40 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: amandelappelbakpoederbloemboterbruine suikercitroenschileifilodeeghoningkaneelstokjekruidnagelnootmuskaatnotenoranjebloesemwaterpistachesplantaardige olierozenwaterslagroomwaterwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Baklava met walnoten

Ingrediënten:
boter, citroensap, fijne tafelsuiker, filodeeg, kaneel, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker, walnoten, water en zonnebloemolie

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Annemiek Verweij

Recept van KeukenLiefde:

Appelcake met walnoten

Ingrediënten:
appel, bakpoeder, eieren, elstar, bloem, gehakt, honing, roomboter, citroensap, kaneel, vanille-extract, walnoten, witte basterdsuiker en zout

Een recept uit Annemiek Verweij

Recept van KeukenLiefde:

Appelcake met walnoten

Ingrediënten:
appel, bakpoeder, eieren, elstar, bloem, gehakt, honing, roomboter, citroensap, kaneel, vanille-extract, walnoten, witte basterdsuiker en zout

Een recept uit Modeste Herwig - IJs in elk seizoen

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit IJs in elk seizoen:

Honingijs met walnoten en tijm

Ingrediënten:
citroensap, druivensuiker, eidooier, kristalsuiker, gehakt, boter, groene appels, kaneel, melk, slagroom, tijm, tijmhoning en walnoten

Soort:
zoet / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / voorgerecht / nagerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Tetilla met vijgen-walnotenjam

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, kaneelstokje, kristalsuiker, membrillo, tetilla kaas, verse zwarte vijgen en walnoten

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / basisrecept uit De dikke vegetariër:

Rijstmeel-kruimellaagje

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, citroensap, kaneel, pecannoot, rijstmeel, volkorenmeel en walnoten

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Recept uit Vegan Genial:

Appelvulling

Ingrediënten:
abrikozenmarmelade, appel, appelmoes, bruine suiker, citroensap, gedroogde cranberries, kaneel, kardemom, vanille, walnoten en water

Soort:
vegan / fruit
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Belila - Tarwe of gerst met suikerwater en noten

Ingrediënten:
amandelen, amandelschaafsel, citroensap, kaneel, oranjebloesemwater, parelgort, pistaches, rozenwater, rozijnen, suiker, verse tarwe en walnoten

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / basisrecept uit De dikke vegetariër:

Zoet kruimellaagje

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine suiker, citroensap, kaneel, pecannoot, volkorenmeel en walnoten

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Haroset uit Italië

Ingrediënten:
appel, citroensap, dadel, gedroogde vijgen, gekonfijte citrusschil, gekonfijte sinaasappelschil, gele rozijnen, gemalen amandelen, gember, gemberpoeder, honing, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, peer, pijnboompitten, pistaches, pruimedanten, sinaasappelsap, suiker, walnoten en zoete wijn

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Farka - Tunesische cake met couscous, dadels en noten

Ingrediënten:
amandelen, arachideolie, citroensap, fijne tafelsuiker, gedroogde dadels, hazelnoten, kaneel, oranjebloesemwater, pistaches, plantaardige olie, poedersuiker en walnoten

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegan / couscous
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Filo met noten - baklava

Ingrediënten:
amandel, boter, citroensap, filodeeg, gemalen kaneel, kaneelpijpje, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker, walnoten en water

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / noten
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Ingrediënten:

Baklava

Ingrediënten:
boter, citroensap, fillobladerdeeg, honing, kaneelpoeder, kaneelstokje, kruidnagelpoeder, margarine, suiker en walnoten

Keuken:
Grieks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / nagerecht uit Koude keuken:

Appelsalade "Eva"

Ingrediënten:
amandelen, appel, arak, citroensap, citroenschil, gekonfijte kers, honing, kaneel, kokosrasp, pistaches, suiker en walnoten

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit Sabine Koning

Recept van Oh my foodness:

Baklava

Ingrediënten:
citroensap, filodeeg, kaneel, roomboter, suiker, walnoten en water

Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / nagerecht uit Morito:

Walnotencake

Ingrediënten:
amandelmeel, bakpoeder, boter, citroenrasp, citroensap, grove polenta, kaneel, nootmuskaat, scharrelei, walnoten, witte basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zuiveringszout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / nagerecht uit De Joodse keuken:

Lokshen kugel mit eppel met specerijen

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, ei, eiernoedels, kaneel, krenten, kruidnagel, nootmuskaat, rozijnen, rum, suiker, walnoten, zout en zure appels

Keuken:
Pools / Duits / Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / pudding / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Baklava

Ingrediënten:
amandel, boter, citroensap, filodeeg, kaneel, oranjebloesemwater, pistache, strudeldeeg, suiker, vruchtensuiker, walnoten en yufka deeg

Keuken:
Turks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / nagerecht uit Grieks koken:

Baklava

Ingrediënten:
amandelen, basterdsuiker, boter, citroensap, filodeeg, kaneel, kruidnagels, olijfolie, piment, suiker, walnoten en water

Keuken:
Grieks
Haal meer recepten op...