30 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbleekselderijboterbouillonbruin van juscayennepeperchampignonfoeliekalfsgehaktknoflooklaurierbladmager rookspeknootmuskaatolijfoliepeperrode wijntijmtomaatuiwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Paddestoelenragout

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, boter, cayennepeper, droge rode wijn, groentebouillon, knoflook, laurier, marsala, olijfolie, paddestoelen, rode ui, tijm, wilde paddestoelen en witte ui

Soort:
vegetarisch
Een recept uit J.M. Bellver - Wereldkeuken Italie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Wereldkeuken Italie:

Ossobuco

Ingrediënten:
bloem, citroenschil, groentebouillon, laurier, olijfolie, ossobuco, peper, peterselie, rozemarijn, selder, tomaat, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / hoofdgerecht uit Wild:

Hachee van wild varken

Ingrediënten:
bloem, boter, groentebouillon, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, rode wijn, tijm, ui, wildbouillon, wild zwijnsvlees en zout

Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / basisrecept uit De dikke vegetariër:

Tofoe-escabeche

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, groentebouillon, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, peterselie, rode wijn, rodewijnazijn, stevige tofu, tijm en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / inmaak / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / lunch / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

De echte Hollandse tomatensoep

Ingrediënten:
bloem, boter, foelie, groentebouillon, half-om-halfgehakt, laurierblad, margarine, melk, peperkorrels, peterselie, slagroom, soeptomaten, tijm, ui, vermicelli, witbrood, wortel en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Witte zalmfilets in romige saus

Ingrediënten:
aardappelpuree, bier, bloem, boter, groentebouillon, kruidnagel, laurierblad, mosselen, peper, prei, room, ui, verse peterselie, verse selderij, verse tijm, wortel, zalmfilet en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Kroket

Ingrediënten:
blaadjes gelatine, bloem, bouillon, dijonmosterd, eieren, boter, kalfsvlees, kruidnagels, laurierblaadje, nootmuskaat, panko, peperkorrels, peterselie, roomboter en sjalotje

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Boeuf bourguignon

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, champignon, knoflook, laurier, ontbijtspek, peper, peterselie, rode wijn, sucadelap, tijm, ui en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Boeuf bourguignon (2de manier)

Ingrediënten:
bloem, bouillon, champignons, doorregen spek, laurier, olijfolie, peper, peterselie, rode wijn, runderstoofvlees, suiker, tijm, vetstof, zilveruitjes en zout

Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis bij Jamie:

Wildragù met pappardelle

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, bouillon, extra vierge olijfolie, haas, hertenbout, knolraap, konijn, laurier, olijfolie, pappardelle, parmezaanse kaas, rode ui, rozemarijn, sinaasappel, tijm, witte wijn, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
wild
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Bijgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Zure aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, bloem, bouillon, citroenrasp, doorregen spek, kappertjes, laurierblad, marjolein, tijm, ui, verse peterselie, wijnazijn, zout, zure augurken en zwarte peper

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Niertjes in rode wijn

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, braadboter, champignon, laurierblad, margarine, peterselie, peterseliestelen, rode wijn, tijm, tomatenpuree, ui en varkensnieren

Soort:
vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Rundvlees

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, champignon, knoflook, laurierblad, magere runderlappen, mager rookspek, margarine, peterselie, peterseliestelen, rode wijn, tijm en ui

Soort:
vlees
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

duiven gemarineerd in rode wijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bouillon, duif, gemalen zwarte peper, kastanjechampignons, knoflook, laurierblad, olijfolie, pimentkorrels, rode wijn, rodewijnazijn, ui, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit J.C. Heidenreich, F.M. Stoll en W.H. de Groot - Het nieuwe Haagse kookboek

Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:

Bruine ragoûtsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, bruin van jus, champignons, foelie, gekruide bouillon, kalfsgehakt, laurierblad, mager rookspek, peperkorrels, peterselie, tijm, tomaat, ui en wortel

Een recept uit J.C. Heidenreich, F.M. Stoll en W.H. de Groot - Het nieuwe Haagse kookboek

Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:

Bruine ragoûtsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, champignon, foelie, kalfsgehakt, laurierblad, madera, mager rookspek, peperkorrel, peterselie, spaanse peper, tijm, tomaat, ui en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit J.C. Heidenreich, F.M. Stoll en W.H. de Groot - Het nieuwe Haagse kookboek

Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:

Rode wijnsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, bruin van jus, champignons, foelie, gekruide bouillon, kalfsgehakt, laurierblad, mager rookspek, peperkorrels, peterselie, rode wijn, tijm, tomaat, ui en wortel

Een recept uit J.C. Heidenreich, F.M. Stoll en W.H. de Groot - Het nieuwe Haagse kookboek

Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:

Poivradesaus

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, bruin van jus, champignons, foelie, gekruide bouillon, kalfsgehakt, laurierblad, mager rookspek, peperkorrels, peterselie, tijm, tomaat, ui en wortel

Een recept uit J.C. Heidenreich, F.M. Stoll en W.H. de Groot - Het nieuwe Haagse kookboek

Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:

Pikante saus

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, bruin van jus, champignons, foelie, kalfsgehakt, laurierblad, madera, mager rookspek, peperkorrels, peterselie, spaanse peper, tijm, tomaat, ui en wortel

Een recept uit J.C. Heidenreich, F.M. Stoll en W.H. de Groot - Het nieuwe Haagse kookboek

Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:

Maderasaus

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, bruin van jus, champignons, foelie, gekruide bouillon, kalfsgehakt, laurierblad, madera, mager rookspek, peperkorrels, peterselie, tijm, tomaat, ui en wortel

Haal meer recepten op...