117 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basmatirijstcitroengrascitroensapgemalen komijngembergroentebouillonkipfiletknoflookkurkumalimoenoliepeperpindakaasplantaardige olierode chilipepersojasaussperziebonensuikeruiwaterzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Bijgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Groentecurry in kokosmelk

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, broccoli, gedroogde rode peper, kerriepoeder, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, koriander, kurkuma, lichte sojasaus, olie, sjalot, sperziebonen, suiker en zoete aardappel

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Curry van ananas met kokosmelk - pacari

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, bruine basterdsuiker, dikke kokosmelk, goela djawa, ketoembar, knoflook, koriander, kruidnagel, pijpkaneel, sambal oelek, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
curry / fruit / vegetarisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Erbsencurry mit Kokosmilch / Erwtencurry met kokosmelk

Ingrediënten:
aubergine, babywortels, chilisaus, doperwten, groene thaise asperges, knoflook, kokosmelk, koriander, maïskolven, peultjes, plantaardige olie, poedersuiker, rijst bij erwtencurry, shii-takes, sjalot, taugé, thaise gele currypasta, thaise vissaus, tuinbonen en witte aspergepunten

Keuken:
Thais / Duits
Soort:
curry
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Lunch / avondmaal uit Noedels:

Kokos, tofoe en pompoenpitten

Ingrediënten:
chilivlokken, chinese tofoe, citroenblaadjes, citroengras, groentebouillon, jonge selderiestengels, kokosmelk, koriander, lente-ui, pindaolie, pompoen, rijststokjes, rode currypasta, sjalot en thaise vissaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Beef rendang

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, gebakken uitjes, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, knoflook, kokosmelk, kurkuma, limoen, runderriblappen, sambal badjak, santen, sereh en sjalot

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Thaise groene maïssoep

Ingrediënten:
arachideolie, cashewnoten, citroengras, djeroek poeroetblaadjes, gehakt, groene chilipeper, groentebouillon, koriander, kokosmelk, korianderblaadjes, limoensap, sjalotjes, knoflook en gember

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Thaise groene curry

Ingrediënten:
arachideolie, boerenkool, broccoli, citroenblaadjes, citroengras, flespompoen, gember, groene kool, groene peper, knoflook, kokos, kokosmelk, komijnzaad, koriander, limoen, pinda’s, rode peper, sesamolie, silken tofu, sjalot, spruiten, spruitkropjes en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Rundvleessaté

Ingrediënten:
anijspoeder, arachideolie, bruine suiker, citroengras, citroensap, gember, gemberwortel, honing, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, lichte sojasaus, pindakaas, runderbiefstuk, runderlende, sjalot, sojasaus, tabasco en water

Keuken:
Aziatisch / Zuid-Oostazië
Soort:
barbecue/grill / rundvlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht / snack of tussendoortje / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Maïskoekjes met bloemkool - perkedel djagoeng 3

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, dikke kokosmelk, ei, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, laospoeder, maïskorrels, maïzena, olie, sjalot, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / voorgerecht uit Indonesie:

Mosselsoep II

Ingrediënten:
arachideolie, citroenschil, daoen salam, dikke kokosmelk, kerrie djawa, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, mosselen, sambal oelek, sambal trassi, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht / snack of tussendoortje / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Maïskoekjes met ui - perkedel djagoeng 1

Ingrediënten:
arachideolie, dikke kokosmelk, ei, kemirienoten, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, laospoeder, maïskorrels, maïzena, olie, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip in gekruide klappersaus - opor ajam

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, djahé, djinten, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketoembar, knoflook, komijn, koriander, laos, peper, pijpkaneel, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Javaanse gebraden kip - ajam goreng djawa

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroengras, daoen salam, dikke kokosmelk, djahé, djinten, drumsticks, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketoembar, knoflook, koenjit, komijn, koriander, kurkuma, laos, sambal oelek, serehstengel, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Marielle van Spronsen - Topkoks voor Thuiskoks 2

Recept uit Topkoks voor Thuiskoks 2:

Currysoep met king prawns

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, basilicum, citroengras, currypasta, gember, gevogeltebouillon, granny smith, kerriepoeder, king prawns, kokosmelk, koriander, mango, melk, munt, olie, paksoi en ui

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruid gerecht met rundvlees - sambal goreng daging sapie

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, djeroek poeroet, dunne kokosmelk, goela djawa, knoflook, laos, mager rundvlees, runderlappen, sambal oelek, tomaat, ui, verse koriander en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gevulde pepers - pergadel lombok

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, citroensap, djinten, ei, groene spaanse peper, ketoembar, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, koriander, limoensap, peper, rode spaanse peper, sambal oelek, ui, wijtingfilet, zeevisfilet en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Brinjal albares - Aubergineschotel in laagjes

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, aubergine, gemalen kruidnagel, gemalen kurkuma, gember, groene chilipeper, kaneel, knoflook, kokosmelk, koriander, peper, plantaardige olie, santen, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / vegan
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Garnalen met eieren in kruidige saus - goelai oedang dan telor

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, ei, gemberwortel, goela djawa, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, noorse garnalen, peper, sambal oelek, steurgarnaal, tomaat, ui, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Gestoofde kip in kokossaus - kari ajam kelapa

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, drumsticks, gedroogde kokos, kippenbout, kippendelen, klapper, knoflook, limoensap, mild kerriepoeder, sambal oelek, sambal trassi, suiker, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroosterde groente op zijn Thais

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, aubergine, cayennepeper, chilipasta, doperwten, druivenpitolie, gele currypasta, groene currypasta, knoflook, kokosmelk, koriander, maïsolie, munt, pindakaas, rode currypasta, rode paprika, sjalot, sojasaus, sperziebonen, thaise basilicum, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...