24 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbleekselderijboterbruine suikercitroeneifijne kristalsuikergriekse yoghurtkaneelknoflookkomijnpoederkomijnzaadolieolijfolierode uisardinessuikeruiwaterzeezoutzonnebloemoliezout
zout en peperzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Sardientjes gevuld met koriander, knoflook en komijn

Ingrediënten:
bloem, citroensap, knoflook, komijnzaad, peper, sardines, verse koriander, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / basisrecept uit De dikke vegetariër:

Kruidig citruskruimellaagje

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine suiker, citroensap, citroenschil, citrusschil, grapefruitschil, koriander, limoenschil, pecannoot, sinaasappelschil, volkorenmeel, walnoten en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Koude kippensoep

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, crème fraîche, gerookte kalkoen, gerookte kip, kerrie, kippenbouillon, koriander, peper en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spuntino:

Auberginefrieten met venkelyoghurt

Ingrediënten:
aubergine, bloem, citroensap, eieren, griekse yoghurt, grof zeezout, korianderzaad, mayonaise, panko, peper, sesamzaad, venkelzaad, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Sardinetosti's

Ingrediënten:
azijn, bloem, citroensap, knoflook, komijnpoeder, koriander, olie, olijfolie, paprikapoeder, peper, sambal, sardientjes en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Gevulde sardientjes

Ingrediënten:
aardappel, ansjovisfilet, bleekselderij, bloem, citroensap, kabeljauwkuit, kappertjes, knoflook, koriander, kurkuma, olijfolie, peterselie, plantaardige frituurolie, pruimtomaat, sardines, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Zoete-aardappelkoekjes

Ingrediënten:
bloem, bosui, boter, citroensap, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, koriander, olijfolie, rode chilipeper, sojasaus, zoete aardappel, zout, zure room en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Picknick / diner / lunch / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Hartige taart met groene asperges en morieljes

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, eidooier, eiwit, gemalen koriander, groene asperge, morieljes, mosterd, peper, volkorenmeel, volle kwark, witte champignons en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Gefrituurde sardineballetjes

Ingrediënten:
bloem, citroensap, fijne kristalsuiker, knoflook, komijnzaad, olijfolie, sardines, tomaat, verse koriander, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Bijgerecht uit Heerlijke gerechten om te delen:

Zoete-aardappelkoekjes

Ingrediënten:
bloem, bosui, boter, citroensap, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, koriander, olijfolie, rode chilipeper, sojasaus, zoete aardappel, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Saus bij Libanese gehaktballetjes

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, citroensap, granaatappelsiroop, korianderpoeder, olijfolie, pimentpoeder, ui, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Adobo met garnalen - adobo I

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ebi, gedroogde garnalen, knoflook, kruidenazijn, laurierblad, limoensap, noorse garnalen, peper, verse garnalen, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kikkererwtensoep met gnocchi van kikkererwten en ricotta

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, chilipoeder, citroen, citroensap, garam masala, geleisuiker speciaal, gemberwortel, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, mosterdzaad, neutrale olie, nootmuskaat, oregano, peper, ricotta, room, tahin, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Gebakken lever met gehakte salade en yoghurt-komijnsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, groene paprika, kalfslever, kerstomaat, knoflookteen, komijnzaad, komkommer, olijfolie, rode paprika, rode ui, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Turks
Soort:
vlees
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Harira

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, chana dhal, citroen, citroensap, fijn griesmeel, gemberpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, koenjit, lamsnek, lamsschenkel, nootmuskaat, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, verse koriander, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon

Recept van Mijn Recepten:

Panada (vispasteitje) - Mijn Recepten

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroensap, djinten, ei, kokosnootvruchtvlees, gist, ketoembar, knoflook, melk, peper, spaanse peper, suiker, tonijn, ui, vleesbouillon, zalm, zonnebloemolie en zout

Recept van Mijn Recepten:

Panada (vispasteitje)

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroensap, djinten, ei, kokosnootvruchtvlees, gist, ketoembar, knoflook, melk, peper, spaanse peper, suiker, tonijn, ui, vleesbouillon, zalm, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Kuping Gaja

Ingrediënten:
asem, bloem, bosui, bosuitjes, bouillon, cacao, citroensap, djinten, eieren, fruit, gehakt, gula djawa, juruk purut, kaneel, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, koekjes, water, lombok, olie, peper, pinda’s, prei, prei, runderbouillon, runderlever, selderij, soepvlees, suiker, tarwebloem, taugé, knoflook, trassi, ui, vanillestokje, vanillesuiker, vlees, water, witte kool, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

5 gezondheidsvoordelen van lupinebonen

Ingrediënten:
bloemen, boon, brood, hamburgers, cayennepeper, citroensap, eiwitten, sinaasappelsap, gluten, harissa, kerriepoeder, knoflook, komijnpoeder, komkommer, kruiden, lupinebonen, meel, munt, olie, olijfolie, peterselie, puntpaprika, specerijen, peterselie, vleesvervanger, worstjes, wortel, wortels, yoghurt en 
zout en peper