191 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemboekweitmeelbotereieidooiergedroogde gistinstantgistkaneelkarnemelkknoflookkrentenkristalsuikerolieolijfoliepatentbloempeperpoedersuikerslagroomsuikertarwebloemvolkorenmeelvolle melkzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Brood:

Vanille- chocoladebrood

Ingrediënten:
cacao, droge gist, ei, roomboter, tarwebloem, vanille extract, vanillesuiker, volle melk, water en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Bij de koffie uit Rijksmuseum kookboek:

Limburgse kersenvlaai

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, basterdsuiker, bloem, droge gist, kersen uit blik, maïzena, melk, roomboter, suiker, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Brabants roggebrood

Ingrediënten:
bloem, fijn roggemeel, gist, karnemelk, stroop, volkoren tarwemeel, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Croissants

Ingrediënten:
bloem, boter, eierglazuur, gedroogde gist, melk, olie, suiker, gist, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Soufganioth of ponchkes - Chanoeka-jamdonuts

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, droge gist, ei, eidooier, frambozenjam, melk, plantaardige olie, poedersuiker, rode-bessenjam, vanille-essence, water, zout en zure room

Keuken:
Midden-Europees / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Zachte witte broodjes

Ingrediënten:
droge gist, ei, maanzaad, roomboter, sesamzaad, suiker, tarwebloem, volle melk, water en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch uit Brood:

Croissants(20 stuks)

Ingrediënten:
droge gist, ei, roomboter, suiker, tarwebloem, volle melk, water en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

marokkaans brood

Ingrediënten:
bloem, eidooier, gedroogde gist, melk, olijfolie, venkelzaad, vloeibare honing, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria U.S.A.:

Koningscake - king's cake plus vulling plus glazuur

Ingrediënten:
allspice, basterdsuiker, bloem, boter, donkere rum, droge gist, ei, kaneel, lichtbruine basterdsuiker, maple syrup, melk, pecannoten, pimentpoeder, poedersuiker, sinaasappelrasp, tafelsuiker, water en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Ontbijt / bij de koffie uit Brood - 100 internationale recepten:

amandelbrood

Ingrediënten:
amandelsnippers, boter, gemalen amandelen, gist, kristalsuiker, melk, water, tarwebloem en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Brood:

Appelkaneelbroodjes

Ingrediënten:
amandelmeel, appelsap, custardpoeder, deeg, droge gist, ei, kaneel, poedersuiker, roomboter, rozijnen, tarwebloem, vanille extract, volle melk, water en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Vlechtbrood (2 broden)

Ingrediënten:
boter, droge gist, eiwit, maanzaad, sesamzaadjes, suiker, tarwebloem, volle melk, water, zonnebloemolie en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Lunch uit Oma's receptenboek:

Poffertjes

Ingrediënten:
bloem, boekweitmeel, ei, gezouten boter, melk, gist, water en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria U.S.A.:

Blini met kaviaar - blini and caviar

Ingrediënten:
bloem, boekweitmeel, boter, droge gist, ei, kaviaar, melk, olie, suiker, verse bieslook, water, zout en zure room

Keuken:
Russisch / Amerikaans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vis
Haal meer recepten op...