst, citroen, gerookt paprikapoeder, heilbot, inktvis, kokosmelk light, koriander, limoen, madame jeanette-peper, olijfolie, paprika's, rode mul, rode ui, scotch-bonnet-pepers, sint-jakobsschelpen, tomaten, visfilet, yoghurt en zeevruchten

Keuken:
Braziliaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Paltas rellenas - Gevulde avocado met garnalen

Ingrediënten:
avocado, ei, garnaal, mayonaise en sla

Keuken:
Braziliaans
Soort:
groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Braziliaanse canja

Ingrediënten:
groene paprika, kippenbouillon, knoflook, langkorrelrijst, olie, peterselie, rode peper en tomaten

Keuken:
Braziliaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken bonen op z'n Braziliaans

Ingrediënten:
anastazibonen, appaloosabonen, banaan, chilipeper, gele bakbanaan, gemberwortel, kidneybonen, olijfolie, peper, pintobonen, tijm, tomaten, ui, zout, zwarte bonen en zwartoogbonen

Keuken:
Braziliaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Brazilliaanse bonen met rijst

Ingrediënten:
anastazibonen, appaloosabonen, banaan, chilipeper, gele bakbanaan, gemberwortel, groentebouillon, kidneybonen, langkorrelrijst, olijfolie, peper, pintobonen, tijm, tomaten, ui, zout, zwarte bonen en zwartoogbonen

Keuken:
Braziliaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Rokerig gebakken zwarte bonen

Ingrediënten:
anastazibonen, appaloosabonen, banaan, chilipeper, gele bakbanaan, gerookte tofu, gerookt-paprikapoeder, kidneybonen, knoflook, olijfolie, peper, pintobonen, tijm, tomaten, ui, zout, zwarte bonen en zwartoogbonen

Keuken:
Braziliaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Drinken / aperitief uit De smaak van Conclusion:

Caipirinna

Ingrediënten:
bruine suiker, cachaca, ijs (water) en limoen

Keuken:
Braziliaans
Soort:
cocktails
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Salsa

Ingrediënten:
groene chilipeper, knoflook, koriander, limoensap, olijfolie, rode chilipeper, rode ui, tomaat, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Braziliaans
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Dranken / fondue / drinken / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Braziliaanse koffie

Ingrediënten:
koffie, melk, room en suiker

Keuken:
Braziliaans
Soort:
vegetarisch / chocolade
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Couve a nibeirs - Boerenkool uit Minas Gerais

Ingrediënten:
boerenkool, knoflook, spekvet en zout

Keuken:
Braziliaans
Soort:
groente
Een recept uit  - 101 ballen

Snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Braziliaanse mini-beignets met garnalen

Ingrediënten:
eiwit, garnaal, groene chilipeper, plantaardige olie, rode chilipeper, salsa, ui, vissaus, zeezout en zwartoogbonen

Keuken:
Braziliaans
Soort:
beignets / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Anga

Ingrediënten:
boter, grof maismeel, knoflook, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, ui en zout

Keuken:
Braziliaans
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Recept uit A little bite of Beddington:

Pão de queijo - Braziliaanse kaaskoekjes

Ingrediënten:
belegen kaas, dipsaus van tomaten en yoghurt, ei, guacamole, parmezaanse kaas, roomboter, tapiocameel, volle melk en zout

Keuken:
Braziliaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Braziliaanse zwarte bonensoep

Ingrediënten:
chilipoeder, donkere rum, druivenpitolie, gemalen komijn, knoflook, koriander, limoensap, maïsolie, sherry, sinaasappelsap, sinaasappelzest, ui, yoghurt, zout, zure room, zwarte bonen en zwarte peper

Keuken:
Braziliaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Fejoada completa - Vlees en bonen

Ingrediënten:
farofa de mandioca, gedroogd rundvlees, gerookte ossentong, knoflook, linguica, peper, rode chilipeper, rundernekvlees, spekvet, tomaat, ui, varkensworstjes, zout en zwarte bonen

Keuken:
Braziliaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Farofa de mandioca - Geroosterd maniokmeel

Ingrediënten:
maniokmeel

Keuken:
Braziliaans
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Caipirinha

Ingrediënten:
ijsblokjes, lichte basterdsuiker, limoen, rietsuiker en witte rum

Keuken:
Braziliaans
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Paltas rellenas - Gevulde avocado met kip

Ingrediënten:
avocado, ei, kipvlees, mayonaise en sla

Keuken:
Braziliaans
Soort:
gevogelte / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gestoofd rundvlees met koffie - spezzatino al caffé

Ingrediënten:
bloem, droge witte wijn, groene paprika, knoflook, koffie, mager runderstoofvlees, olijfolie, peper, ui en zout

Keuken:
Braziliaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / rundvlees