278 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botergemberknoflookkokosmelkkomkommerkorianderlente-uilimoenmuntolieolijfoliepaprikapoederpeperpeterselierode chilipeperrode uisjalotsojasaussuikertomaatvruchtensapwaterzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Komkommersalsa in Thaise stijl

Ingrediënten:
cayennepeper, chilivlokken, citroensap, jalapeños, knoflook, komkommer, koriander, lente ui, peper, rettich, rijstazijn, rode ui, thaise pepers en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Zeewiersalsa

Ingrediënten:
arame, cayennepeper, chilivlokken, citroensap, gemberwortel, hijiki, jalapeños, knoflook, komkommer, koriander, lente ui, peper, rettich, rijstazijn, rode ui, thaise pepers, wakame en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Radijssalsa

Ingrediënten:
cayennepeper, chilivlokken, citroensap, jalapeños, knoflook, komkommer, koriander, lente ui, peper, radijs, rettich, rode ui, thaise pepers en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Tomatenmayonaise

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, ei, groene chilipeper, olie, olijfolie, rode paprika, sjalot, tomaten en tomatenpuree

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

keftatajine met pittige citroensaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroen, citroensap, gedroogde chilipeper, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, komijn, lamsgehakt, paprikapoeder, saffraandraadjes, spaanse ui, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Derbali - Kruidige Noord-Afrikaanse stoofpot van pens

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, gemalen kaneel, gemalen karwijzaad, gemalen koriander, gezouten citroen, harissa, knoflook, nieuwe aardappel, olijfolie, paprikapoeder, pens, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / orgaanvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Vathoo kari - Kerrie-eend

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, eend, gemalen komijn, gember, ghee, groene chilipeper, knoflook, kokosmelk, korianderzaad, kurkuma, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Anjuni - Vissalade met kokosmelk

Ingrediënten:
botmoot, chilipeper, citroensap, dikke kokosmelk, kabeljauwmoot, kokosmelk, lente-ui, nieuwe aardappels en schelvismoot

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
salade / vis
Een recept uit M. Williams, Chr. MacFadden en Michelle M. Williams - Mixen mengen malen

Diner / hoofdgerecht uit Mixen mengen malen:

Kip in rode pepersaus

Ingrediënten:
amandelen, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gember, kip, knoflook, korianderblaadjes, kurkumapoeder, plantaardige olie, rode spaanse peper, ui en water

Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Muizenoortjessalade

Ingrediënten:
andijvie, chili-olie, citroensap, koriander, muizenoortjes, nam pla, rode pepers en rode ui

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Picknick / diner / lunch / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kalkoensalade met zwarte bonen

Ingrediënten:
bindsla, cayennepeper, citroensap, dijonmosterd, eikenbladsla, gedroogde rode chilipeper, gedroogde zwarte bonen, groene paprika, honing, kalkoenborst, kaneelpijpje, knoflook, koudgeperste olijfolie, laurierblad, limoensap, meloen, peultjes, rodewijnazijn, saffloerolie, tabasco, tijm, tomaat, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, voorjaarsui en zout

Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Borneo-vis

Ingrediënten:
chinese selderie, citroensap, gember, korianderblaadjes, limoensap, rode peper, sjalot, spaanse makreel en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Koreaanse vispannenkoek

Ingrediënten:
bosuitjes, citroensap, coquilles, eieren, fijne kristalsuiker, bloem, garnaal, jalapeñopepers, pijlinktvissen, rijstazijn, rode chilipeper, rode peper, knoflook, verse korianderblaadjes, vissaus, wit sesamzaad, zonnebloemolie en zoute sojasaus

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Koreaanse vispannenkoek recept - Food and Friends

Ingrediënten:
bosuitjes, citroensap, coquilles, eieren, fijne kristalsuiker, bloem, garnaal, jalapeñopepers, pijlinktvissen, rijstazijn, rode chilipeper, rode peper, knoflook, verse korianderblaadjes, vissaus, wit sesamzaad, zonnebloemolie en zoute sojasaus

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Geroosterdepaprikachutney

Ingrediënten:
bruine suiker, citroensap, geroosterde paprika uit pot, groene chilipeper, jalapeños, komijn, korianderzaad, limoensap, mosterdzaad, neutrale olie, rode chilipeper en ui

Soort:
vegan / vegetarisch / chutney
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Plenty more:

Voorjaarssalade

Ingrediënten:
banaansjalot, citroensap, doperwten, groene asperges, haricots verts, jonge spinazieblaadjes, nigellazaad, rode chilipeper, sesamolie, sesamzaad en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Pittige rode chilipeperpasta

Ingrediënten:
bosui, citroensap, gedroogde munt, granaatappelsiroop, komkommer, munt, olijfolie, rode chilipeper en rode puntpaprika

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Groene olijven, walnoten en granaatappelsalade

Ingrediënten:
bladselderij, citroensap, granaatappelpitten, granaatappelsiroop, groene olijven zonder pit, olijfolie, pistachenoten, rode chilipeper, sjalot, walnoten en walnotenolie

Keuken:
Turks
Soort:
salade
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Zelf sambal maken

Ingrediënten:
citroensap, zout, gember, knoflooktenen, water, pepertjes, rawit, rode pepers, suiker, ui, witte wijnazijn, wortel en zonnebloemolie

Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Zelf sambal maken

Ingrediënten:
citroensap, zout, gember, knoflooktenen, water, pepertjes, rawit, rode pepers, suiker, ui, witte wijnazijn, wortel en zonnebloemolie

Haal meer recepten op...