vlees

Zoek naar vlees in uw eigen kookboeken

Vlees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Lunch / snack of tussendoortje uit Jamie's Italie:

Pizza met pittige salami, courgette, tomaat en mozzarella

Ingrediënten:
basilicum, courgette, mozzarella, salami en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pizza
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's Italie:

Gestoofd wild zwijn uit mercatello

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, gedroogde spaanse peper, jeneverbes, pancetta, parmezaanse kaas, passata, salie, schouder van hert, schouder van wild zwijn, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Krokant gebakken kalfszwezerik op spinazie met goma shio, aardappelgnocchi gevuld met kastanjes

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappelen, boter, ei, geklaarde boter, goma shio, kalfsfond, kalfszwezerik, kastanjes, spinazie, wit sesamzaad en witte wijn

Keuken:
Japans
Soort:
vlees
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Tournedos met béarnaisesaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge witte wijn, eierdooier, natuurazijn, peper, sjalot, tournedos, verse dragon, verse kervel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Pittige gefrituurde kip

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, cayennepeper, donkerbruine rietsuiker, druivenpitolie, ei, gerookt-paprikapoeder, hete saus, karnemelk, kip, kippendij, knoflook, komijn, koolzaadolie en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vlees
Een recept uit R. Schreven - Hip Holland

Diner / hoofdgerecht uit Hip Holland:

Spicy roergebakken boerenkool met worst

Ingrediënten:
aardappel, boerenkool, braadworst, gembersiroop, olijfolie, rode peper, spek en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Kalfsoesters met citroen

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, kalfsoesters en olijfolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / bij de koffie uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté kambing (Saté van lamsvlees)

Ingrediënten:
citroensap, gember, ketjap manis, ketoembar, knoflook, lamsbout, sambal oelek en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Indonesische saucijsjes (Gekruide gehaktrolletjes)

Ingrediënten:
half-om-halfgehakt, kruidnagel, nootmuskaat, peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Salade van runderschenkel gemarineerd in sojasaus, steranijs en chili met krokante groentesalade en sesam-rijstkoekjes

Ingrediënten:
bosui, daikonkers, komkommer, rijstazijn, rode chilipeper, runderschenkel, sesam-rijstkoekjes, sojasaus, steranijs, taugé, winterpeen en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Kofta b'siniyah

Ingrediënten:
boter, citroen, gemalen piment, kalfsgehakt, kaneel, knoflook, lamsgehakt, mild paprikapoeder, nootmuskaat, peterselie, pijnboompitten, rode chilipeper, rundergehakt, tahinpasta, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Pulled pork & zoete aardappel-hash

Ingrediënten:
ciderazijn, ei, extra vierge olijfolie, groene peper, honing, kervel, kwarteleitjes, lamsoor, lente-ui, olijfolie, pulled pork, rode peper, roodlof, rozemarijn, spinazie, ui, witlof, wortel, zoete aardappel en zonnebloemolie

Soort:
vlees
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten en toch gezond en slank

Recept uit Puur genieten en toch gezond en slank:

Meloen met parmaham en truffelolie

Ingrediënten:
meloen, noten en parmaham

Soort:
vlees
Een recept uit Laura Kieft - Het Laura’s bakery bakboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het Laura’s bakery bakboek:

Mini Flammkuchen

Ingrediënten:
bloem, gist, olijfolie, peper en zout, rode ui, zout, spekreepjes en water

Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Vleesbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsbotten, laurier, peterselie, prei, runderbotten, tomaat, witte ui, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Ossenhaasrolletjes gevuld met wortel, jonge gember en shiso met knapperige rijstkoekjes

Ingrediënten:
eidooier, groene shisokers, honing, jonge gemberwortel, olijfolie, rijst, rundercarpaccio, sesamolie, sojasaus, szechuanpeper en wortel

Keuken:
Japans
Soort:
vlees
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Gehaktballen

Ingrediënten:
braadboter, braadjus, brood, eierdooier, groene paprika, kalfsgehakt, melk, paprikapoeder, rode paprika en witte wijn

Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Rundergehaktballetjes met tuinbonen & citroen

Ingrediënten:
baharat, bosui, broodkruim, citroen, dille, ei, gemalen komijn, kappertjes, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, munt, olijfolie, peterselie, rundergehakt, tijm, tuinbonen, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruid gerecht met taugé en ham - sambal goreng taugé

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, gedroogde kokos, gekookte ham, goela djawa, klapper, knoflook, laos, sambal oelek, taugé, tomaat en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Beef Rib Steak

Ingrediënten:
dry aged rib-eye en reuzel

Soort:
vlees
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten en toch gezond en slank

Recept uit Puur genieten en toch gezond en slank:

Trostomaatjes met spek

Ingrediënten:
buikspek en tomaat

Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Corned beef goreng (Gekruide corned beef)

Ingrediënten:
corned beef, djinten, knoflook, nootmuskaat, prei, rode lomboks, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Diner / hoofdgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Gehakt met tomatensaus

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, ei, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, mager varkensgehakt, sambal oelek, suiker, tomatensap, ui, uienpoeder, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Bespaar met Jamie:

Gebraden varkensschouder

Ingrediënten:
appel, bessenjam, bloem, knolselderij, laurier, olijfolie, rode kool, rode ui, ui, varkensschouder, venkelzaad en wittewijnazijn

Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Doedoek daging (Gekruide runderlappen)

Ingrediënten:
citroensap, djinten, ketoembar, koenjit, runderlappen, santen, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Onglet Gascon - Gasconse longhaas

Ingrediënten:
boter, bruine kalfsbouillon, dijon-mosterd, longhaas, olie, peper, bladpeterselie, rundermerg, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees