29 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbasmatirijstbotercitroensapextra vierge olijfoliegembergriekse yoghurtkaneelkikkererwtenknoflookkorianderzaadlente-uimuntolijfoliepaprikapoederpeperrode chilipeperrode spaanse pepersinaasappelsinaasappelsaptomaatzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Lamskotelet met citroen

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, honing, knoflook, korianderpoeder, lamskotelet, olijfolie, rode chilipeper, ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Citroen-lamskoteletten

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, gemalen koriander, honing, knoflook, lamskotelet met bot, olijfolie, rode chilipeper, ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kikkererwten, spinazie en zoete aardappels met honing

Ingrediënten:
boter, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, honing, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, minispinazieblaadjes, olijfolie, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, zoete aardappel, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kikkererwten, spinazie en zoete aardappelen met honing

Ingrediënten:
boter, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, honing, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, minispinazieblaadjes, olijfolie, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, zoete aardappel, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Lunch / bijgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Dandan-noedels

Ingrediënten:
chiliolie, citroen, eiernoedels, honing, knoflook, koriander, lente-uien, limoensap, runderbouillonblokje, sojasaus en taugé

Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Kook met Jamie:

Kleverige kreeft als borrelhap

Ingrediënten:
citroen, gember, honing, knoflook, koriander, kreeften, lente-uitjes, olijfolie, rode spaanse peper, zeezout en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Bespaar met Jamie:

Pukka gele curry

Ingrediënten:
basmatirijst, citroen, drumsticks, gele paprika, gember, honing, kerriepoeder, kikkererwten, kippenbouillonblokje, knoflook, koriander, kurkuma, magere yoghurt, olijfolie, rode spaanse peper, tomatenpuree en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / rijst / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Lamslolly's

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basmatirijst, citroen, doperwten, garam masala, gember, honing, kokosmelk, koriander, kormapasta, kruidnagel, lamskotelet, lente-ui, olijfolie, papadums, rode paprika uit pot, rode spaanse peper, rode splitlinzen, yoghurt en zilvervliesrijst

Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Christian Fielden en Marielle van Spronsen - 5 - Topkoks voor thuiskoks

Recept uit 5 - Topkoks voor thuiskoks:

Zeebaars & strandschelpjes

Ingrediënten:
avocado, bosui, citroen, citroengras, honing, kokkel, korianderzaad, laurierblad, limoen, scheermesjes, spinazie, wasabi, witte peperkorrels, witte wijn, wittewijnazijn en zeebaars

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Runderköftecurry

Ingrediënten:
basmatirijst, citroen, doperwt, garam masala, gember, honing, kardemompeul, kokosmelk, koriander, kurkuma, lente-ui, linzen, olijfolie, papadums, rode spaanse peper, rogan josh-currypasta, rundergehakt, sperziebonen, tomaat, yoghurt en zilvervliesrijst

Soort:
curry / vlees
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Kokos-pompoensoep

Ingrediënten:
citroen, currypoeder, extra vierge olijfolie, flespompoen, gemalen fenegriek, groentebouillon, honing, kaneel, kerrie, knoflook, kokosmelk, koriander, sinaasappel, sjalotten, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Calamari van de barbecue

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gedroogd bieslook, gedroogde dragon, gedroogde oregano, gemalen koriander, honing, knoflook, paprikapoeder, pijlinktvis, rode paprika, tomaten en ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Moderne Griekse salade

Ingrediënten:
amandelen, citroen, extra vierge-olijfolie, feta, filodeeg, honing, kikkererwten, komkommer, koriander, munt, olijfolie, rode ui, romaine sla, spinazie, tomaat, yoghurt, zoet paprikapoeder en zwarte olijven

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kwartel van de barbecue met mograbiahsalade

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, fregola, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, honing, kaneel, kardemompeulen, knoflook, koriander, kwartel, milde rode chilipeper, mograbiah, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, pimentkorrels en zout

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kwartel van de barbecue met mograbiahsalade

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, fregola, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, honing, kaneel, kardemompeulen, knoflook, koriander, kwartel, milde rode chilipeper, mograbiah, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, pimentkorrels en zout

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Najats recept voor gehaktballetjes

Ingrediënten:
aubergines, citroensap, ei, gele ui, gemalen komijn, gemalen koriander, gerookt paprikapoeder, harissa, honing, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, rode ui, rundergehakt, sinaasappelsap, sukade, sumak, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Konijn met zuiderse groenten

Ingrediënten:
amandelschilfers, citroen, gemberpoeder, tomaat, honing, kaneel, kippenbouillon, knoflook, komijnpoeder, konijn, korianderblaadjes, korianderpoeder, paprikapoeder, paprika's, peper, rozijnen, saffraan, uien, vetstof en zout

Soort:
wild
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit NAJAT:

Makreel in escabeche

Ingrediënten:
azijn, citroen, citroensap, extra vierge olijfolie, groene paprika, honing, kapperappel, kappertjes, knoflook, korianderzaad, laurier, makrelen, olijfolie, peper, sinaasappel, sinaasappelsap, ui, venkelknol en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Pita's met kalkoenvulling

Ingrediënten:
avocado, cayennepeper, citroen, dijonmosterd, groene paprika, honing, kalkoenborst, knoflook, limoen, limoensap, magere yoghurt, oregano, paprikapoeder, rodewijnazijn, saffloerolie, sla, tabasco, tijm, tomaat, ui, venkelzaad, verse koriander, volkoren pitabroodjes, witte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
brood en broodgerecht / gevogelte
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Makreel in escabeche recept - Food and Friends

Ingrediënten:
azijn, citroensap, extra vierge olijfolie, honing, kapperappeltjes, kappertjes, korianderzaad, laurierblaadjes, makrelen, olijfolie, citroen, sinaasappel, sinaasappelsap, knoflook, ui, venkelknollen en 
zout en peper

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Makreel in escabeche

Ingrediënten:
azijn, citroensap, extra vierge olijfolie, honing, kapperappeltjes, kappertjes, korianderzaad, laurierblaadjes, makrelen, olijfolie, citroen, sinaasappel, sinaasappelsap, knoflook, ui, venkelknollen en 
zout en peper

Haal meer recepten op...