17 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: 00-bloemansjovisarbequina olijfoliebladpeterseliebleekselderijbloemkoolbroodcitroeneieidooiergele paprikagroentebouillonknoflookkomkommerparmezaanse kaaspeperrode paprikauiwaterwitte truffelwitte wijnwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:

Gebackene Sardellen / Gebakken ansjovis

Ingrediënten:
ansjovis, boter, chilipeper, ciabatta, citroensap, eiwit, gevogeltebouillon, groentebouillon, kikkererwten, knoflook, komijn, olijfolie, oud broodkruim, peper, peterselie, piment d'espelette, rucola, sjalot, worcestershiresaus, zout en zwarte olijven

Soort:
vis
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht uit De zilveren lepel pasta:

Spaghettini met drie smaken

Ingrediënten:
ansjovis, bladpeterselie, boter, eidooier, kappertjes, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas en spaghettini

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht uit De zilveren lepel pasta:

Visravioli

Ingrediënten:
00-bloem, ansjovis, bladpeterselie, bloem, boter, brood, ei, olijfolie, sardienen, ui, vis en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Bagna cauda

Ingrediënten:
ansjovis op zout, boter, knoflook, olijfolie en witte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / warme sauzen / vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Provence:

Gegratineerde bleekselderij - feuilles de céleris à la ménagère

Ingrediënten:
ansjovis op zout, bleekselderij, boter, eierdooier, gruyère, melk, nootmuskaat, olijfolie, oud brood, parmezaanse kaas, peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente / vis
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Rigatoni met doperwten

Ingrediënten:
ansjovis, boter, doperwten, gedroogde paddenstoelen, olijfolie, rigatoni, tomaat uit blik en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Bucatini met oijven

Ingrediënten:
ansjovis, bladpeterselie, boter, bucatini, groene olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, tomaat uit blik en zwarte-olijvenpasta

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Griekse pasta met zeeuwse mosselen nicoise

Ingrediënten:
ansjovis, arbequina olijfolie, boter, cabernet sauvignon-azijn, citroen, ei, griekse pasta, groene olijf, haricots verts, knoflook, rode ui, taggiasche olijf, tijm, tomaat, verveine, witte wijn en zeeuwse mosselen

Soort:
salade / pasta/noodles / aardappelgerecht
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Sint-jakobsschelpen met venkel en ansjovisolie

Ingrediënten:
ansjovis, boter, citroenrasp, extra vierge-olijfolie, knoflook, manzanilla, olijfolie, sint-jakobsschelp, venkelknol, venkelloof en venkelzaad

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Geroosterd brood met gevogeltelever - crostini

Ingrediënten:
ansjovis, boter, droge marsala, gevogeltelevers, kappertjes, olijfolie, peper, toscaans witbrood, ui en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / gevogelte
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Schuimige Groentesoep Met Citroenpangrattato

Ingrediënten:
ansjovis, asperge, bloemkool, boter, citroen, eidooier, groentebouillon, groenten, kervel, knoflook, knolselderij, kippenbouillon, bakolie, olijfolie, pastinaak, peultjes, slagroom, spinazie, tuinbonen, tuinerwten, uien, verse dille, witbrood, wortel en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Paddenstoelensoufflé - soufflé di funghi

Ingrediënten:
ansjovis op zout, bechamelsaus, boter, eekhoorntjesbrood, ei, fontina, knoflook, olijfolie, paddenstoelen, paneermeel, peper, porcini, ui, verse bladpeterselie, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Provence:

Rauwkost met warme ansjovissaus - bagna cauda

Ingrediënten:
ansjovis op zout, babyartisjok, bleekselderij, bloemkool, boter, brood, grof zout, jonge sjalot, knoflook, komkommer, lente-ui, olijfolie, paprika, radijs, romeinse bindsla, venkelknol, waspeen en witlof

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
groente / vis
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / voorgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Bagna cauda

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, bloemkool, boter, broccoli, champignons, gele paprika, knoflook, komkommer, olijfolie, rode paprika, schorseneren, venkelknol, witte truffel en wortel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht / italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Eieren in een nest - uova nel nido

Ingrediënten:
ansjovis op zout, artisjokbodem, boter, ei, olijfolie, peper, pijnboompitten, tomatenketchup, verse bladpeterselie, water, worcestersaus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit De Zilveren Lepel:

Paprikatortino - tortino di peperoni

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis op zout, boter, ei, gele paprika, groene paprika, majoraan, olijfolie, rode paprika, ui, verse basilicum, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis