100 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterbouilloncitroensapeigemberpoederkerriepoederknoflookkokosmelkkorianderlaurierlente-uilimoenmuntolieolijfoliepeperuiwortelyoghurtzeezoutzonnebloemoliezwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Veg!:

Soep van pastinaak en gember

Ingrediënten:
amandelen, boter, cayennepeper, gember, groentebouillon, kardemompoeder, knoflook, komijnpoeder, olijfolie, pastinaak, pompoenpitten, slagroom, ui, volle melk, volle yoghurt, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gepofte savooi uit de oven

Ingrediënten:
geklaarde boter, gember, groentebouillon, peper, savooiekool, sjalot en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Wortel-mangosoep

Ingrediënten:
basmatirijst, cayennepeper, gemberwortel, groene peper, groentebouillon, kafferlimoenblaadjes, kokosmelk, kokosolie, lenteuien, limoen, mango, sjalot, wortel en zout

Keuken:
Oosters
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit 1 groente in de hoofdrol:

Pompoen Kokossoep

Ingrediënten:
gember, flespompoen, groentebouillon, kokosmelk, olijfolie, pitten, rode chilivlokken, sjalotten, knoflook, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Lintpasta met kerriegarnalen

Ingrediënten:
droge witte wijn, bloem, garnalen, mossel, griekse yoghurt, groentebouillon, kerriepoeder, limoen, lintpasta, peper, roomboter, sjalotjes, suiker, knoflook, gember, wokolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Duif met gestoofd witlof en risotto van gerst

Ingrediënten:
arachideolie, belgische mosterd, boter, franse nestduiven, gember, gerst, groentebouillon, knoflook, kruidnagels, laurier, lente-ui, olijfolie, oude harde kaas, peper, rode nerf zuring, rozemarijn, sjalot, steranijs, tijm, witlof en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kerriebouillon met volkorennoedels

Ingrediënten:
cashewnoten, druivenpitolie, gember, groentebouillon, kerriepoeder, knoflook, kokos, koriander, maïsolie, pistache, pompoenzaden, zure appel, rozijnen, ui, volkoren spaghetti, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Libelle Gevulde groenten

Recept uit Libelle Gevulde groenten:

Courgettes met quinoa-vulling

Ingrediënten:
blaadjes van biet, citroengras, courgettebloemen, emmentaler, gedroogd pepertje, gele courgette, gember, groentebouillon, knoflook, olijfolie, peper, quinoa, radicchio, rodebietensap, uien en zout

Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch / groente
Een recept uit David Loftus en Meera Sodha - Puur India

Diner / voorgerecht uit Puur India:

Doperwtensoep met dille en munt

Ingrediënten:
citroen, dille, doperwten, garam masala, gember, groene peper, groentebouillon, knoflook, komijnzaad, koolzaadolie, munt, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / buffet / avondmaal uit Veg!:

Kerriepoeder met zoete aardappels

Ingrediënten:
garam masala, gember, groentebouillon, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koolzaadolie, koriander, limoenen, olijfolie, rode chilipeper, ui, volle yoghurt, zeezout, zoete aardappel en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Rode kool-quinoasoep

Ingrediënten:
appelazijn, appelsap, daikoncress, gember, groentebouillon, honing, kaneel, korianderpoeder, muskaatpompoen, olijfolie, peper, quinoa, rode kool, ui, vlierbessensap, yoghurt en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Romige linze-dal

Ingrediënten:
chilivlokken, citroensap, courgette, gember, groentebouillon, honing, knoflook, kokosmelk, peper, pindakaas, pinda's, rode linzen, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Kokosnootsoep met kerrie en citroengras

Ingrediënten:
citroengras, druivenpitolie, gember, groentebouillon, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, lente-ui, limoensap, maïsolie, shiitake, sojasaus, thaise chilipeper, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kerriepilav van Israëlische couscous

Ingrediënten:
basilicum, gember, groentebouillon, israelische couscous, kerriepoeder, knoflook, munt, olijfolie, oregano, peper, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Linzensoep met kokosnoot

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, courgette, druivenpitolie, duivenerwten, gedroogde linzen, gember, groentebouillon, kerrieblad, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, maïsolie, okra, stevige tofu, tomaat uit blik, turmeric, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Thais / Indiaas
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Saté van geitenvlees: saté kambing

Ingrediënten:
chilipeper, citroensap, djinten, gember, groentebouillon, javaanse suiker, ketjap asin, ketjap manis, ketoembar, knoflook, koenjit, mager geitenvlees, pindakaas, santen, tamarinde, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Haal meer recepten op...