99 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebleekselderijbloembotercitroencrème fraîchedroge witte wijneidooierknoflooklaurierlaurierbladmelkolijfoliepeperpeterseliepreisjalotslagroomtijmuiwaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 1080 recepten:

Bloemkoolbeignets

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, bloemkool, citroensap, groente, melk, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Blanquette van kip

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, eierdooier, kortkorrelige rijst, kruidnagel, laurierblad, melk, soepkip, ui, verse peterselie, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / buffet / voorgerecht uit 1080 recepten:

Koude forel in gelei

Ingrediënten:
citroensap, ei, forel, laurierblad, mayonaise, poedergelatine, rodewijnazijn, slablad, tomaat, ui, waterkers, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / schuim/mousse/gelei
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Salade van kreeft en meloen

Ingrediënten:
bouquet garni, citroensap, droge witte wijn, gemalen roze peperkorrel, kanteloepmeloen, kreeft, olijfolie, prei, sla, sperziebonen, ui, verse bieslook, verse dille, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

gepocheerde zalm

Ingrediënten:
citroensap, laurierblad, ui, witte wijn, wortel, zalm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Opgerolde tongfilets met ham in saus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, laurierblad, melk, serranoham, tong, ui, verse peterselie, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Taartjes met tongfilet en bechamel met paddestoelen

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, citroensap, eierdooier, laurierblad, melk, tartelettes, tong, ui, visafval, witte wijn, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte truffel

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / quiche
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Tongfilets met spinazie, bechamel en langoustines

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, gruyère, kerrie, langoustine, laurierblad, melk, spinazie, tong, ui, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Tongfilets met rijst

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, citroensap, gekookte ham, laurierblad, melk, rijst, saffraandraadjes, tong, ui, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Kreeft met bechamel

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, citroensap, droge witte wijn, eierdooier, kerrie, kreeft, melk, parmezaanse kaas, truffel, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Kreeftencrèmesaus

Ingrediënten:
arachideolie, boter, citroensap, cognac, kreeftkarkassen, laurier, noilly prat, pernod, rode port, prei, selderij, slagroom, tapiocameel, tomaat, tomatenpuree, ui, venkel, visbouillon, witte wijn en wortel

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Recept uit De herenkookclub:

Bisque d'homard

Ingrediënten:
bloem, citroensap, cognac, kippenbouillon, knoflook, karkas van kreeft, olijfolie, prei, tomatenpuree, ui, winterpeen en witte wijn

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gebraden fazant

Ingrediënten:
citroensap, doorregen spek, droge witte wijn, fazant, peper, prei, vossebessengelei, wildbouillon, witte peper, wortel, zout en zure room

Keuken:
Europees
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Lamsschenkel met artisjokken en citroen

Ingrediënten:
artisjokharten in olijfolie, asperge, bleekselderij, citroensap, citroenschil, droge sherry, eidooier, fino sherry, kippenbouillon, knoflook, lamsschenkel, laurierblad, olijfolie, prei, slagroom, verse doperwten, oregano, verse tijm, witte wijn en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Risotto met garnalen en feta

Ingrediënten:
arboriorijst, bleekselderij, boter, citroensap, droge witte wijn, feta, groentebouillon, garnaal, knoflook, komkommer, olijfolie, oregano, rode chilipeper, rucola, tomaat in blik, ui, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / risotto / rijst / feestdagen
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Kipkarbonades uit Perzië

Ingrediënten:
citroensap, handsinaasappel, kaneelpoeder, kipkarbonade, knoflook, olie, peper, saffraandraadjes, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:

Kaninchen mit Bulgur / Konijn met bulgur

Ingrediënten:
bleekselderij, bulgur, citroensap, citroenschil, dille, gedroogde abrikozen, gemalen kardemom, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneelstokjes, konijnenbotten, konijnenbout, konijnenpoten, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterselie, bladpeterselie, rode chilipeper, ui, walnoten, witte wijn, wortel, yoghurt, zout en zwarte peper

Soort:
wild
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:

Hummer mit Steinpilzen / Kreeft met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, champagneazijn, citroensap, cocktailtomaten, cognac, dragon, eekhoorntjesbrood, knoflook, kreeft, olijfolie, paddenstoelen, peper, peterselie, schorseneren, sjalot, tomatenpuree, visfond, witte wijn, witte wijnazijn, wortel en zeezout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Walnootpaté

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, broodkruim, citroensap, druivenpitolie, maïsolie, peterselie, tijm, ui, walnoten, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / noten / paté/terrine
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Linzenpaté

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, broodkruim, bruine linzen, citroensap, druivenpitolie, garam masala, groene linzen, kerriepoeder, knoflook, maïsolie, peterselie, rode linzen, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente / paté/terrine
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Paddestoelenpaté

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, broodkruim, champignons, citroensap, druivenpitolie, gedroogd eekhoorntjesbrood, maïsolie, peterselie, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Bijgerecht uit Plenty:

Gepocheerde minigroenten met kappertjesmayonaise

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, citroensap, dijonmosterd, dille, eidooier, kappertjes, knoflook, laurier, minigourgette, miniprei, minivenkel, miniwortel, olijfolie, plantaardige olie, thaise asperges, ui, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...