93 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemboterbouilloncayennepepercitroensapeidooiereiwitknoflookmelknootmuskaatolijfoliepaneermeelparmezaanse kaaspeperpeterselierode paprikaroomsjalottijmtomatenpureeuiwaterwitte peperzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Flamenco-eieren

Ingrediënten:
bouillon, chorizo, ei, knoflook, mager rundergehakt, olijfolie, paprikapoeder, passata, rode paprika, rode rijst, room, spaanse ui, tomaat, tomatenpuree, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch uit Liever lokaal:

Broodjes gevuld met garnalenragout

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, eidooier, garnalen, groentebouillon, kadetjes, luxebroodjes, nootmuskaat, puntjes, slagroom, visbouillon, worcestersaus, wortelpeterselieloof en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / voorgerecht uit Gemüse! :

Soep van verse erwtjes

Ingrediënten:
bonenkruid, boter, citroensap, ei, erwten, groentebouillon, knoflook, peper, sjalot, slagroom en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige waterkerssoep

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, ei, melk, olijfolie, slagroom, waterkers, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige zuringsoep

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, ei, melk, olijfolie, slagroom, zout, zuring en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Nigella bijt:

Citroenrisotto

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroenrasp, citroensap, eidooier, groentebouillon, maldonzout, olijfolie, parmezaanse kaas, risottorijst, sjalot, slagroom, rozemarijn en witte peper

Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / voorgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

broccolitaartjes

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, broccoli, eiwit, groentebouillon, parmezaanse kaas, slagroom, tijm, water, witte gelatine, witte peper en zout

Keuken:
Europees
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Liever lokaal:

Komkommersoep

Ingrediënten:
bloem, boter, dillezaad, eidooier, groentebouillon, komkommer, melk, peper, slagroom, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Europees / Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige rucolasoep

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, ei, melk, olijfolie, rucola, slagroom, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige spinaziesoep

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, ei, melk, olijfolie, slagroom, spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Diner / lunch / voorgerecht uit Soep bij Janneke thuis:

Soep & rosti van schorseneer

Ingrediënten:
azijn, bloem, citroensap, droge witte wijn, ei, extra vierge olijfolie, fleur de sel, groentebouillon, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, schorseneren, sjalot, slagroom en tijm

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Eierragout met lamsham in brood

Ingrediënten:
bieslook, bloem, bosui, boter, ei, gekookte lamsham, groentebouillon, kerriepoeder, melk, pastrami, pekelvlees, peper, peterselie, rond brood, sjalot, slagroom en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Paddenstoelenpastei met pennette - pasticcio di penne ai funghi

Ingrediënten:
bloem, boter, eekhoorntjesbrood, ei, gladde pennette, groentebouillon, italiaans boterdeeg, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, porcini, slagroom, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / pastei / paddenstoelen / ovenschotel
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Preisoep à la crème - crema di porri

Ingrediënten:
bloem, boter, eierdooier, groentebouillon, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, prei, slagroom, tomatenpuree en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Toscane

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Toscane:

Auberginelasagne

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bleekselderij, ei, groene chilipeper, groentebouillon, italiaanse kruiden, kastanjechampignons, knoflook, koriander, margarine, oude geraspte kaas, paprikapoeder, peper, plantaardige olie, roomkaas, rozemarijn, slagroom, tijm, tomaat uit blik, ui, volkorenbloem, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Worteltjesterrine

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, courgette, eieren, groentebouillon, peper, sinaasappelschil, slagroom, suiker, worteltjes en zout

Soort:
groente / paté/terrine
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / bijgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Groentegratin

Ingrediënten:
aardpeer, biet, bladgroenten, bleekselderij, boter, ei, groentebouillon, haverwortel, kaas, knoflook, knolgroenten, koolzaadolie, melk, pastinaak, peper, raapstelen, rabarber, rucola, slagroom, snijbiet, stengelgroenten, kruiden, zevenblad en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Izmir'in tahini - Tagine uit Izmir

Ingrediënten:
eidooier, gedroogde pruimen, gemberpoeder, kaneel, kruidenbouillon, lamsbout, lente-ui, munt, olijfolie, saffraanpoeder, slagroom, ui, vloeibare honing, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees / couscous
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Apostelensoep met kervel

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, eidooier, kervel, kippenvlees, kruidenbouillon, peper, slagroom, ui, vegetarische kipstukjes en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Haal meer recepten op...