110 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebotercitroeneigemalen kaneelgemalen komijnkaneelstokjeknoflookkorianderkruidenlamsgehaktmuntnootmuskaatolijfoliepeperpijnboompittenpimentspecerijensuikeruiwaterzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Lamsmoussaka met kaneel

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, kaassaus, kaneel, knoflook, lamsgehakt, olie, peterselie, tomatenpuree, tomatensaus, ui en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Tajine met lamsvlees en abrikozen

Ingrediënten:
boter, foelie, gedroogde abrikoos, gemalen kaneel, gemberpoeder, lamsschouder, nootmuskaat, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine / feestdagen
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Gestoofd lamsvlees met kweeperen

Ingrediënten:
bladpeterselie, gemalen piment, granaatappelsiroop, kaneel, kruidnagel, kweeperen, lamsschouderkarbonade, milde turkse rode chilipeperpasta, olijfolie, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsschenkel met sinaasappel en kaneel

Ingrediënten:
bloem, kaneelpoeder, knoflook, lamsschenkel, laurier, oregano, peterselie, pijpkaneel, rode wijn, saffloerolie, sinaasappelsap, sinaasappelschil, ui, wortel, zilveruitjes, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Lamsvlees met walnootvulling - kilis kuslari

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen piment, kippenbouillon, knoflook, lamsbouillon, lamsbout, lamsgehakt, laurierblad, tomaat, tomatenpuree, ui, verse peterselie, walnoten en zout

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Tajine met lamsvlees en gekonfijte sinaasappel

Ingrediënten:
gemberpoeder, handsinaasappel, kaneel, knoflook, lamsschouder, milde olijfolie, peper, rode ui, saffraandraadjes, sesamzaad, suiker, verse peterselie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Hummus kawarma (lamsvlees) met citroensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, chilipeper, citroen, gemalen piment, hummus, kaneel, knoflook, lamshalsfilet, munt, nootmuskaat, olijfolie, oregano, pijnboompitten, witte peper, wittewijnazijn, za'atar, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gebraden lamsvlees - lamsvleeskebabs - lamskoteletten - mechoui

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, knoflook, lamsbout, lamskotelet, marinade, olijfolie, paprikapoeder, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / lamsvlees / marinade
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Turkse ravioli met pittig lamsvlees en yoghurt - manti

Ingrediënten:
boter, chilipepervlokken, ei, gemalen komijn, griekse yoghurt, harde tarwebloem, kaneel, kippenbouillon, knoflook, rode puntpaprika, lamsgehakt, munt, oregano, paprikapoeder, piment, ui, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Dagje Geen Vlees: Marokkaans pompoenstoofpotje met paprika en bonen

Ingrediënten:
tomaat in blik, bloemkool, bonen, cayennepeper, couscous, ei, fruit, groente, kaneel, kidneybonen, komijn, koriander, kruiden, kruidenmix, kwark, magere kwark, maggi, mede, olie, olijfolie, paprika, peterselie, pompoen, rode ui, rozijnen, specerijen, koriander, tomaten, tomatenblokjes, ui, verse koriander, vlees, wintergroente, wortel, zaden, zout en zwarte bonen

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Içli köfte

Ingrediënten:
bladpeterselie, fijne bulgur, ijsblokjes, kaneel, lamsbout, lamsschouder, mager lamsvlees, mild paprikapoeder, olijfolie, pijnboompitten, piment, pistachenoten, plantaardige olie, platbrood, rode ui, scherp paprikapoeder, specerijenmix voor lamsvlees en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Lamspootjes met linzen variatie

Ingrediënten:
bouillonpoeder, gember, kaneel, knoflook, lamspoot, lamsschenkel, lamsschouder, olijfolie, peterselie, rode linzen, rozemarijn, sinaasappelschil, sojasaus en ui

Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Gushe barreh - Raviolisoep

Ingrediënten:
azijn, bloem, kaneel, mager lamsvlees, mager rundvlees, munt, peper, peterselie, ui, water, yoghurt en zout

Keuken:
Iraans
Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles / rundvlees / lamsvlees
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Herbed Lamb Pilaf - Pilaf met gekruid lam

Ingrediënten:
allspice, citroensap, dille, gladde peterselie, kaneel, komijn, kortkorrelrijst, kruidnagel, lamsvlees, lente-ui, munt, olijfolie, plantaardige olie, rode appel, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees / rijst, granen en peulvruchten
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Lamsgehaktballen met feta

Ingrediënten:
feta, gemalen kaneel, granaatappelmelasse, knoflook, lamsgehakt, peterselie, tijm en witbrood

Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Turkse gegrilde gehaktballetjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, doorregen rundgehakt, kaneel, lamsgehakt, peper, ui en zout

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
barbecue/grill
Haal meer recepten op...