461 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroengrascitroensapeigemalen komijngemberpoedergroentebouillonkaneelkippenbouillonknoflookkokosmelkkurkumalimoenoliepeperplantaardige oliesjalotsojasaussuikeruiwaterwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Guizhou lianai doufu - Tofu op de wijze van Guizhou

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, donkere sojasaus, frituurolie, gedroogde chilivlokken, gember, koriander, lente-ui, saus voor tofu op de wijze van guizhou, sesamolie, stevige tofu, suiker en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soja
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Groene currypasta

Ingrediënten:
arachideolie, citroengras, galanga, gemberwortel, groene chilipeper, kaffirlimoenblad, knoflook, komijnzaad, koriandersteeltjes, korianderwortel, korianderzaad, kurkuma en sjalotjes

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Recept uit Noedels:

Pasta voor laksa

Ingrediënten:
galanga, garnalenpasta, gember, kemirinoten, knoflook, korianderzaadjes, pindaolie, plantaardige olie, rode chilipeper, sjalot, tamarindewater, witte amandelen en zeezout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Indiaase bonensla met sla

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, friséesla, gember, japanse mosterdsla, kikkererwten, kokosmelk, koriander, mesclun, rijstwijnazijn, romainesla, rucola, tatsoi, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Indiaase bonensla met gekookte groente

Ingrediënten:
andijvie, arachideolie, boerenkool, citroensap, gember, kikkererwten, kokosmelk, kool, koriander, rijstwijnazijn, spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Zuur:

Zure Tomatencurry Met Tamarinde En Taiwanese Varkensrijst

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, chilibonenpasta, gember, gerookte spekreepjes, koriander, komijnpoeder, kortkorrelige rijst, lente-uien, sojasaus, tamarindepasta, knoflook, tomatenpuree, uitjes en vissaus

Soort:
curry / vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Bijgerecht uit India:

Zuidelijke groene chutney

Ingrediënten:
arachideolie, chana dal, citroensap, curryblaadjes, gedroogde rode peper, gember, knoflook, kokosnoot, koriander, mango, sesamzaad en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Rempejek met pinda's - rempejek katjang

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, djinten, gemberwortelpoeder, ketoembar, knoflook, koenjit, komijn, koriander, kurkuma, maïzena, olie, pinda, rijstebloem, santen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Roergebakken garnalen met mango

Ingrediënten:
arachideolie, droge sherry, eiwit, gemberwortel, knoflook, knoflookbieslook, mango, sesamolie, tijgergarnalen, verse koriander en vierseizoenenpeper

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Eiernoedels met kip em shii-takes

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, fijne eiernoedels, gember, kipfilet, knoflook, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, mihoen, mirin, pindaolie, plantaardige olie, sake, sesamolie, shii-take, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Buffet / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zuur:

Miso Kipvleugels Met Tamarindedipsaus

Ingrediënten:
arachideolie, suiker, gember, kippenvleugels, korianderblaadjes, rode chilipeper, tamarindepulp, knoflook, vissaus, wit sesamzaad en witte miso

Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Thaise butternut pompoen

Ingrediënten:
arachideolie, flespompoen, cayennepeper, chilipepervlokken, druivenpitolie, gember, jalapeñopeper, knoflook, kokosmelk, koriander, maïsolie, pindakaas, thaise chilipeper, zout en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Gegrilde saté met zelfgemaakte satésaus

Ingrediënten:
arachideolie, gemalen laos, gemberpoeder, ketjap manis, ketoembar, knoflook, rode ui, sambal manis, satésaus en schouderkarbonade

Keuken:
Indonesisch
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Recept uit De Smaakbijbel:

Aloo gobi

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, gember, groene chilipeper, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kurkuma, tomaten, ui en water

Keuken:
Indiaas
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Bijgerecht uit Indonesisch koken:

Grote garnalen met pinda's

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, citroenschil, garnalen, gember, ketoembar, knoflook, kurkuma, lente ui, ongezouten pindas en sambal oelek

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Recept uit Vis en schaaldieren:

Kreeft in kokosmelk

Ingrediënten:
arachideolie, citroengras, gemberwortel, knoflook, koriander, kreeft, kokosmelk, pimentbessen, rode radijs, rode ui, romanesco en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Kleine saté's van varkensvlees - saté babi ketjil

Ingrediënten:
arachideolie, bloemen, citroensap, djahé, djinten, gemberwortelpoeder, goudsbloem, ketjap benteng manis, ketoembar, knoflookpoeder, komijnzaad, koriander, limoensap, magere varkenslappen, olie, Oost-Indische kers bloemen, rode peperolie, sambal oelek, uitjes en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / barbecue/grill
Haal meer recepten op...