71 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnboterbouillongembergroentehoningkaneelstokjeknoflookkruidenolieolijfoliepastapeperrijstspecerijensuikeruivetvleeswortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Tika Masala Marinade

Ingrediënten:
annattozaad, kashmiri-chilipoeder, groene thaise chilipeper, gember, gemalen kaneel, knoflook, gemalen komijn, korianderpoeder, kruidnagelpoeder, laurier, olie, saffraan, sjalot, water en griekse yoghurt

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Matar Pilav

Ingrediënten:
basmatirijst, doperwten, gemberwortel, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, kruidnagel, laurier, rijstolie, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Brine for Beef Cheek Pastrami

Ingrediënten:
chilivlokken, insta cure® 1, kaneelstokje, korianderzaad, kruidnagel, laurier, mosterdpoeder, roze peperkorrels, peperkorrels, zwart, bruine suiker, venkelzaad, water en zout

Soort:
pekel en marinades
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Zoete bietjespickle

Ingrediënten:
gedroogde rode peper, kaneelstokje, kruidnagel, laurierblad, lichtbruine suiker, rode biet, rode wijnazijn, water, zout en peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Gepökelte Rinderbrust - Gepekelde runderborst

Ingrediënten:
brisket, bruine poedersuiker, chilivlokken, fijn zeezout, gemberpoeder, honing, kaneelstokjes, knoflook, korianderkorrels, kruidnagels, laurier, nitrietpekelzout, pimentkorrels, runderborst, steranijs, water, witte peperkorrels en zwarte peperkorrels

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / rundvlees
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / nagerecht uit Moro Londen:

Gepocheerde perziken met cava granizado

Ingrediënten:
cava, citroenschil, kaneelstokje, kruidnagel, laurierblad, perziken, sinaasappelschil, suiker en water

Keuken:
Spaans
Soort:
fruit / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Mosterdfuit

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, kaneel, komkommer, kruidnagel, laurier, mosterd, sambal oelek, suiker, water, wortel en zilverui

Keuken:
Hollands
Soort:
inmaak / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Garnalenpilaf

Ingrediënten:
garam masala, gember, kardemomzaden, kleine gepelde garnalen, komijnzaad, koriander, kruidnagel, kurkuma, langkorrelrijst, laurier, margarine, pijpkaneel, tomaten, ui, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
rijst / schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Couscous met vis

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, couscous, kaneel, knoflook, kruidnagelpoeder, kruidnagels, laurier, muskaatnoot, olijfolie, paprika, peper, peterselie, raapjes, saffraan, tomaten, uien, visafval, visfilet, water en zout

Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / couscous / vis
Een recept uit  - Allerkerst

Bijgerecht uit Allerkerst:

Kruidige rode kool

Ingrediënten:
appel, balsamicoazijn, kaneel, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, olijfolie, rode kool, rode wijn, suiker, ui, water en zout

Soort:
vegetarisch / groente / feestdagen
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Champignon Pilav

Ingrediënten:
amandelschaafsel, groene kardemompeulen, kaneelstokjes, kruidnagels, laurierblaadjes, plantaardige olie, rijst, saffraan, knoflook, zout, ui, water en witte champignons

Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Indiase rijst met linzen

Ingrediënten:
gemalen kardemom, gember, groene spaanse peper, knoflook, kruidnagelpoeder, langkorrelrijst, laurier, margarine, peper, pijpkaneel, rode linzen, rode spaanse peper, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / rijst
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Hazenrug met peertjes

Ingrediënten:
boter, bruine kandijsuiker, citroen, cognac, gedroogde jeneverbessen, gestoofde appel, hazenbotjes, hazenrug, kaneel, kipkroketjes, knolselderijpuree, kruidnagel, laurier, mosterd, parures van haas, rode bessengelei, rode wijn, room, selderij, sjalot, stoofpeertjes, tijm, ui, vanillestokje, water, witlof en wortel

Keuken:
Belgisch
Soort:
wild
Een recept uit Es

Recept van Es' Factory:

Kruidige pastasaus uit Cincinnati

Ingrediënten:
tomaat in blik, bouillonblokje, cacaopoeder, cayennepeper, gehakt, gemalen komijn, gemalen kruidnagel, gemalen piment, kaas, kaneel, laurierbladeren, olie, peper en zout, peterselie, spaghetti, tomaten, uien en water

Een recept uit Es

Recept van Es' Factory:

Recept spaghettisaus uit Cincinnati

Ingrediënten:
tomaat in blik, bouillonblokje, cacaopoeder, cayennepeper, gehakt, gemalen komijn, gemalen kruidnagel, gemalen piment, kaas, kaneel, laurierbladeren, olie, peper en zout, peterselie, spaghetti, tomaten, uien en water

Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Hertengoulash met rommelkruid

Ingrediënten:
aardappel, azijn, bloem, boter, bouquet garni, goudrenet, hertenvlees, kaneelstokje, knolselderij, kruidnagel, laurier, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, rode kool, rode wijn, rommelkruid, suiker, ui, water, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro Londen:

Morteruelo de Cuenca - warme haas-patrijspaté

Ingrediënten:
brood, broodkruim, citroensap, crackers, extra vergine olijfolie, gerookt spek, haas, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, oregano, pancetta, patrijs, peper, pijnpitten, ui, verse tijm, vet spek, water, waterkers, wild konijn, zoete sherry, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
wild en gevogelte / paté/terrine
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Mulligatawny

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouillon, citroen, gember, curry, bloem, boter, gehakt, groentebouillon, kaneelstokje, kokosroom, komijnpoeder, korianderpoeder, kruidnagels, kurkuma, laurierblaadjes, munt, pasta, pomodori tomaten, prei, rode ui, specerijen, bleekselderij, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper, water, wortel, wortels, zout en zwarte peper

Haal meer recepten op...